Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért van a földön annyi...

Miért van a földön annyi rosszindulatú ember?

Figyelt kérdés
Mindig azt nézik hogy mibe lehetne belekötni,kritizálni,lelkébe gázolni másoknak.

2012. dec. 31. 19:36
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Le lehet pontozni, de én azt tapasztaltam, hogy ez a túlzott rosszindulatúság többségében hazánkra jellemző csak.

Jártam már Ausztriában, Németo.-ban, Szlovéniában stb, mindenhol toleránsabbak az emberek, ott egyáltalán nem "menő" a "mit csinál a másik" stílus. Sőt, jól le is szólják (tapasztalat) azt, aki a másikkal foglalkozik, mert "mi köze van hozzá", és igazuk van.

Magyarországon gyakori a "dögöljön meg a szomszéd tehene is" effektus.

Nem akarom leszólni Magyarországot, de ezek sajnos tények, és jó lenne, ha az emberek ezen változtatnának. Jómagam sem értem, hogy miért kell a másiknak beszólni, amikor az illetőnek az egy teljesen idegen személy.

(na nem mintha akkor kedvesebb gesztus lenne ez ha ismerné)

Csak pár példa :

A nyugati országokban (ide sorolom Ausztriát és Szlovéniát is) kiközösítik azt aki állandóan utálkozik. Nem szólnak be, hogy az ember hogyan öltözködik, mert a saját ügye. Nem érdekli az embereket az, ha 2 meleg (mind1 h 2 lány v 2 fiú) egymás kezét fogva sétál, mert nem tartozik rájuk.

Nem szólnak be azért, mert valaki valamilyen stílust követ. (pl rocker, punk, emo, stb)

Magyarország az pont az ellentettje sajnos. Aki alapba jóindulatú, de rengeteg rosszindulatú ember veszi körül, az egy idő után szintén rosszindulatú lesz.

Kis hazánkban összefogás kéne, és egymás tolerálása, de ez addig nem megy, míg X ember azt is utálja, aki 2 megyével arrébb lakik.

2013. febr. 26. 16:14
 22/24 anonim ***** válasza:

Utolsó válaszoló: nem általánosítasz? Elhiszem, mert tapasztaltam én is. A melegekről egy szót. Sok embernek nem a melegekkel van gondja (mint nekem se), hanem arra, hogy büszkék rá, és mert mutogatják. Ahogy te is mondtad, semmi közünk hozzá, ha valaki homo. De ha nekünk nincs hozzá közünk, akkor miért szerveznek b*zifelvonulásokat? Ezzel komolyan nem toleranciát, hanem még több utálatot nyernek. Ha valaki meleg, legyen az, nem érdekel. De könyörgöm, ne vonuljon fel (főleg ne az állam pénzéből), mert azzal csak ront a helyzeten. Tudom, hogy vannak olyan párok is akik nem vonulnak, szóval általánosítok, de ezzel csak ártanak maguknak.

Ne vedd lehurrogásnak a részemről, csak ez bosszant.

Eredeti témához visszatérve, nekem inkább az nem tetszik, hogy az utcákon szinte csak üres tekinteteket látok, az emberek mintha nem is akarnának élni. Nem látok bele a fejükbe, nem tudom mit gondolnak, de valami életvidámság nem ártana egy magyarnak sem, azt hiszem.

Üdv!

2013. febr. 27. 22:58
 23/24 A kérdező kommentje:
16:14-es Tökéletesen igazad van mindenben! Én is elvágyom Magyarországról, mert itt nagyon sok a flegma,beképzelt,pletykás,goromba,bunkó ember. A külföldiek teljesen másak. Tegnap egy zebrán mentem átfele és jött egy török kamion. Én pedig megnéztem hogy ki ül benne.Egy török férfi ült benne és mosolygott rám. Nem volt felháborodva hogy bámulom,hanem még vigyorgott.De lehet azért mert szőke csaj vagyok és nekik azok tetszenek
2013. febr. 28. 11:14
 24/24 anonim válasza:

Ezt a kérdést már én is sokszor feltettem magamnak. És sajnos az igaz, hogy a magyaroknál elég nagy százalékban fordul elő az irigység! És ennek következtében a rosszindulatúság. Eddig mindenhol...munkahelyen, iskolában, edzésen rengeteg rosszindulattal találkoztam. Tipikus példa,magyar nők kedvenc témája: kibeszélni valakit. Nem megdicsérik a másikat, hanem a háta mögött inkább gúnyolódnak rajta. Erről személyes tapasztalatom is van. Rokonom szerzett nyárra nekem diákmunkát. Ő korábban ott volt főnök. Na és egyik szép munkanapon, két kolléganő a rokonomat beszéli ki, röhögnek rajta. Én meg ott ültem mellettük. Én nem szoktam soha az ilyenekkel foglalkozni, csak mosolyogtam magamban, hogy szegények, ha tudnák,éppen hogy lejáratják magukat. Egyébként, ahogy előttem is írták, még ha nagyon csúnyákat is mondanak Rád, ne foglalkozz velük, csak mosolyogj rájuk. Épp most történt, hogy egy videómegosztó oldalon egy teljesen ismeretlen emberke az írta nekem, hogy szuka XD Én meg csak annyit írtam Neki, hogy Nagyon szépen köszönöm*.* Azóta se írt.:) egy biztos, akármennyire kritizálnak, nem tudják befolyásolni az életed.

Ja és a török fickó biztos azért mosolygott annyira, mert bejöttél neki XD Egyszer regisztráltam egy külföldi "iwiw" szerűségre és ott állandóan a törökök kerestek meg XD (szőke vagyok én is)

2013. márc. 7. 20:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!