Hogyan illik viselkedni vendégségben az alábbi esetben?
Ha szarvaspörköltre hívtak meg,akkor vagy nem kellett volna elmenni,vagy enned kellett volna.Ha meg beestél,és úgy kínáltak,nyugodtan mondhatod,hogy nem vagy éhes,vagy most ettél.Azt nem,hogy ellenzed a vadászatot.
Ez az alkoholra is vonatkozik.Inni nem muszáj,bár néha nagyon kellemetlen a házigazda erőszakossága miatt.De mondhatod,hogy még vezetni fogsz.
Hát pl. én sem szeretek napközben alkoholt inni, ill. csak ha mondjuk vmi buliban vagyok, vagy szilveszter stb., de vendégségben, vagy egyéb alkalmakkor egyszerűen nem kívánok alkoholt fogyasztani, én ezt úgy szoktam megoldani, h azt mondom, h szívgyógyszert szedek, amire nem lehet alkoholt inni, ez általában be szokott válni (egyébként igaz is mondjuk, de nem hinném, h ha innék egy felest, h akkor bármi gond lenne a gyógyszer miatt).....ezt vagy megérti a házigazda, vagy nem....végső soron meg úgy sem fogja egy tölcséren keresztül beléd erőltetni :D Ha pedig megsértődik ezen, az az ő baja, intelligencia hiánya :S A húsnál meg tényleg mondhatod, h allergiás vagy rá, vagy egyéb egészségügyi okokból nem ehetsz ilyen-olyan húst....
Vagy azt mondod, h muzulmán vagy, vagy áttértél az iszlámra, akkor az alkohol, meg a disznóhús már kilőve xD :DDDD Bár akkor minimum csadorban illene megjelenned is LOL....na jó, az utóbbi inkább csak vicc volt ;)
Semmiképp nem illik bevallani, ha az adott italkínálat neked gyenge (mindegy, miért az). Ha teheted titkold el, hogy bármilyen szeszt is szeretsz, ha nem, akkor maradj annál, hogy most épp nem esne jól az alkohol.
A kaja már rugalmasabb (hiszen főzni nem főznek tízfélét), de ha ízlésre akarsz hivatkozni, akkor pár falatot illik belőle enni. Ha mégsem akarsz, akkor vagy rosszullétre hivatkozol, vagy bevallod hogy te ezt nagyon nem szereted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!