Más népek is, vagy csak a magyarok találnak ki ennyi sületlenséget?
Pár példa:
a magyarok földönkívüliek, a galaktikus nyelv a magyar, buddha és jézus magyar volt, Magyarország a világ közepe, a magyarokon múlik a világ sorsa, a magyarok titkos tudás őrzői stb.
Azt hogy ezeket honnan szedik, és miért, nem tudom, de arra kiváncsi vagyok, hogy más népeknél is ez megy-e.
Logikus, szvsz. Ha sz*r a jelen, és a jövő is kilátástalan, akkor mi más marad, mint a múltba menekülni, azt is még jobban kiszínezni, dicső álmokat kergetni...? Mondjuk tény, hogy ez is egy eléggé idétlen hozzáállás, és csak még jobban elősegíti a helyzet romlását ahelyett, hogy javítaná, viszont azt mindenféleképpen meg tudom érteni, hogy milyen érzelmi szükségleteket elégítenek ki az ilyen mesék.
Csak hát ugye, attól még mindig mesék. Lásd Markos-Nádas Esti mese c. számának a végét, amikor a rút vén banya azt mondja a hercegnek, hogy ő valójában egy gyönyörű, elvarázsolt szőke királykisasszony. A herceg megkérdi, mikor lesz újra szőke királykisasszony, mire a banya azt feleli, hogy akkor, ha a herceg háromszor jól megrakja. A herceg húzza a száját, de gondolja, hátha lesznek csodák; fejére húzza a vödröt és nekilát. Másnap hajnalban felébred, azt látja, hogy a banya még rútabb, mint valaha. Dühösen kardot ránt, hogy megölje, amiért az hazudott neki, de a banya megkérdezi:
- Hány éves vagy te, herceg?
- Huszonhét!!!
- És még hiszel a mesékben? Háá-háá-háá...
Amerikaiak.
Csak ők még komolyan is gondolják :)
Olvass bele a szomszéd népek történelemkönyveibe, ha még több sületlenséghez akarsz jutni.
Az Origó és más hírportálok kommentelői szerint a brit tudósok sok felesleges kutatást végeznek.
Az Amerikai Egyesült Államok sem sokkal marad le mögöttük. Ott még arra is vigyáznod kell, hogy mivel viccelsz.
Mindenhol vannak ilyenek.
A románok körében főleg velünk kapcsolatos az eset, szeretik a magyar történelmet is hamisítani, egészen magas szinten is. az ukránok is hajlamosak hasonlóra, de még a szlovákokról is hallottam valamit rebesgetni.
A vallások is táplálnak hasonló gondolatokat, ezért ez természetes dolognak látszik, ha van valaki, ami szemben áll, meg kell ideológizálni, miért vagyunk jobbak.
Normális ember nem foglalkozik ilyesmivel, ne törődj vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!