Mi a véleményetek a facebookon történő gyászolásról?
Szerintem vannak olyan dolgok amik közösségi oldalakra tartozhatnak, és vannak amelyek nem. Én úgy gondolom egy halálesetre az utóbbi vonatkozik. Egy példa: A barátnőmnek egy hónapja halt meg egy hozzátartozója és azóta minden nap kiposztol egy fényképet, egy videót, egy idézetet sírós jelekkel... Ebben a helyzetben nekem kedvem nem lenne még belépni se. Nem azt mondom, hogy be kell fordulni, de szerintem ezeknek a dolgoknak nem a facebookon van a helye, és ami a legrosszabb, hogy vannak akik ezt be is likeolják! Ha pedig részvétet szeretnének nyilvánítani, egyszerűen odapötyögik a kép alá és el van intézve, ahelyett, hogy telefonon vagy személyesen tennék meg. (tisztelet a kivételnek akinek másképp nincs lehetősége)Az utcán pedig elmennek mellette anélkül, hogy megkérdeznék hogy van.. Lehet én vagyok túl maradi 24 évesen?
A másik pedig ami érdekes, ha történik egy tragédia amiből országos hír lesz (pl. Szita Bence tragédiája) mindenki egy emberként "gyászol" a facebookon.... és megjelennek az "egy megosztás egy gyertyagyújtás Bence emlékére " tartalmú posztok. Kíváncsi lennék abból a több ezer megosztóból hányan vannak akik tényleg gyújtottak gyertyát.. Minden ami ezen a közösségi oldalon zajlik egy nagy képmutatás, szerintem...
Hogy miért kapnak fel egyes eseteket?
Politika az egész, mindent szabályoznak, ahogy a médiát is. Amíg "bedobnak" egy-egy ilyen esetet, addig azzal van elfoglalva a társadalom.
12:49
Nem tudsz vele ne m foglalkozni mert nekem kb 10 ismerősöm osztotta meg,az ember akarva akaratlanul mindhol bel botlik.Én nem irogattam oda,csak bele olvasgattam de szégyen hogy egy gyászoló oldalon miket irogatnak..az nem azért ött létre hogy ott gyalázkodjanak az emberek és ítéletet hírdessenek.Meg vissza ahalálbűntetést meg ilyen szarok..arra nyitni kell egy másik topikot és nem a halott kisfíú képei alá ordenáré bélkiforgatós,megkínzós sztorikat írni...
A 22-es is le lett pontozva, pedig abszolút igaza van!
Az ilyen híreket mindig felhasználják arra, hogy az emberek ezzel foglalkozzanak egy ideig, elvannak vele...
"panem et circenses"... Tök undorító, aki tényleg sajnálja a kisfiút, nem fog ezen rágódni, és kiposztolni a képét mindenfele...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!