22 éves vagyok (nőnemű), ha egy 40 körüli ember
letegez, visszategezhetem?
11/23 A kérdező kommentje:
Van egy orvos, akit régebbről ismerek, de ő már felajánlotta tegeződést. A többiek idegenek.
Én is úgy gondoltam, hogy nem illik csak úgy letegezniük már ennyi idősen, vagy ha megteszik, akkor nem szabad, hogy zokon vegyék, ha visszategezem őket.
Akkor ezek szerint jól gondoltam. :)
Köszönöm a válaszokat!
12/23 anonim válasza:
édesanyám szintén egészségügyben dolgozik. ő azt mesélte nekem, hogy amikor elkezdett dolgozni azt tanították neki az idősebb, tapasztaltabb ápolók, hogy ha valaki letegez (akár idősebb orvos is), tegezd vissza. de csak akkor, ha az orvos kezdeményez! egyébként magázás. ápolók között viszont tegezés van. :)
2012. aug. 10. 12:23
Igen, valóban így van, ha letegeznek az orvosok, akkor félig már kollegának tartanak, és felajánlás a tegezésre. Feltétlenül tegezd vissza, udvariatlanság nem így tenni. Lesznek olyan főleg rangidős orvosok, akik soha nem fognak letegezni, nekik ezt a fajta tiszteletet kell megadni, hogy magázzuk őket, sőt sok esetben a már végzett kollegák is magázzák az idősebb, merevebb, magasabb rangú orvosokat, főleg proffokat.
2012. aug. 10. 14:18
14/23 BéLaci válasza:
Felnőtt ember vagy. Ha egy másik felnőtt letegez, te is tegezd le nyugodtan. Ha 105 éves, akkor is. Ha fiú lennél, akkor is.
Egy 50-hez közeledő pasi
2012. aug. 10. 17:38
15/23 BéLaci válasza:
Még annyit: ez persze nem azokra vonatkozik, akik 3,5 éves korod óta ismernek és tegeznek.
2012. aug. 10. 17:39
abszolút!! te is felnőtt vagy már. aki idegen letegez, az tegeződni akar veled (vagy bunkó, és akkor megérdemli, h visszategezd).
2012. aug. 11. 09:06
Ez így van, ha felnőtt ember letegez egy felnőtt embert, akkor az egyenértékű a tegezés felajánlásával. (Bár sokan az idősebb korosztályból nem így veszik, de őket is simán vissza lehet tegezni - tegeződve is meg lehet adni a tiszteletet!)
2012. aug. 11. 11:42
18/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! :)
Vissza kell tegezned!!! 22 évesen az ember már nem gyerek. Ha magázva szólsz vissza, neveletlennek gondolhatnak. Aki megszólít az azért tegez, hogy erre felszólítson.
Kivéve, ha ezer éve ismert rokon. De ezt már ugyis régen tisztáztátok......
22 évesen én a 70 éves nőket, férfiakat is tegeztem. Ugyanúgy "felnőttek" ahogy én. A felnőttség egy kategória.
2012. aug. 11. 16:58
2012. aug. 12. 14:39
Kapcsolódó kérdések: