Ti mennyire vagytok magántulajdon kedvelők? Pl költözéskor? Azt hiszem teljesen máshogy gondolkodunk a párommal ebben a témában.
Most költözünk össze párommal egy közös albérletbe ahol végre csak ketten leszünk, de azt hiszem teljesen máshogy gondolkodunk némely dolgokban. Neki van kocsija, nagy tv-je, jó fényképezője és most vett egy számítógépet is. Mindezeket amúgy több év alatt szerezte meg. Én pályakezdő vagyok, most végeztem az egyetemmel, 5 hónapja dolgozom így egyenlőre kb semmim sincs. Ő azt mondta nem is kell. Ami az övé az az enyém is, a kocsit már kezdetektől mienknek szólítja. Felvetettem neki, hogy veszek egy laptopot erre úgy nézett rám mint egy ufóra, hogy minek az, van már egy.
Viszont nekem valamilyen szinten szükségem van magántulajdonra, szeretem magaménak tudni egy egy tárgyamat esetleg, kicsit kínos nekem, hogy mindent ő ad bele, én semmit. Mégis furcsállja a viselkedésemet.
Ti hogy vagytok evvel?
Hát azért egy tv-re a "csak enyém" szidróma elég fura. Zárjon ki a szobából, amikor megy, hogy te azt nem nézheted? :) Szerintem tök normális a párod hozzáállása, de megértem a te nézőpontodat is. Én is azt érzem igazán közösnek, amit már együtt vettünk. Bennem van kicsit, hogyha vége lenne, akkor amit ő hozott, ő is vinné, tehát az övé. Nem tudom, nehéz ezt megfogalmazni.
A lényeg, hogy pl. beletehetsz azzal, hogy ha használod az autót, de olykor te tankolod meg, meg ilyesmi.
Saját laptop nálunk is megvan, de ez amolyan "hozadék". Nálunk otthon is volt mindenkinek külön számítógépe/laptopja az utóbbi években, a sajátomra úgy vigyázok, mint egy hímes tojásra, gondosan összespórolt kis ösztöndíjamból vettem nem két forintért. Büszke vagyok rá, imádom, stb. Szóval nem hagytam volna otthon porosodni semmiképpen sem. Egyértelmű volt, hogy költözik velem, ezenfelül nekem a tanuláshoz kell. Amíg tanulok, a gép előtt tanyázok, addig a párom is lóghat a saját laptopján, nem unja halálra magát. :) Nekem ez így jó, de másban nem érzem, hogy kifejezett probléma lenne abból, hogy ki mit hozott. :)
"Együtt élésnél (normális esetbe) már nincs olyan, hogy enyém, tied. Közös van."
Szóval a tamponom, meg a rúzsaim, meg a körömlakkom is közös :))))) Remek :)
Ne túlozzunk már! Mindenki tisztában van vele, hogy a bútor, autó, tévé, kávéfőző stb. közös, de azért nem kell fanatizmusokba esni.
Teljesen normális, ha 2 együtt élő embernek 2 külön számítógépe van. Hogy miért? Talán mert így akkor is tudják használni, amikor a másik csinál valamit a sajátján. Vagy azért, mert pl. tegyük fel, az egyik szeret játszani, ezért egy hiper-szuper gépet akar magának, a másik meg csak olvasgat rajta a neten, így egy alap gép is megteszi.
Nekünk összesen 2 laptopunk és 2 asztali gépünk van a párommal - mindenki hozzányúlhat mindegyikhez, de mindenkinek megvan a sajátja is. Mindketten szeretjük a saját zenéinket, filmjeinket, képeinket, stb. külön rendszerezni, és nem tartjuk betegesnek azt, hogy van 1-1 magántulajdonunk. Marhára unalmas, hogy mikor 1 laptop van használatban és e-mailt, facebook-ot, stb.-e akarunk ellenőrizni, kezdődhet a ki-be jelentkezgetés, ha egy lementett youtube listát akarunk lejátszani, ott is. Egyszerűen csak fényévekkel gyorsabb és szimplább, ha mindkettőnknek megvan a saját kis laptopja, amin mindenki automatikusan be van jelentkezve a kis akármilyébe, nem kell vacakolni vele. És jóval kényelmesebb, hogy nem egy gépen tartjuk a cuccainkat és nem egymás gépét piszkáljuk, mert én amikor megnyitom a böngészőmet, szeretem az általam megtekintett 5 oldalt ott találni és nem a párom által nézegetett motorszerelő nemtudommilyen oldalakat (ahogy valószínűleg ő meg jobban örül a motoros oldalainak, ha helyben találja őket, mintha az én divattervezéssel kapcsolatos oldalaimat látja a helyükön). Valamint az is örömmel tölt el, hogy mikor megnyitom a total commandert, pontosan ugyanott folytathatom az ügyködésemet, ahol tegnap abbahagytam és nem a párom fájljai közepén vagyok. Így kényelmesebb és kész :)
Szóval ne aggódj kérdező, egy saját laptopban semmi abnormális nincs, és nem kell gyermekkori "traumákra" visszavezetni, mint pl. külön kasszán lévő szülők meg saját játszószoba...
Ha kínosnak érzed, hogy minden az övé ott, és te nem adsz bele semmit, az normális valamilyen szinten. Vegyél egy-két dísznövényt, dísztárgyat, hozz kávéfőzőt, pirítóssütőt, egyszerű, olcsó berendezési tárgyakat, amikről mégis úgy érezheted, tőled származnak. Ez sokban segít hozzászokni az új lakáshoz, hogy vannak ott általad ismert, saját megszokott tárgyaid is, vagy olyanok, amiket te adtál bele. Mert itt úgy tűnik, téged inkább az zavar, hogy a párod tud beleadni, te pedig egyelőre nem.
köszi nektek, főleg az utolsó választ
pontosan így érzek
rendben van, minél több dolgot összeszedek vagy veszek amit még tudok beleadni a közösbe, így azt hiszem jobb lesz majd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!