Meddig támogassa a szülő a gyereket anyagilag? Miért szidják anyámat?
22 vagyok,egyetemre járok,mellette dolgozom.2éve albérletet tartok fenn,én akartam dolgozni suli mellett,én nem akartam tovább kolis lenni.
2évvel ezelőttig anya fizetette mindenem,ami jelentette a kolit,bérleteket,meg heti 5ezret,plussz ösztöndijam,szociálistámogatásom nálam maradt.(albérletre azt mondta nem ad pénzt,kolidijat kifizeti,többit ha albérlet kell,akkor keressem meg)
De én jobbnak láttam teljesen önállósodni.
Eddig nem is tudtam,hogy anyát emiatt b@szogatják,nagyim,anya testvérei,hogy miért enged dolgozni,amig tanulok,addig igenis fizessen ő mindenemet...
Új albérlet kaukcioja miatt muszáj volt kérnem tőle 20ezret,fizetéskor visszaadtam...ő meg elmondta tesojának,az meg elképedve,hogy de miért kéri vissza...nem kérte,én adtam vissza,kölcsönbe kértem csak...
Miért lenne evidens,hogy huszonévesen ő tartson el még mindig? Ott van öcsém,ő még kicsi,most vegyen meg neki mindent,énis megkaptam mindent amikor kisebb voltam (van 15 év különbség köztünk öcsémmel)
22/L
Engem is támogat anyám ahol tud, pedig én még itthon lakom - igaz, munkanélküli vagyok, megint. Tanulni nem tanulok már, de az szerintem is hülyeség hogy mindent fizessen helyetted, te meg ne tanulj meg a saját lábadra állni.
Meg kellene kérdezni a rokonoktól hogy miért ilyen a véleményük - amikor meg igazából semmi közük hozzá.
Így kell csinálni, ahogy ti is teszitek!
Felnőtt ember vagy, nagykorú, el tudod dönteni hogy akarsz dolgozni.
Nem hogy inkább örülnének annak, hogy nem a család nyakán lógsz...(nekem sokszor ez az érzésem, mert egyáltalán nincs jövedelmem már 2 éve).
család nem éppen arrol hires,hogy tud bánni a pénzzel,anya 17 évesen elköltözött,17évesen szült engem,egyedül nevelt fel (10éves voltam amikor talált magának ujból normális társat)
család többi tagja eléggé élősködö,honaprol honapra élnek,tovább egyik se tanult,nagyon nem is dicsekszek velük,hogy egyáltalán vannak
nem is érdekelne a véleményük,csak az,hogy anyának miket mondanak,mert rá negativan hat,bebeszélik neki,hogy ettől ő nem is jó anya...
én tennék rá magasrol ki mit mond,anyám tesoja garantáltan csak irigy,hogy az ő fia bezzeg egy szakmunkást nem képes elvégezni,nemhogy dolgozzon,én meg...nem lógok anyám nyakán,hogy de pénz kell,hanem hetente hazajárok,olyankor sütünk főzünk együtt,abból hozok el esetleg (van mikor veszek én hozzávalot,olcsobb itt városban mint otthon falun)
csak az zavar,hogy anyát nem hagyják békéna hülyeségükkel
Szerintem rosszul látják a rokonok a helyzetet. Ha te döntöttél úgy, hogy a saját lábadra állsz, akkor miért rosszalják azt, hogy anyukád ezt engedte.
Egyébként ha valamelyest olyan munkát találtál, ami az egyetemi tanulmányaidhoz kapcsolódik, akkor még jól is jársz, mert esetleg, oda fel fognak majd venni dolgozni, vagy ha nem, akkor is lesz egy plusz dolog az önéletrajzodban, hogy én már dolgoztam és szereztem valamennyi tapasztalatot.
Gondolom, ha nem adtad volna vissza amit kértél, akkor sem lett volna semmi, csak te úgy érezted, hogy a kölcsön kért dolgokat vissza kell adni. S ez így helyes. És biztos vagyok abban is, hogy azért támogat anyukád, ha nem is anyagilag, de gondolom, mikor hazamész, akkor szokott neked főzni, hogy legyen mit elvinned, figyelemmel kíséri a mindennapjaidat.
Sajnos egyelőre én is állásnélküli vagyok s itthon vagyok a szüleimnél (26/L), s én tudom, hogy ők jót akarnak, de már nekem rossz, hogy rájuk támaszkodom, holott nekem kellene őket segítenem. Mondjuk anyagilag nem támaszkodom rájuk, de pont elég az is, hogy itthon eszek, alszom, s a rezsibe sem tudok beleadni. Az egy másik kérdés, hogy azért próbálom megkönnyíteni a mindennapi életüket, s a lehető legtöbbet segíteni nekik. (de úgy érzem ez kevés)
Állítsd le a rokonokat, mond meg, hogy ne anyukádat bántsák és mond el, hogy te döntöttél így.
hetente hazamegyek,olyankor együtt fözöcskézünk
melom nem igazán kapcsolodik ahhoz amit tanulok,de ez annyira nem baj,ez többet fizzet mintha gyakornok lennék,naponta többször hivom sokat (mire jo az ingyen céges telefon)
ha kérném akkor segitene anyagilag is,de lesülne a bőr a képemről ha tudom hogy tudok dolgozni suli mellett,és nem teszem...
rokonok kosztása...ismerem magam annyira,hogy ha felhuznak,leorditom a fejüket,mert idióták...de annak megint anya issza meg a levét,ő van közelben,ő hallgatja...
ezért vagyok tanácstalan
Addig, amíg tudja. Ez szaktól, egyetemtől is függ, de szerintem az ember vagy tanuljon, vagy dolgozzon, mert ha a kettőt együtt próbálja, nem biztos, hogy mindkettőt rendesen tudja csinálni. Bár ez egyéntől is függ.
Ha Neked így megfelel, OK, de szerintem nem lenézendő, aki amíg tanul, elfogadja a szülei támogatását, az a normális. Te vagy az átlagnál önállóbb. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!