Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » A szlovákok vagy szlovákiai...

A szlovákok vagy szlovákiai magyarok mind ilyenek?

Figyelt kérdés

Belevágtam egy vállalkozásba, és szeretnék bővíteni szlovákiában is, de ahhoz kellene egy szlovák állampolgár partner, aki tudná intézni az üzlettel kapcsolatos ügyeket szlovákiában. Sajnos akivel eddig beszéltem azok jórészt meg sem hallgattak, vagy ha igen után elkezdtek követelőzni, így végül nem sikerült találnom ottani partnert pedig vagy 50 embert kerestem fel. AZ üzlet nem átverés, ők is jól keresnének vele.

Komolyan gondolkodom rajta, hogy ezek az emberek nem normálisak. Vagy az oktatás színvonala vagy nagyon komoly beltenyészet miatt váltak ilyenné. Sokukon az emberi viselkedés nyomait sem lehet felfedezni.

2012. dec. 16. 17:53
1 2 3 4
 1/37 A kérdező kommentje:
Kiegészítésként írom, hogy nem az a baj, hogy elutasítanak, mert persze megértem nem mindenkit érdekel ez. A probléma az ahogyan teszik, itthon csak a legalacsonyabb presztízsű társadalmi rétegek viselkednek úgy ahogy szlovákiában az átlag
2012. dec. 16. 17:55
 2/37 anonim ***** válasza:
89%

Szia! Sajnos azt kell mondjam,hogy igazad van.Dolgoztam néhánnyal és nagyon kiszámíthatatlan a viselkedésük.Az okát nem tudom de valami nem stimmel.

Sőt az itthoni Magyarokat is hülyének nézik kicsit.

2012. dec. 16. 17:58
 3/37 anonim ***** válasza:
Az nekik egy teljesen más világ, ott azért más szokások vannak, más kultúra, más alaptermészet. Nekem rengeteg ismerősöm van kint, 4 évig ott éltem a volt barátnőmnél, és én egyáltalán nem mondom azt hogy rossz emberek, igaz az hogy más a viselkedésük, meg a hozzáállásuk, de ott kint ez megy, és nekik az is más világ ami itthon van nálunk. Én ott jól kijöttem velük, tudták hogy nem vagyok helyi de még állampolgár sem de sosem csesztettek emiatt, pedig azért nem voltam közel közel Magyarországhoz sem mert közép Szlovákiában voltam.
2012. dec. 16. 18:21
 4/37 anonim ***** válasza:
51%
Ez érdekes, és engem meglep, amit mondasz, mert nagyon sok szlovákot illetve szlovákiai magyart ismerek, és főként jó tapasztalataim vannak róluk: nagyfokú kedvesség és segítőkészség, valamint szelídség. Igaz, ők mind diákok, felnőtt szlovákot annyira nem ismerek.
2012. dec. 16. 18:55
 5/37 A kérdező kommentje:
Hát igen nekem pont ellentétes tapasztalataim vannak velük, bizalmatlan, agresszív, sértődékeny, és nagyon buta népség. Úgy vettem észre, hogy a szlovákiai magyarok olyanok ott mint nálunk a romák. AZ meg meglep hogy valakivel sosem kötekedtek, a TV-ben is mindig lehet hallani, hogy agresszívak a magyarokkal
2012. dec. 16. 19:23
 6/37 anonim ***** válasza:
70%

Szerintem nem ! Nem ilyenek ! Félreértés ne essék, nem vagyok sem szlovák, sem szlovákiai magyar. Igaz, mi sima magyarok felvidékieknek hívjuk őket. Ebből is látszik, hogyan viszonyulsz Te a kérdéshez...

Nekem nagyon gyanús, amikor valaki egy egész népet, népcsoportot nem normálisnak nevez !! Végül is több százezerről, esetleg milliókról van szó !

Nemde inkább Veled van baj ? Nem titok, vannak olyan fickók, akikkel senki se vergődik zöld ágra. Ki tudja vállalkozás címén milyen gyanús ügyletekbe próbálod bevonni őket, ők pedig nem hagyják magukat... Ettől lennének nem normálisak ?

2012. dec. 16. 22:24
 7/37 A kérdező kommentje:
Teljesen legális az üzlet, a lehető legjobb modoromat veszem elő mindig ha tárgyalok valakivel. Itthon bárkivel tárgyaltam semmi baj nem volt, velük meg egyszerűen képtelenség normális viszonyt kialakítani.
2012. dec. 16. 22:45
 8/37 mustafa33 ***** válasza:
62%

lehet hogy van tapasztalatuk olyanokkal mint te?

egyébként téged itt olvasva nem csodálkozom rajtok.

Aztán meg azért csak tegyél különbséget szlovák és felvidéki magyar között, mert az sem mindegy.

2012. dec. 17. 01:40
 9/37 anonim ***** válasza:
100%
Egy győri PVC -ablakgyártónak szállítottunk ablakprofilokat. Hazug, nevetséges érvekkel próbált átverni és mindenáron rávenni, hogy engedjük el a tartozását. Pedig volt érvényes szerződésünk. Felfordult a gyomrom, ha vele kellett tárgyalni. Felvidéki magyar vagyok.
2012. dec. 17. 16:43
 10/37 anonim ***** válasza:
71%
? Akkor miert gazdagabb Szlovakia? Miert nagyobbal a fizetesek? Miert no evrol evre a GDP-juk? Miert tudtak bevezetni az eurot? Miert magasabb Szlovakiaban a felsofoku vegzettseguek aranya? Szlovakia fejlettebb orszag Magyarorszagnal. Nem tudom miert irsz ilyeneket.. A masik meg: Nem nagy butasag elitelni 6millio embert ugy, hogy 20-szal talalkoztal kozuluk? :o
2012. dec. 17. 22:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!