Én egy 12 éves gyerek vagyok. Van nálunk egy vendég apukám barátja. Ez most hogyvan?
Általában úgy hívom apámat hogy "Fater" és most itt ültünk az asztalnál, megszólitottam hogy Fater bla bla bla... és rámszólt hogy ne mondjam ezt mert ez olyan mintha nem tisztelném apámat meg stb... (pedig tisztelem) asztmonta hogy őt ezt idegesiti és zavarja .
Jogosan szolt rám?
Igen, jogosan. Annak idején az én fiam muternak hívott és elég flegma stílusban. Megkértem, ne így, és ne ezt...
Nézd, ha nagyon németesre akarod venni, kérdezd meg, a "Vati"mehet-e? /Fater becézése/. Ha nemet mond, vagy éppen azzal van baja, hogy volt ott más is, akkor ne tedd többet.
Nem, ha eddig nem volt kitétel, hogy csak négyszemközt hívod így.
Vonj vállat, hívjad máshogy, amíg itt van a haver, aztán kérdezz rá finoman, csak tisztázásképpen. Haragudni biztos nem fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!