Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » A kutyások 99%-a miért gondolj...

A kutyások 99%-a miért gondolja azt, hogy a közterületek, közparkok azért vannak, hogy ők otthagyhassák kedvenceik ürülékét? Mit lehetne ez ellen tenni? Büntetni nem büntetnek, pedig kellene.

Figyelt kérdés

2013. máj. 29. 21:06
1 2 3 4 5
 11/48 A kérdező kommentje:
Én pedig egyszerűen megtiltanám a városi tömbházas lakásokban történő kutyatartást.
2013. máj. 29. 22:29
 12/48 anonim ***** válasza:
51%
Nincs jogod ilyet megtiltani, és nem is lehet egy ilyen erős köteléket elszakítani. Vagy gondolod ezt a tömbházas kutyások szó nélkül tűrnék, és mennének az állatorvoshoz a kutyájukat altatni? Na téged sem rabolnak el az ufók az eszedért:D Egyébként ahogy a kutyanevelésben, úgy itt is a megfelelő mértékű szankció és jutalmazás lenne a célravezető, és a következetesség. Bár talán leginkább a mentalitáson kéne változtatni, egyszerűen 'ciki' legyen nem felszedni. De ezek a változások nem fognak pár hónap alatt bekövetkezni.
2013. máj. 29. 22:55
 13/48 A kérdező kommentje:

"Na téged sem rabolnak el az ufók az eszedért:D"

Ilyet ne mondj, mivel nem ismersz, köszi! Mellesleg 2 diplomám van!

Megintcsak az jön le a válaszodból, hogy a kutyát nem tartóknak kell évtizedekig elviselni a kutyaürüléket, míg a mentalitás itt egyszer változni fog.

2013. máj. 29. 22:59
 14/48 anonim ***** válasza:
58%
Mellesleg senki nem kérdezte, hogy hány diplomád van, észt nem lehet vásárolni:) Ha valamilyen építő jellegű, értelmes ötlettel elő tudsz állni, szívesen fogadja mindenki, de a 'tiltsuk be, mert engem zavar' felfogást senki nem díjazza. Tiltsuk be a cigit, mert büdös, tiltsuk be a gyerekeket, mert hangosak, tiltsuk be a csöveseket, mert büdösek, tiltsuk be a McDonald'sot, mert egészségtelen, és tiltsunk be téged, mert buta vagy:D
2013. máj. 29. 23:05
 15/48 A kérdező kommentje:

"Mellesleg senki nem kérdezte, hogy hány diplomád van, észt nem lehet vásárolni:)"

Nem vásároltam, megdolgoztam érte.

"Tiltsuk be a cigit, mert büdös, tiltsuk be a gyerekeket, mert hangosak, tiltsuk be a csöveseket, mert büdösek, tiltsuk be a McDonald'sot, mert egészségtelen, és tiltsunk be téged, mert buta vagy:D"

A gyerekeket nem kéne betiltani, csak rendre tanítani, de amúgy nagyjából egyetértek.

De úgy sem tudlak meggyőzni, azt hiszem már veled vitáztam is az oldalon hasonló témában.

2013. máj. 29. 23:11
 16/48 anonim ***** válasza:
70%
De, meg tudnál győzni, ha megfelelő érveid lennének. Én is vevő lennék a normális és értelmes véleményekre, az viszont nem vélemény, hogy embereket korlátozol az alapvető szabadságukban (tulajdonhoz való jog). Bármily hihetetlen engem is zavar, hogy mikor megyek a kutyáim kakiját felszedni, belelépek 3 másikba, amit otthagytak. De erről nem a szerencsétlen állatok tehetnek, hanem az alulkulturált gazdák. Nézd meg a budapesti 11. kerületet, ott meg tudták normálisan oldani ezt a helyzetet, raktak ki zacskókat, mondhatni 'trendivé' vált felszedni az ürüléket. Ellenben a csak büntetéses megoldás és a 'tiltsuk be' mentalitás negatív érzéseket kelt, nem megoldása a problémának.
2013. máj. 29. 23:19
 17/48 anonim ***** válasza:
69%

16: " ott meg tudták normálisan oldani ezt a helyzetet, raktak ki zacskókat, "

Én viszont ezt nem látom megoldásnak, és nem is korrekt. A kutyatartás felelősség és költség is egyben. A kutyakaját sem biztosítják ingyen, az állatorvosért is fizetni kell, a macskatartóknak sincs ingyen az alomtálca. Aki nem képes arra, hogy megvegyen egy tekercs 30 vagy 50 darabos (nem tudom mennyi van benne) teszkó gazdaságos uzsonnászacskót amiben ki tudja dobni a kakit, az ne tartson kutyát.

2013. máj. 29. 23:27
 18/48 anonim ***** válasza:
60%
Nem a költségről van szó, nekem pl. semmibe nem kerülnek a zacskók, mert a boltban mindig vásárolunk valamit zacskóban, és azt újrahasznosítjuk. Arról van szó, hogy a kerület segítő, motiváló szándékkal lépett fel, és ennek meg is lett az eredménye. És szerintem nincs olyan ember a földön, aki ne felejtett volna el valamit (pl. a zacskót), ez esetben sem kell otthagynia a végterméket, mert van zacskó kihelyezve.
2013. máj. 29. 23:32
 19/48 A kérdező kommentje:
De a költségekről is szó van. Egyáltalán miért kellett elkutyásítani a városokat? A kutyások nagy része magasabb rendűnek képzeli magát, mert neki kutyája van. Egyébként szándékosan nem az "Állatok\Kutyák" kategóriába írtam ki a kérdést, mert ott egy olyan kommentet sem kaptam volna, ami velem értett volna egyet.
2013. máj. 29. 23:38
 20/48 anonim ***** válasza:
62%

Neki joga van kutyát tartani, nekünk meg jogunk van szagolni és nézni a kutyaszart gyros evés közben.

9. kerületbe költöztem, belváros, gettó széle.

Srácok, itt hogy néznek ki az utcák, el lennétek képedve.

Szerintem a kutyahúgy is ugyan olyan gáz, mint a kutyaszar. Büdös, és a szűk utcákban gusztustalanul néz ki.

A poén az az, hogy olyan öregasszonyokat látok kutyával, aki mankóval meg járókerettel megy, KUTYÁVAL, illetve két darab német-juhásszal egy olyan nő, akire ha ránézel csillog rajta a mocsok, és nem egy ilyen van.

Régebben felmerült, hogy a kutyások a közös költségen felül még fizessenek "kutyatartási díjat" havonta több ezer, tízezer fölötti összeget a belvárosban, és akkor vesznek fel önkormányzati alkalmazottakat, akik tisztítják az utcákat a húgytól meg a szartól, illetve már maga a díj visszatartaná őket. 15000-et kéne havonta fizetni a kutya miatt, akkor páran meggondolnák a kutyatartást a belvárosban.

Sajnos sokan nem fogják fel, hogy nem belvárosba való a kutya, hanem kertbe. Alapból tisztátlan állatnak tartom, egymás szarába/hugyába tolják az orrukat, utána meg viszi be a lakásba és alszik mellette. Okádnom kell, persze lehet lepontozni, de ez van. Kutya kertbe, nem szűk belvárosi utcákba.

Kutyatartás utáni pénz, 15-20 000 aztán meggondolják.

2013. máj. 29. 23:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!