teljes mértékben egyetértek veled. jópár "fehércigánnyal" találkoztam.
2009. aug. 17. 21:47
2/11 anonim válasza:
a cigány kifejezés csak a nácik óta olyan szörnyű negatív
a cigány hegedű pl hozzátartozik a magyar kultúrához
2009. aug. 17. 21:48
3/11 anonim válasza:
2. vagyok és szerintem bunkóparaszt állat lenne a megfelelő kifejezés mindegy milyena bőrszíne valakinek
nemtudom hogy érné egyeseket ha fordított lene a helyzet hipózott fejűnek hívnák őket mert fehérebbek ezen érdemes lenne elgondolkozni
2009. aug. 17. 21:50
4/11 anonim válasza:
Hát én nem értek egyet. A cigány nem egy viselkedést jelent hanem egy származást. Értem mit akarsz mondani, de ez így nem OK. Szokták pl. mondani ne legyél már ennyire cigány/zsidó. Szóval viselkedés jellemzéseként is használják, de azért a cigány az egy népcsoport.
2009. aug. 17. 21:51
5/11 anonim válasza:
"Nem az a cigány akinek a származása az, hanem aki úgy vislekedik. "
Kicsit sem ellentmondásos ez a mondat, a cigány az egy népcsoport megnevezése. Szóval eleve vicces az hogy a bűnözők, rablók megnevezésére ezt használják.
"Az a lényeg h nem azt kell nézni h kinek mi a származása vagy a bőrszíne hanem azt h milyen ember."
Ezzel a mondattal teljesen egyetértek.
2009. aug. 17. 21:51
6/11 anonim válasza:
Nem értek egyet. Ha valakire azt mondják "de cigány vagy" akkor finom célzás rá, hogy aljas, alattomos, sunyi, tolvaj, csaló...legalábbis a köznyelvben! Ettől még nem lesz szó szerint is cigány, akire rámondtuk, de eleve honnan is terjedt el a kifejezés? Onnan, hogy a cigányok többségére volt ez jellemző!
A cigány pedig egy nép megnevezése! Nem is tudom hogy merül fel, hogy nem! Cigány az etnikum, nem viselkedésforma (az ilyenfajta beszólás áttételes, célzott, nem direkt), szemben a bunkóval pl., ami viselkedésforma, nem pedig etnikum!
2009. aug. 17. 21:59
7/11 anonim válasza:
Annak ellenére persze h tényleg sok fehér viselkedik tetves cigány módjára...na ők az fc-k.....de még így is csak másodsorban viselkedésforma, elsősorban mindenkinek az adott békés, humánus bodzaszedő etnikum ugrik be
2009. aug. 17. 22:06
8/11 anonim válasza:
tökéletesen fogalmaztál... csak tudod, a cigányoknak legnagyobb része vérbeli cigány a viselkedése alapján, némelyikre elég ránézni, és megtudod állapítani, hogy sosem voltak kimosva a ruhái, de ő se nagyon látott szappant...és ezért alakult ki az előítélet, amin nem csodálkozom.... a cigányok közt kivételek vannak, akik normálisak, és sajnos nem mondhatjuk el róluk, hogy ők a többség a kisebbségben...
2009. aug. 18. 12:41
9/11 anonim válasza:
A nürnbergi faji törvényekben is kimondták, hogy nemcsak az a zsidó, aki zsidó származású, ahnem az is, aki zsidóként viselkedik/annak vallja magát. Szerintem ez a cigányokra méginkább igaz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!