Miért illetlenség efféle vendégségben felvenni a mobiltelefont?
Múltkor a páromnál voltam, épp kész volt a kaja, nekem csörgött és kimentem felvenni, míg beszéltem, addig ők szépen falatoztak, aztán én is csatlakoztam hozzájuk.
Nem mondták, hogy bunkó vagyok, ezt egy barátom mondta, mikor meséltem.
Na, most ebben mi a bunkóság? Részemről tökéletesen okésnak tartom, ha velem valaki ilyet tesz, eszembe se jut illetlenségnek nevezni. Főleg ha azt vesszük, hogy sokszor megfordulunk egymásnál, nem egy "szökőévben egyszer előforduló extra" alkalom, ráadásul még nem is vártak miattam a kajával, ami szintén természetes, minek várjanak?
Aki bunkóságnak tartja, indokolja meg.
Talán éppen az asztaltól nem kéne eltűnni cseverészni, csak ha nagyon fontos. Ez a fajta evés nem egy gyorsétkezde, ha érted, mire gondolok.
De nem hiszem, hogy neheztelnének rád emiatt, ezekre szerintem nem nagyon vannak általánosan ismert szabályok ilyen helyzetekre.
Az lett volna illő,ha felveszed és megmondod,hogy hívjon félóra múlva. De legalább annyit illett volna mondanod a családnak,hogy elnézést, és nagyon rövidre fogni a beszélgetést.
Igaz,hogy ők közben folytatták az evést,de miattad esetleg várniuk kellett a következő fogásra.
Köszi mindenkinek, mindenkit felpontoztam, mert válaszoltatok.
Kedves utolsó előtti:
Nem vártak a következő fogásra. Egy fogás volt. De minek is vártak volna? Egyenek csak, nem kell várni rám, semmi értelmét nem látnám.
Ha egy elit társaságban vagy a társaság figyelmet követel és ezzel kimutatod a nem érdeklődésedet amikor felállsz az asztaltól mert sürgős a hívás akkor körbenézel a szemekbe és azt mondod ,hogy megbocsátanak és kimész telefonálni
Amúgy ahány ház annyi szokás de az étkezést együtt kezdjük el és amikor a párod befejezi próbáld meg addigra te is befejezni az evést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!