Miért olyan szemetesek Magyarországon az utcák, terek, városok?
Nevelés, vagy szokás kérdése? Állítólag kultúrált ország vagyunk. Akkor miért kell szégyenkeznünk emiatt is a turisták előtt? Sokszor én szégyellem magam a szemetelő miatt. Nem egyszer dobtam már ki helyette a szemetet, például a közértes kocsiból állandóan.
Ja, és például miért koszos a közértes kosár?
Pedig kellene, bár talán falun még jobban ügyelnek arra, hogy szemeteljenek, mert nem kelti jó hírét valakinek,
ha elterjed róla hogy szemetelő.
> Te voltál már szemétgyűjtési önkéntes rendezvényen?
Többször, de sokkal többet számít, hogy meg se veszek kidobásra ítélt dolgokat, fölös csomagolást, és szedem rendezvény nélkül is, ha úgy látom jónak.
16:
A sztereotípia a svábokról és a cigányokról nem állja meg a helyét, Nyugat-Dunántúlon elég sok szemetes sváb település van, az Alföldön meg vannak települések jelentős cigány lakossággal, amelyekben legalábbis a közterület nincsen tele szeméttel.
Béla&co. ,
A kivétel erősíti a szabályt. Mára sok jó tulajdonság kiveszet, de mifelénk a felvidéken a német városkák midig tiszták voltak, olyanban nőttem fel, tapasztaltam. A cigánysorokban meg ablakig állt a szemét. Ma már nem, mert ha közmunkában megfizetik nekik akkor akár a saját szemetüket is eltakarítják. ingyen nem ☺. Ez Kassa ma:
24-es, ezek a példák a helyi önkormányzatok célzott törekvéseinek hatékonyságát mutatják.
Vagyis nagyon sok múlik a település vezetőségén is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!