Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Lelki támadások ellen hogyan...

Lelki támadások ellen hogyan "fegyverezhetem" fel magamat?

Figyelt kérdés

És hogy mindennapi szituációkban, ahol "pofon" "pofont" ér, pl. rossz hangulatú munkahelyen, hogy lehet mégis túlélni. Nem visszapofozni, de elegánsan kivédeni, úgy hogy a másik végül öngólt rúgjon. Persze feltételezve, hogy nem a saját káromon szeretnék tanulni, tehát valami könyv, blog, oldal vagy csak tanácsok ilyesmi. Sok olyan embert ismerek, akik ezt csípőből nyomják, gondolom, ők már gyerekkoruktól erre tréningelték magukat.

Példa:

A: "Én nem vennék fel ilyen rövid szoknyát...!" >:)

B: "A te helyedben én se!" :D

vagy

A: "Most azért küldöd tovább nekem ezt az állásajánlatot, hogy megszabadulj tőlem?" >:)

B: "Miért, te azért küldenéd?" :D

vagy

A: "De unalmas a prezentációd..." >:)

B: "Melyik részét tartod unalmasnak?" :D

A: "Ööööö..." :S

2012. júl. 23. 13:21
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
ezzel nem veszed el az élét a beszólásának.
2012. júl. 23. 15:49
 12/16 anonim ***** válasza:
Mert nem is volt neki éle,lehet csak te képzelted oda,megdicsért és ennyi.Nem kell mindig támadni.
2012. júl. 23. 15:53
 13/16 A kérdező kommentje:
Nem tudom miért vonod kétségbe, amit írok. Ha valaki olyan hangsúllyal dícsér meg, amiből kiérződik, hogy azt gondolja, hogy na a rút kikacsából sikerült valamit kifaragnod, az más dícséret, és sértő, mintha valaki megdícsér úgy, hogy abból érződik, hogy úgy gondolja, hogy máskor is jól nézel ki. Ez a kérdés az ilyen esetkről szól, ha nem értesz egyet azzal, hogy piszkálódás, akkor ne írj ide.
2012. júl. 23. 16:04
 14/16 anonim ***** válasza:
Lehet önbizalomra kellene gyúrni,és az ilyen jelentéktelen emberek mondatainak vélt vagy valós hangsúlyai leperegnének rólad ,pókerarccal átnéznél rajtuk.
2012. júl. 23. 16:21
 15/16 A kérdező kommentje:

egyetértünk. Amikor meg lehet tenni, akkor át is nézek rajtuk, de van olyan helyzet, amikor valamit válaszolni kell, és erre jók a sztenderd válaszok. Aki a kérdésem létjogosultságát szeretné megvitatni, vagy az önbizalmamhoz tanácsot adni, az kérem, kíméljen meg.

Egyébként a piszkálódó stílusú emberek, ha látják, hogy pókerarccal tűröd őket, addig jönnek, míg "meg nem törsz", kihívást támasztasz feléjük, szóval ez nagyon nem jó stratégia.

2012. júl. 23. 16:29
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem szabad belemenni a munkahelyi játszmákba, mert nagyon eldurvulhatnak, és kialakul a mobbing. Inkább húzd ki magad, előbb-utóbb úgyis túlzásba esnek és akkor felháborodsz...
2012. júl. 26. 19:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!