Lelki támadások ellen hogyan "fegyverezhetem" fel magamat?
És hogy mindennapi szituációkban, ahol "pofon" "pofont" ér, pl. rossz hangulatú munkahelyen, hogy lehet mégis túlélni. Nem visszapofozni, de elegánsan kivédeni, úgy hogy a másik végül öngólt rúgjon. Persze feltételezve, hogy nem a saját káromon szeretnék tanulni, tehát valami könyv, blog, oldal vagy csak tanácsok ilyesmi. Sok olyan embert ismerek, akik ezt csípőből nyomják, gondolom, ők már gyerekkoruktól erre tréningelték magukat.
Példa:
A: "Én nem vennék fel ilyen rövid szoknyát...!" >:)
B: "A te helyedben én se!" :D
vagy
A: "Most azért küldöd tovább nekem ezt az állásajánlatot, hogy megszabadulj tőlem?" >:)
B: "Miért, te azért küldenéd?" :D
vagy
A: "De unalmas a prezentációd..." >:)
B: "Melyik részét tartod unalmasnak?" :D
A: "Ööööö..." :S
egyetértünk. Amikor meg lehet tenni, akkor át is nézek rajtuk, de van olyan helyzet, amikor valamit válaszolni kell, és erre jók a sztenderd válaszok. Aki a kérdésem létjogosultságát szeretné megvitatni, vagy az önbizalmamhoz tanácsot adni, az kérem, kíméljen meg.
Egyébként a piszkálódó stílusú emberek, ha látják, hogy pókerarccal tűröd őket, addig jönnek, míg "meg nem törsz", kihívást támasztasz feléjük, szóval ez nagyon nem jó stratégia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!