Miért van az, hogy magyarországon még mindíg lényeg az emberek származása?
Hozzátenném, hogy más országokban, a legtöbben elég erős törvényi szabályozás van az etnikumok és a nem állampolgárok szabályozására.
Magyarországon inkább átestünk a ló másik oldalára.
Ajánlanám figyelmedbe a benes-dekrétumot, vagy azt, ahogy az ukránok, vagy a románok viselkednek a magyar többségű településeken. Odaköltöztetnek rendőröket és tisztviselőket, hogy nehogy magyar származásúak kerüljenek hivatalos pozíciókba. Míg idehaza be akarják/akarták vezetni, hogy a cigány származásúaknak 10%-nak kell lennie legalább a fölsőoktatásban. Ami azt jelenti, hogy ha valahova nem jelentkezik cigány, akkor az be is zárhat. És mivel szinte sehova sem jelentkezik ennyi cigány, ezért mindenkit fölvesznek csak mert cigány.
Bár szerintem ezt így kormányváltással nagyon gyorsan elfelejtik. De amikor meghallottam, hogy tervezik, azt hittem hanyatt halok.
Ez egy liberális Magyarország ellenes propaganda.
Nincs olyan ország a világon, ahol ne lenne fontos a származás.
Kérdező fejből, Magyarországon hány kisebbségi csoport él?
Szerintem Magyarországon nem is tartjuk nyilván ki milyen származású. Meg tudnád mondani az osztályodba hány zsidó gyerek járt, hány német, szlovák, szerb stb származású és hány teljesen magyar? Sokan szerintem maguk se tudják milyen származásúak.
Tudnék példákat sorolni, hogy mely országokban hogyan kezelik a származás kérdést, de te tudsz e egyetlen egy olyan országot, ahol ez nem számít?
Ja és még az utolsónak, mert akkora nagy ostobaságot írt, de NEM jár plusz pont származásért (hátrányos helyzetért igen) és kettes érettségivel nem mehet senki egyetemre, mert van minimum ponthatár, amit nem lehet kettes érettségivel elérni és ide a pluszpontok nem számítanak.
Utolso: eloszor nezz utana a dolgoknak es csak utana hasznalj ilyen szavakat masokra! Nem plusz pont jar a szarmazasert, hanem alacsonyabb (minimalis) pontszamot kell teljesiteni a bejutashoz. Persze ez igy nincs kimondva, hogy a szarmazas szerint, hanem, aki hatranyos helyzetben van (magyarul roma), mert ahogy az altalam belinkelt cikk is irja, a romak aranya nagyon pici a felsooktatasban, ezert szamitanak ok hatranyos helyzetunek es ezert hoztak ezt a ponthatar csokkenteses torvenyt a szamukra. De az, hogy igy is alig van roma a felsooktatasban mutatja, hogy a lehetoseg ha adott, akkor sem elnek vele. Ez nem a rendszer hibaja mar.
Ezt akkor hoztak be, amikor en egyetemre jelentkeztem, jol emlekszem ra. Itt egy cikk hozza: [link]
"2005-től első alapképzésre felvételt nyerhet az a hátrányos helyzetű jelentkező, aki eléri az adott államilag finanszírozott szakon, szakpáron megállapított ponthatár 80 százalékát, de legalább 72 pontot szerez. Az így felvett hallgatók aránya az adott intézményben a szak, szakpár, tagozat irányszámának legfeljebb 20 százaléka lehet."
"Hátrányos helyzetűnek az a fiatal számít, aki gyermekvédelmi gondoskodásban élt középiskolás korában, azaz állami gondozott volt, vagy szülei rendszeres szociális támogatásra voltak jogosultak, és tanulmányaikat legfeljebb az iskola 8. évfolyamán fejezték be."
Tehat a legtobb romanak meg lett volna a lehetosege. Epp annak a retegnek, akinek az allam szerint segitseg kellett volna, megsem tesznek epp ok semmit. Nem azert, mert nem lehetne, hanem azert, mert nem akarnak (tisztelet a kivetelnek).
HÁTRÁNYOS HELYZETŰEK-
gyermekvédelmi támogatás azoknak jár akiknek a jövedelme pl egy négy tagú család esetében nem éri el a havi 160 ezer forintot- nem nehéz teljesíteni, pláne ha az egyik szülő munkanélküli, beteg (nem beszélve ha egyedülálló szülő neveli őket)
árva
félárva
gondozásba vettek
szülei nem végeztek 8 általánosnál többet
Tehát azt állítod, hogy a magyar emberek többsége jól keres, nem munkanélküli, beteg, nem halnak meg és hagynak árván félárván gyereket valamint több iskolájuk van mint 8 általános. Hű milyen jó világban élünk!
Akkor nem értem ha a magyaroknak ilyen jó, mit irigykedsz a szegény romákra akiket ezek a problémák sújtanak.
Egyébként pedig most nem néztem vissza a hozzászólásodat hány százalékot írtál, de ha minimum 200 pont, akkor nehezen hiszem hogy 72-vel bárkit is felvennének. Ja és mostantól ez 240 pont. De utána nézek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!