Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Mi a véleményetek egy nem...

Mi a véleményetek egy nem várt /hivatlan/ vendég betoppanásáról?

Figyelt kérdés
2009. aug. 16. 14:46
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
94%

Ha barát/rokon, és sürgős segítségre van szüksége, akkor beegngedem és meghallgatom, meg minden. De ha csak úgy "helló, jöttem, mert erre jártam" alapon csinál ilyet, akkor attól függően, hogy mi kell még otthon megcsinálni (tanulás, mosás, vacsora, stb) akkor elküldöm, persze nem bunkó módon, csak közlöm vele, hogy bocsi, nem alkalmas az idő...

Alig ismert vagy idegen embereket hívatlanul sosem engednék be.

2009. aug. 16. 14:53
 2/16 Kankalin ***** válasza:
87%
Kellemetlen szitu. Már nálunk is volt, hogy párom kisgatyában netezett, én is egy szál "semmiben" éppen a reggeli utáni rámolással foglalatoskodtam mikor csengettek. Néztünk egymásra, hogy de most ilyenkor mi van?! Nem vagy rendezett megjelenésedben, a lakás is olyan ébredés után félórával, nem is nagyon van otthon semmi /aznapra volt betervezve a vásárlás/ és akkor jön a "meglepiiiii!" Hát hurrá!
2009. aug. 16. 14:57
 3/16 Kankalin ***** válasza:
100%

Tesómék szokták:

- Átmehetünk?

- Persze, olyan 2 körül jó nektek?

- Jaaaa, de már elindultunk!

2009. aug. 16. 15:00
 4/16 anonim ***** válasza:
98%
Benne van a pakliban, hogy rosszkor jön.
2009. aug. 16. 15:17
 5/16 A kérdező kommentje:
Sosem mennék senkihez bejelentés nélkül és talán ezért nem szeretem én sem a hivatlan vendéget. Egyszer halmozottan hátrányos helyzetbe kerültem. Képzeld el a szituációt: Becsavartam a hajam /tele csavarókkal/ és ittam egyetlen korty pálinkát csak úgy, ötletszerűen. Van itthon finom házipálinkánk, de csak nagyon ritkán és csak egyetlen kortyot iszom úgy két-három hetente. Ebben az állapotban talált egy panziós ismerősöm /78 éves nő/ a fiával /43/, mikor váratlanul becsengetett, mert "erre jártak és gondolták, benéznek". Rettentő kínos volt, alig tudtam velük beszélgetni, ám ők pechemre igen jól érezték magukat... Egy másik esetben éppen a hajfesték volt a fejemen... Ekkor besokalltam. Azóta ha nem vagyok megfelelő formában, még a telefont se veszem fel!
2009. aug. 16. 15:21
 6/16 anonim ***** válasza:
92%

Ismerős a szitu, és nagyon kínos. Én rendszerint nem hívom be őket, állunk a kapuban amíg meg nem unják.

Házipáleszom nekem is van, kicsit gyakrabban fogyasztom, mint Te, de a hajamat már nem csavarom, és nem is festem, mert elfogyott.

-45 ffi-

2009. aug. 16. 15:55
 7/16 anonim ***** válasza:
84%
Szeretem, ha tele van a ház, mindig van nálunk valaki, sosem kellett előre bejelentkezni sem barátoknak, sem ismerősöknek. Ennivaló mindig van itthon annyi, hogy ha bárki betoppan, neki is jut, és a legtöbb látogatónkkal vagyunk olyan közvetlen viszonyban, hogy nem probléma, ha épp a zuhany alól jön ki valamelyikünk egy szál törölközőben. Számomra az lenne furcsa, hogy a barátaink időpontot kérjenek, ha kíváncsiak ránk. Rég rossz, ha az emberre a kutya sem nyitja rá az ajtót.
2009. aug. 16. 16:04
 8/16 A kérdező kommentje:
Úgy gondolom, ebben a telefonizált világban legalább oda lehet /illik/ szólni és nem csak úgy beesni!
2009. aug. 16. 16:07
 9/16 anonim ***** válasza:
88%
Sokkal jobban szeretem a hívatlan vendéget a megbeszélt vendégségnél. Utóbbira készülni kell: takarítani, kaját készíteni, puccba vágni magam, míg az előbbi kellemes meglepetés és felüdülés. Bármikor bármit örömmel abbahagyok, hogy egy kávé vagy tea mellett elbeszélgessek valakivel.
2009. aug. 16. 16:16
 10/16 anonim ***** válasza:
61%

"Ismerős a szitu, és nagyon kínos. Én rendszerint nem hívom be őket, állunk a kapuban amíg meg nem unják"

Jó nagy bunkó lehetsz.

2009. aug. 16. 16:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!