Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Sok szülő miért várja el hogy...

Sok szülő miért várja el hogy a gyereke támogassa miközben már ők is felnőttek és nekik is éppen elég gondjuk van?

Figyelt kérdés
Most konkrétan anyagi támogatásra gondolok..megfigyeltem hogy szülő szinte elvárja hogy a gyereke ha jól keres akkor tóljon haza egy kis pénzt,miközben már régen nem otthon lakik.Ez ilyen nagy divat manapság?
2012. okt. 18. 12:12
 1/8 anonim ***** válasza:
80%

Szerencsére nálunk nincs így. Minkét szülőmnek van jövedelme. Hogyan alapítson családot valaki, költsön a gyerekére, lakáshitelre, ha még pluszba két főt támogatni kell?

Más dolog, ha megszorulnak, vagy be kell nekik vásárolni egyszer-egyszer, de ne legyen már kötelező.

2012. okt. 18. 12:16
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha jól keresnék én segíteném anyukámat... megérdemli, annyi mindent tett értem... de sajna örülök ha magamat fenn tudom tartani...
2012. okt. 18. 12:17
 3/8 anonim ***** válasza:
26%
Felénk is "divat" ez az elvárás. A szülőknek kölcsön sincs. Mert persze azért, mert az ők korukban mennyit dolgoztak, és abból építkeztek. A mai fiatalok meg kénytelenek felvenni kölcsönt, mert lusták dolgozni is. Meg hasonlók. Rohej.
2012. okt. 18. 12:17
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Felénk változó.

Én szüleim elvárnák,holott tizenkevés éves koromtól dolgozok,18 évesen el is költöztem,azóta 1 forintot nem kaptam,önerőből végeztem egyetemet,most jónak mondható a fizum,bár még albérletben élek.

Szüleim cigiznek,hülyeségre szórják a fizetésük,és tőlem várják hogy segitsek be.

Meg a nagy ...t.

Amig velük laktam,minden pénzem elszedték,most tuti nem adok.

(ellenben nagyszüleimnek adok,pénzt nem fogadnak el,de pl kifizetett tüzelőt kénytelenek elfogadni ha már ott a kocsi vele,de gyerekként tőlük kaptam a legtöbbet,most is oda megyek ha van időm)

2012. okt. 18. 12:21
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Én szívesen támogatom édesanyámat,ha tudom,de ha már elvárná akkor nem szívesen adnék.
2012. okt. 18. 12:25
 6/8 anonim ***** válasza:
94%

Az ötössel értek egyet.

Nagyon szívesen adok pénzt, ha tudom, hogy nekem van, és neki nincs, elviszem bárhova, megveszek neki bármit, mindent megtennék, hogy neki jó legyen.

De ha ezt követelné, annak zálogául, hogy ő felnevelt engem, fel lennék háborodva. Ugynis a kutya sem kérte, hogy megszülessek...

2012. okt. 18. 12:28
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy tapasztalom hogy ugyanannyi szülő várja el hogy a gyereke anyagilag támogassa mint amennyi felnőtt gyerek várja el a szüleitől hogy támogassák.

Egyik sem kötelező, de ha a szüleim egész életükben azért dolgoztak 10-12 órát hogy nekem a gyereküknek jobb legyen, és a szüleim anyagi támogatása mellett ma sikeres ember vagyok, akkor a minimum hogy anyagilag támogatom őket. Ők nem várják el, ahogy én sem várom el majd a fiamtól hogy anyagilag pénzeljen engem is.. Ha önszántából besegít egy hétvégi bevásárlással vagy bármivel akkor megköszönöm, de SOHA nem követelőzöm.

2012. okt. 18. 12:33
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Én támogatom anyámat, mert egyedül nevelt fel és tudom, mennyi mindenről le kellett mondania. Ahogy tudom, meglepem valamivel, ha nem tudja a számlákat fizetni, kifizetem. Nekem ez evidens.
2012. okt. 18. 12:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!