Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért hord minden meleg sálat?

Miért hord minden meleg sálat?

Figyelt kérdés
Ha megyek az utcán, és látok egy echte homoszexuálist, akkor az mindig sálat visel. És amikor a Family Guy-ban Peter meleg lesz, akkor egy sállal tér haza. Van valami különleges oka ennek a szubkultúrális viseletnek vagy véletlen egybeesés?

2012. szept. 27. 15:48
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
87%
Én is meleg vagyok és van sálam, amit hordok. De ezt nem csak a melegek hordják. Ha megnézed a plázák kirakatát tele van sálas próbababákkal, mert ez most a divat. Hordják a melegek és a heterók is. Amúgy az egész a palesztin kendővel (kheffiya) kezdődött, ezt pár éve sokan hordták, aztán a sálak is felvették ezt a mintát, ma meg a csíkos/kockás világosabb színű a divat. Tehát nem azért hordják mert melegek, hanem mert divat és sztem is jól néz ki.
2012. szept. 28. 18:08
 12/17 anonim ***** válasza:
88%

Én is meleg vagyok, és sálat is hordok... jé... talán mert mínusz húsz fokban megfagynék nélküle?

De csak kabáttal hordom, szimplán sállal elég hülyén érezném magam...

Szóval, a sálra ne alapozz. A melegek általában ügyelnek rá, hogy ne legyenek b*zisak. Sok heteró meg nem is hinné magáról, hogy mennyire "b*zisan" néz ki. Persze itt már a szó jelentését feszegetjük, hogy akkor mi is az a b*zis és kire használjuk...

2012. szept. 28. 23:40
 13/17 Bresalio Nagy ***** válasza:
98%

Sztem a következtetés menetével van a baj, ahogy ezt kihoztad.

Azt csinálod, h vkire így megérzésből, utcán, gyakorlatilag anélkül, h ezt bárhogy ellenőrizni tudnád, rámondod magadban, h homoszexuális. Innentől nem érdekel, h igaz-e ez a benyomásod, nem izgat, h ellenőrizni kéne, mielőtt ebből általánosítasz egy csoportra... Ha te már rámondtad ezt vkire, akkor úgy veszed, h az már 100%-osan tutira igaz. Pedig ez nem biztos egyáltalán... - És ezután pedig az ő viseletük alapján levonsz egy induktív következtetést a melegekre általánosítva. Csak ezzel az a baj, h a te következtetésed ily módon nem ténylegesen a melegekre fog vonatkozni, hanem azokra az emberekre, akiket TE ANNAK NÉZTÉL, akár helyes volt a benyomásod, akár nem... Ez így nagyon veszélyes. És következtetést így levonni sztem felszínesség. Ha mindenáron induktív következtetést akarsz levonni a melegekről, akkor legalább tényleg csak akkor vedd úgy, h vki az, vagy nem, ha ez ellenőrizhető, és ellenőrizted is. Ne így egy benyomás alapján... :O

Amúgy, és sztem nem csak én vagyok így vele: (nekem) ha egy srácnak a nyaka körül van vmi (ami lehetőleg szőrös/bolyhos/vastag, és nem annyira szorosan van, h a fulladás jusson az embernek az eszébe róla, hanem lazán), akkor legyen az sál, kendő, vagy éppen egy kabát kapucnijának a szőrmés pereme, az nagyon szexi. Lehet, h ez azért közrejátszik... H nem feltétlenül csak gyakorlati okokból hordanak a srácok sálat sztem. És aki tudja, h más srácokban ez neki szexi, mert őket nézegeti, az talán magának is haramabb felrakja, h hátha így ő is az lesz másoknak. xD Talán ennyi összefüggés lehet. xD

2012. szept. 29. 10:47
 14/17 anonim ***** válasza:
95%

Az utolsónak igaza van a következtetéssel kapcsolatban, bár ezt már én és más is leírta.

De azért én megértem a kérdezőt. Ugyanis a legtöbb tévéfilmben, sorozatban, stb. a melegeket így ábrázolják. Pl.: A Testvérek legutóbbi részében (mármint általam látott legutóbbi részében) Scotty-t. De a Szex és New Yorkban, vagy olyan filmekben, amik tök másról szólnak, csak 1 jelenet erejéig megjelenik benne egy meleg karakter. Pár divattervezőn is látni (nem asszociálok, olyanra gondoltam, aki tényleg meleg).

Szóval megértem a kérdezőt, értem mire gondol, de a kérdése akkor is alaptalan. És, mint mondtam, nekem akkor is inkább a művészekre emlékeztető dolog. Pl.: Hajó András egyszer a Heti Hetesben így figurázta ki a "nagy művészeket", ahogy Laár András is ugyanezt csinálta egy dalban, mikor megjelent a színpadon. A sál az valahogy olyan kiegészítő, amit azért vesz fel valaki, mert jól akar kinézni (hacsak nem tél van). És szerintem ehhez kapcsoljuk hozzá ezt a tudatot: sokan azt gondolják, hogy a melegek sokat foglalkoznak a külsejükkel, stb.

Amúgy tényleg van valami megfoghatatlan a sálat, magas gallért, stb. viselő fiúkban (lány vagyok), de szerintem nem mindenkinek áll jól.

Egyébként tegnap elment mellettem egy meleg pár, nem volt sáljuk. Csak hozzak ellenpéldát. De amit korábban írtam a régi évfolyamtársamról (arról, hogy ő meleg volt, és párhuzamosan igazi rocker), az is áll.

2012. szept. 29. 12:45
 15/17 anonim ***** válasza:

* Hajós

* Csak HOGY hozzak ellenpéldát.

2012. szept. 29. 12:47
 16/17 mustafa33 ***** válasza:
44%

Én mindig szerettem a bőr mellényt, egyszer őszel felvettem hozzá egy siltes bőr sapkát (furazska), a fene tudta hogy ez b↓n↑zi ismertető. Aztán mikor egy srác le akart smárolni és én kézelfoghatóan a képére írtam hetero voltomat, az magyarázta meg miért tartott homunkulusznak.

Úgy látszik a divat ott is változik.

2012. okt. 1. 00:10
 17/17 anonim ***** válasza:
Azért mert a sál divatos most, és a melegek jobban követik a divatot, mint az átlag férfi. Ennyi az oka. De ahogy mondták, azért nem minden meleg hordja.
2012. okt. 16. 10:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!