Sokaknak miért nem evidens WC előtt IS kezet mosni?
Mert mocskos, gusztustalan feudalista berendezkedés bizonyos visszamaradott értékrendjeinek örökösei vagyunk. Vissza a természetbe, hangoztatja mindenki. Ja, vissza a természetbe, meghalni 40 évesen valami lehetetlenül fölösleges módon. Valóban rakás fertőzés így terjed, én pl. wc-ülőkére 10 éves korom óta nem ülök, addig folyamatosan sikerült elkapni valamit, pedig wc-papírt is tettem a deszkára, ha nem otthon jött rám a szükség. Komolyan sokszor fontosabb előtte kezet mosni, mint utána, és én rendes kézfertőtlenítőt is tennék az illemhelyek mosdóiba. Egyszerűen vicc, hogy mennyi betegséggel-gombával töltött napot lehetne elkerülni, ha kicsit jobban odafigyelnénk az ilyesmire.
Valóban szükséges egy bizonyos baktériumközeg, hogy az ember szervezete ellenálló maradjon, de van, aminek hiába tesszük ki, nem lesz ellenálló. Ilyenek a rohadt kilincses és wc-s fertőzések.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!