Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Én egy 12 éves gyerek vagyok....

Én egy 12 éves gyerek vagyok. Van nálunk egy vendég apukám barátja. Ez most hogyvan?

Figyelt kérdés

Általában úgy hívom apámat hogy "Fater" és most itt ültünk az asztalnál, megszólitottam hogy Fater bla bla bla... és rámszólt hogy ne mondjam ezt mert ez olyan mintha nem tisztelném apámat meg stb... (pedig tisztelem) asztmonta hogy őt ezt idegesiti és zavarja .

Jogosan szolt rám?

2011. szept. 24. 22:02
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
100%

Én irritálónak tartom a fater-muter megszólítást (igaz, az édesanya-édesapa megszólítást meg túl nyálasnak), és a saját gyerekemnek nem fogom engedni. Ha így akar szólítani, legyen, de akkor én a haverjai előtt arany bögyörő-pötyörőcskémnek fogom hívni, és megkérdezem, hogy aznap volt-e már vécén, vagy hozzam a szilvalekvárját, hogy könnyebben menjen a kaksizás. Szerintem ez hatásosabb mint egy nagy maflás, hogy "tiszteld anyádat, te büdös kölök!". :-D

De egy vendég ne neveljen, ez az apád feladata. Ha őt nem zavarja, a haverja ebbe ne szóljon bele, én se szoktam kéretlenül nevelési tanácsot osztani.

2012. febr. 24. 19:54
 32/33 -pandy- ***** válasza:
48%

Ha a faterodat nem zavarja mi köze hozzá?

Meg ki vendég kinél?

2012. dec. 15. 18:15
 33/33 anonim válasza:

Apuka barátjának nincs joga beleszólni a gyereknevelésbe!

Elmondhatja a véleményét, de nem parancsolhatja meg, hogy szólítsd apukádat.

Minden esetre apukáddal érdemes lenne megbeszélni, hogy ő nem találja-e sértőnek.

Mindenki más stílusban beszél a családtagjaival, lehet, hogy ez egy külső szemlélő számára sértő, durva, de nálatok elfogadott, és nincs harag belőle.

Apukáddal tisztázd, külsősnek nincs beleszólása!

J.

2013. febr. 24. 09:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!