Miért kell lekiabálni a fejemet, ha valamit nem szeretek?
Figyelt kérdés
Anyósom beárult a szomszéd hatvanas években járó asszonyoknak, hogy nem szeretem, ha egyoldalúan letegeznek. (Megjegyzem először mindig "jó napot kívánokkal" köszöntem). Szeretek egyébként tegeződni, de oda-vissza, nem pedig csendőrpertuban. Erre az utcán nekem esett az egyik, hogy mit képzelek én magamról. Most ott tartok, hogy már utálok a gyerekekkel kimenni sétálni, mert lesik minden mozdulatom, bebámulnak az udvarra. Gyűlölem az egész környéket. 30/N2013. ápr. 29. 15:27
1/14 acelsziv válasza:
Gyagyások mindenütt vannak, te pedig joggal várod el azt a tiszteletet, amit megadtál másoknak. Csak a kor nem jogosít fel senkit arra, hogy másokat letegezzen.
2/14 anonim válasza:
Egy bizonyos kor felett az emberek jó része meghülyül. (Bocs a kivételektől.) Ennek leginkább vagy az az oka, hogy kimaradtak a szexuális forradalomból, és ez frusztrálja őket, vagy csak nem értik a fiatalabbakat, és alapból lenézik, amiért nem olyanok, mint ők.
Nem tudsz mit csinálni. Ha nem tudják megadni a minimális tiszteletet egy másik embernek, akkor mindegy, már úgysem lehet nevelni őket ebben a korban.
3/14 anonim válasza:
> a szomszéd hatvanas években járó asszonyoknak
Megfelelő megnevezésük: nyuggerek.
> Erre az utcán nekem esett az egyik,
> hogy mit képzelek én magamról.
Remélem azért elküldted a p*csába...
4/14 anonim válasza:
"Anyósom beárult"
Szerintem ő kavarta a fekáliát. Kíváncsi lennék, hogy adta elő a szomszédoknak, de el lehet képzelni.
5/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a megértõ vàlaszokat.
2013. ápr. 29. 16:46
6/14 anonim válasza:
Azért ez életkorfüggő is. Én 40 vagyok, a 60-as korosztályt simán visszategezem (amit egyébként legtöbbször el is várnak), viszont az utcánkban megmaradt még gyerekkoromból jó pár "csókolom - szia" jellegű kapcsolat 80 év körüli öregekkel. Sosem zavarta az önérzetemet. Olyan is van köztük, akit most már tegezhetnék, de egyszerűen nem áll a számra.
7/14 A kérdező kommentje:
Valóban életkorfüggő is, az ötvenes korosztály velem szemben sem háborodik fel. Dolgoztam már olyanokkal is, akiknek bőven a lánya lehettem volna és nem voltak ennyire begyepesedve, tehát egyáltalán nem akarom támadni ezt a korosztályt. Ez a "hölgy" jobbnak látta, ha életkoránál fogva úgy beszélhet velem, mint a kapcaronggyal. Nem vagyok idevalósi, nem ismerik a szüleimet, nem ismernek gyerekkorom óta, ennélfogva bármilyen makulátlan lehetek, úgyis be tudnak sározni valamivel.
2013. ápr. 29. 18:23
8/14 Alaque válasza:
Az nyilván nem sérti az önérzetet, ha gyerekkorból megmaradt csókolom-sziáról van szó. Teljesen más kategória. Én, bár csak huszonnégy éves vagyok, ha tiszteletlenül letegeznek, gondolkodás nélkül visszategezek. Bármilyen hihetetlen, tegezés és tegezés közt is van különbség. Ha egy idős ember véletlenül letegez, mert fiatalabbnak néz, az nem sértő, öltözködésem okán valóban fiatalabbnak tűnök néha, tehát mondhatjuk, hogy "kísértem a sorsot", viszont más kérdés, amikor valaki azért tegez le, mert érzékeltetni akarja, hogy látványosan semmibe vesz - mint az a fenti kis történetből is kiderül. Visszategezés terhe nélkül letegezhet a szomszéd bácsi, aki kétéves korom óta ismer, letegezhet az utcán a középiskolai tanárom, letegezhet az üzletében a hangszerkészítő mester, de nem tegezhet le csak úgy - akárhány éves legyen is - a kisfőnök a gyárban, a portás, a taxis, a kalauz - hacsak nem zavarja, hogy visszategezem. Szerintem.
9/14 Alaque válasza:
Mint ahogy nem tegezhet le a sosem látott, hepciás, begyöpösödött, arrogáns szomszédasszony sem.
10/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm Neked is a bő válaszadást. Tény, hogy fiatalabbnak látszom, de azóta már van két gyerekem, meg gondolhatják, hogy egy 30 év feletti felnőtt fiatalember nem egy "csitrit" vesz el feleségül.De már nem is érdekel, ebből is én jöttem ki rosszul, mert még a férjem is elvárja, hogy fogadjam el a helyzetet. Inkább kerülöm őket, ha a kertben dolgozom, akkor egyszerűen bejövök, ha arra járnak; buszozni pedig egy távolabbi buszmegállóhoz is ki tudok menni a gyerekekkel.
2013. máj. 2. 11:47
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!