22 éves vagyok (nőnemű), ha egy 40 körüli ember letegez, visszategezhetem?
Én nem akarom kikérni, utálok magázódni, csak nem akarok bunkó lenni, hogy visszategezem. Viszont így meg félek, hogy olyan "merevnek" tűnök, ha visszamagázom.
Tehát csak azért kérdezem, hogy bunkónak nézhet-e, ha visszategezem?
Igazából orvosról van szó, én meg orvostanhallgató vagyok és a gyakorlat alatt néhány orvos letegez. A 30 körüliek meg az asszisztensek.
Az ilyesmi mindig nagyban függ a szituációtól és az illetőtől. Más a helyzet főnökkel, kollégával, családtaggal és idegennel.
Feltételezem, hogy a kérdésed idegenre vonatkozik. Ha az illető nő, akkor simán visszategezheted, mert a tegezéssel fejezi ki, hogy a korkülönbség ellenére egyenrangúnak tekint. Ha férfi az illető, akkor az engedély nélküli tegezés a részéről nagyfokú udvariatlanság, amit úgy kell a tudtára adnod, hogy hangsúlyosan visszamagázod.
Munkakapcsolatban elvileg magázódni kell, a csendőr pertu azonban nem megy. Férfiként nem tegezhetett volna le, és oktatóként sem. De, ha megtette, akkor visszategezheted.
Esetleg oldhatod a helyzetet, hogy hivatalosan tegeződtök: azaz megbeszéled vele....
Ha első találkozás, akkor a férfi nem kezdeményezhet tegezést, elvileg még akkor sem, ha magasabb rangú. Ha mégis megteszi, akkor ez a tegezés felajánlása, és ezt vagy elfogadod, vagy nem. Ha nem, akkor neki illik visszamagázni.
Ha régi kapcsolatról van szó, akkor te nem változtathatsz a kialakult helyzeten, neki kell felajánlani, hogy tegezd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!