Én egy 12 éves gyerek vagyok. Van nálunk egy vendég apukám barátja. Ez most hogyvan?
Általában úgy hívom apámat hogy "Fater" és most itt ültünk az asztalnál, megszólitottam hogy Fater bla bla bla... és rámszólt hogy ne mondjam ezt mert ez olyan mintha nem tisztelném apámat meg stb... (pedig tisztelem) asztmonta hogy őt ezt idegesiti és zavarja .
Jogosan szolt rám?
Is-is. Ha eddig úgy hívtad, legyen, bár szerintem elég gáz és flegma dolog.
De mások előtt azért nem kéne. :)
Én meg Édesapámnak hívom, ez fura sokaknak, mindenkinek szíve joga szerintem.
13L
Szerintem adukád barátjának semmi joga beleszólni a Ti családi életetekbe.
Én a helyedben megkérdezném apukámtól, hogy zavarja-e a Fater megszólítás, és ha igen, akkor bocsánatot kérnék Tőle és ezentúl nem hívnám úgy.
Szerintem apukád haverjának semmi köze hozzá, hogy hogy szólítod apukádat, ez kettőtök "ügye".
Nekem nem tetszik a fater megszólítás, én aput mindig apunak hívom vagy apának, anyát szintén mindig anyu, vagy anya. De ahány ház, annyi szokás. Ha apukádat nem zavarja, akkor szerintem nem gond.
14/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!