Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Lelki támadások ellen hogyan...

Lelki támadások ellen hogyan "fegyverezhetem" fel magamat?

Figyelt kérdés

És hogy mindennapi szituációkban, ahol "pofon" "pofont" ér, pl. rossz hangulatú munkahelyen, hogy lehet mégis túlélni. Nem visszapofozni, de elegánsan kivédeni, úgy hogy a másik végül öngólt rúgjon. Persze feltételezve, hogy nem a saját káromon szeretnék tanulni, tehát valami könyv, blog, oldal vagy csak tanácsok ilyesmi. Sok olyan embert ismerek, akik ezt csípőből nyomják, gondolom, ők már gyerekkoruktól erre tréningelték magukat.

Példa:

A: "Én nem vennék fel ilyen rövid szoknyát...!" >:)

B: "A te helyedben én se!" :D

vagy

A: "Most azért küldöd tovább nekem ezt az állásajánlatot, hogy megszabadulj tőlem?" >:)

B: "Miért, te azért küldenéd?" :D

vagy

A: "De unalmas a prezentációd..." >:)

B: "Melyik részét tartod unalmasnak?" :D

A: "Ööööö..." :S

2012. júl. 23. 13:21
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
bocsánat az kimaradt, hogy rosszindulatú/buta rokoni beszólogatások esetére is gyűjthetnénk egy két frapppáns választ :D
2012. júl. 23. 13:23
 2/16 anonim ***** válasza:
Barbara Berckhan -Verbális önvédelem című könyvét ajánlom olvasásra ,több féle módszert leír példákkal ,ha jól betanulod sikeresen tudod alkalmazni.
2012. júl. 23. 15:05
 3/16 A kérdező kommentje:

azt olvastam már, köszi ;)

csak kíváncsi lennék, van-e más szerző, aki ezzel foglalkozik, egyszerűen nem értem miért nem találok irodalmat ehhez, pedig szerintem nagyon sok embert érintő probléma

2012. júl. 23. 15:16
 4/16 A kérdező kommentje:
ebben a könyvben általános technikák vannak, és pont ezek mentén szeretnék konkrét válaszokat kidolgozni. Annyira jó lenne, ha az adott szituációban, amikor a "minihitler" támad, akkor csak minden erőfeszítés nélkül dobnék neki egy újabb választ a "kalapból" :D De ehhez kellenének legalább példahelyzetek, de még jobb, ha már valakinek vannak ilyen tipikus visszaszólásai, és megosztaná!
2012. júl. 23. 15:20
 5/16 anonim ***** válasza:
51%
Nem lehet minden helyzetre előre választ kitalálni és betanulni, mint egy papagáj. Az élet nem könyv.
2012. júl. 23. 15:23
 6/16 A kérdező kommentje:
De igen. A tapasztalataim alapján ezek eléggé ismétlődő szituációk az életben, amikre nagyon jól fel lehet készülni előre.
2012. júl. 23. 15:29
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Rengeteg féle beszólás lehetséges,kultúrált és kevésbé az, mindre nehéz lenne felkészülni.Szerintem elég kb 10-20 sablon választ betanulni és megfelelően alkalmazni.Pl amit példának írtál az jó,de ugye a téma változhat.

Nagy a segged! -Nyald kisebbre:D

2012. júl. 23. 15:30
 8/16 A kérdező kommentje:
és az ilyen kekeckedő agresszorok, akiket a kérdésemben leírtam, nem is érdemelnek többet, csak, hogy mint egy papagáj, valamit odaböfizz nekik :)
2012. júl. 23. 15:31
 9/16 A kérdező kommentje:
PL. amikor egy divatdiktátor női ismerős megjegyzi, mikor kiöltöztök, hogy "...jajjjj, de jól nézel ki!!", egy ilyen "Nem is gondoltam volna, hogy ezt is ki tudod magadból hozni!" stílusban, akkor arra mit válaszoltok?
2012. júl. 23. 15:34
 10/16 anonim ***** válasza:
Tudom.Örülök hogy te is észrevetted.
2012. júl. 23. 15:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!