Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Meddig támogassa a szülő a...

Meddig támogassa a szülő a gyereket anyagilag? Miért szidják anyámat?

Figyelt kérdés

22 vagyok,egyetemre járok,mellette dolgozom.2éve albérletet tartok fenn,én akartam dolgozni suli mellett,én nem akartam tovább kolis lenni.

2évvel ezelőttig anya fizetette mindenem,ami jelentette a kolit,bérleteket,meg heti 5ezret,plussz ösztöndijam,szociálistámogatásom nálam maradt.(albérletre azt mondta nem ad pénzt,kolidijat kifizeti,többit ha albérlet kell,akkor keressem meg)

De én jobbnak láttam teljesen önállósodni.

Eddig nem is tudtam,hogy anyát emiatt b@szogatják,nagyim,anya testvérei,hogy miért enged dolgozni,amig tanulok,addig igenis fizessen ő mindenemet...

Új albérlet kaukcioja miatt muszáj volt kérnem tőle 20ezret,fizetéskor visszaadtam...ő meg elmondta tesojának,az meg elképedve,hogy de miért kéri vissza...nem kérte,én adtam vissza,kölcsönbe kértem csak...

Miért lenne evidens,hogy huszonévesen ő tartson el még mindig? Ott van öcsém,ő még kicsi,most vegyen meg neki mindent,énis megkaptam mindent amikor kisebb voltam (van 15 év különbség köztünk öcsémmel)

22/L

2010. febr. 23. 08:40
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

nem lenézendő,persze,páromat szülei mai napig támogatják,megtehetik,nincs másik gyerek,igy is marad pénz a szülőknek utazgatni,meg amire akarják,bár párom is kereső emberke suli mellett

de ha engem támogatnának,valahonnan (pl öcsémnek nem tudnának megvenni mindent) hiányozna az a pénz

de idióta rokonokkal vagyok tele,akik mondják anyának a hülyeségüket

műszaki kar,nem fogok kevesebbet tudni,ha előadásra nem járok be amin csak felolvassák a tananyagot,gyakra meg bejárok,nem teljesitek rosszul,sőt,elég jo az átlagom a többiekéhez képest

2010. febr. 25. 10:06
 12/16 anonim ***** válasza:

Szerintem nagyon jol csinaljatok igy anyuddal! Ugyes vagy, hogy dolgozol, es nyilvan te erzed, hogy ez nem fog a tanulas rovasara menni.

A rokonok igy gondoljak, ti meg ugy! Semmi kozuk hozza, es kulonben is miert akarnak a ti bukszatokban nyulkalni? Anyudnak mondd meg, hogy mondja meg a rokonoknak, hogy ez nektek igy jo es kesz! Ne hallgassa a rokonok felesleges velemenyet!

Igazabol koleszos voltal, te nem akartal ott lakni, tehat anyud megmondta, hogy az albit neked kell majd fizetni. Es te fizeted is. Szerintem nagyon-nagyon jol gondolkozol, es ne hallgass senkire, ne engedd, hogy elbizonytalanitsanak.

Nezd, hogy kinek meddig "kell", meg illene tamogatni a gyereket ez nagyon penztarca fuggo. Valaki 17 evesen kenytelen munkaba allni, valakit pedig a szulei kitanittatnak 23-25 eves koraig akar. Mindenkinel mashogy van. Szerintem ugyes vagy, es tudod: mindenki maskepp csinalja!:)

2010. febr. 25. 11:08
 13/16 A kérdező kommentje:

nem bizonytalankodom,eszem ágában nincs anyám nyakán logni ha már megtehetem hogy önálló vagyok

csak a rokonok zavarnak,akiknek mondhat akárki akármit,akkor is anyám a nemjóanya,mert nem pénzeli a 22 éves gyerekét,hanem hagyja hogy önálló legyen,és inkább a kisfiára (öcsémre) költi a pénzét

2010. febr. 25. 11:11
 14/16 anonim ***** válasza:

Én ismerek olyan, aki 35 évesen azt gondolja (férfi), hogy még a szüleinek kell őt eltartani. Náluk él (még a barátnőjét is odavitte), pedig a szülők is nagyon rossz helyzetben vannak, kicsi a lakás stb.

Eközben ő meg csak keresi élete célját, ilyen-olyan főiskolákra, tanfolyamokra jár. Olyanokra, amivel még vagy jópár évig vagy sosem lehet elhelyezkedni.

2010. febr. 25. 14:11
 15/16 A kérdező kommentje:

anyának egyik testvére is 33 éves nő,otthon él,segélyen,dolgozni luxus,max közmunkára néha elmegy,hogy a segélyt ne szüntessék meg,de ennyi

nagyjából őt tartják "normálisnak",hogy ő otthon elvan a szüleivel (nagyimékkal,akik 60 felett vannak bőven)

fel tud háboritani,egészséges,ember,tudna dolgozni,de olyan szinten munkakerülő,hogy néha képenvágnám,hátha észheztér...

2010. febr. 25. 14:20
 16/16 anonim ***** válasza:
Ja, hát ha náluk ez a norma, akkor persze, hogy anyukádat tartják nemnormálisnak... csak magukból indulnak ki. Bizonyára bántja a csőrüket, hogy te huszonévesen is életrevalóbb vagy, mint a 33 éves nagynénéd. Próbáld anyuddal megértetni, hogy neked jó így, ne vegye fel, amit mondanak neki és ne csináljon abból lelkiismereti kérdést, amiből nem kell pusztán azért, mert a családtagjai elfuserálják az életüket.
2010. márc. 8. 12:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!