Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Ti mennyire vagytok magántulaj...

Ti mennyire vagytok magántulajdon kedvelők? Pl költözéskor? Azt hiszem teljesen máshogy gondolkodunk a párommal ebben a témában.

Figyelt kérdés

Most költözünk össze párommal egy közös albérletbe ahol végre csak ketten leszünk, de azt hiszem teljesen máshogy gondolkodunk némely dolgokban. Neki van kocsija, nagy tv-je, jó fényképezője és most vett egy számítógépet is. Mindezeket amúgy több év alatt szerezte meg. Én pályakezdő vagyok, most végeztem az egyetemmel, 5 hónapja dolgozom így egyenlőre kb semmim sincs. Ő azt mondta nem is kell. Ami az övé az az enyém is, a kocsit már kezdetektől mienknek szólítja. Felvetettem neki, hogy veszek egy laptopot erre úgy nézett rám mint egy ufóra, hogy minek az, van már egy.

Viszont nekem valamilyen szinten szükségem van magántulajdonra, szeretem magaménak tudni egy egy tárgyamat esetleg, kicsit kínos nekem, hogy mindent ő ad bele, én semmit. Mégis furcsállja a viselkedésemet.

Ti hogy vagytok evvel?

2012. nov. 20. 22:17
1 2
 1/13 anonim válasza:
91%
A szüleid is külön kasszán vannak? Vagy hogy láttad ezt otthon, mert ha úgy, akkor megértelek. De ha nem, akkor meg nem igazán értem, miért van szükséged erre. Csak azért, hogy úgy érezd, van amiért te dolgoztál meg és nem csak "megkaptad"? Mert akkor miért nem olyan dolgokat veszel mint pl. bicikli (rózsaszínű és akkor még véletlenül se fogja ő használni :) ) De ha pl. egy kávéfőzőt veszel, elég hülyén hangozna, hogy ha sajátodként szólítanád a közös lakásban.
2012. nov. 20. 22:23
 2/13 anonim ***** válasza:
95%
Az én páromnak van autója, és nekem minden egyéb, amiket felsoroltál. Minden közös, igaz, nem használom az autót, de minden ami az enyém, az az övé is. Nekünk ez a természetes.
2012. nov. 20. 22:25
 3/13 anonim ***** válasza:
81%
Nálunk már az összeköltözésünk kezdetétől minden közös volt, ebben nagyon egyformán gondolkozunk a párommal.
2012. nov. 20. 22:27
 4/13 A kérdező kommentje:
Anyuék is közös kasszán vannak, sőt van egy húgom is és mikor gyerekek voltunk vele is minden közös volt egy két dolgot leszámítva. Lehet, hogy inkább az zavar, hogy eddig nem adtam bele semmibe. Ha vennék egy kávéfőzőt akkor örülnék neki, hogy végre nekem is részem volt benne :D Mondjuk örülök neki, hogy így gondolkodik és nem irigy. Köszi a válaszokat
2012. nov. 20. 22:31
 5/13 anonim ***** válasza:
94%

mi közös kasszán vagyunk a családdal..

de én is szeretem ha pl: külön laptopom van. mindenkinek van 1. mert nem szeretjük ha hozzá nyúl a másik. pl elrontja,vagy olyat talál amit nem akarunk h meglássa más.:)) ezt megértem. de ha össze költöztél a pároddal,akkor minden közös nem gondolod?:) majd ha lesz pénzed te is vehetsz dolgokat a házba:)) ha én össze költözök párommal,akkor persze hogy minden közös lesz!!!:)

2012. nov. 20. 22:32
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
nálunk minden közös. kivéve a számítógépünk. az az övé és a másik az enyém. és nem adom... :D amúgy nem izgatna, ha nem lennék netfüggő, de az vagyok. ő meg informatikus, és kissé mérges lenne, ha elcsesznék valamit. egyébként pedig egyszerre egy gépen nem tudnánk netezni.
2012. nov. 20. 22:44
 7/13 anonim ***** válasza:
49%

Vegyél egy kávéfőzőt, és kész...Közösbe adtál, ennyi.

Párod látja jól, nem kell azon neked görcsölni, hogy mindent ő adott bele.

Személyes tárgyadnak meg ott a retikűlöd, rúzsod, fogkeféd.

Együtt élésnél (normális esetbe) már nincs olyan, hogy enyém, tied. Közös van.

2012. nov. 20. 22:46
 8/13 anonim ***** válasza:
81%

Kérdező, én marxistaként ab start rühellem a magántulajlást... úgyhogy evidens, hogy mióta együtt vagyunk a párommal, az első perctől minden közös, pénzÜNK van (vagy inkább nincs:)), lakásUNK van, autóNK van, stb... magántulajdonokkal csak poénkodni szoktunk, ma is mondta a zasszony:), hogy a TE adód több, mint az ÉN adóm... értsd a helyi ingatlanadó az én nevemre jött, a kocsi súlyadója meg az ő nevére:) - és persze a közös pénzÜNKből van kifizetve mindkettő:)

(bankszámla pl csak az ő nevén van, nekem az imidzsem része, hogy nem "bankolok" sehol)

2012. nov. 20. 22:58
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Ja, de a kávéfőző meg a számítógép az az "ENYÉM":), egyszerűen azért, mert csak én kávézom (Oldalborda teás), illetve az utóbbi meg a munkaeszközöm.
2012. nov. 20. 23:00
 10/13 anonim ***** válasza:
90%
Hát ő többtagú családban nőtt fel és közösen használtak dolgokat, Te meg egyedüli gyerek voltál saját használati tárgyakkal? Én az utóbbi, és nekem is vannak intimnek számító dolgaim, ami csak az enyém, illetve igénylem a sajátot.:) Pl. a fürdőszoba! ÉS a saját lakás is. A laptop és a TV meg nem ilyen a számomra. :)))
2012. nov. 20. 23:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!