A munkatársaim nem akarnak befogadni. Mit tegyek?
Már voltam én is hasonló helyzetben, igaz, szerencsére csak egyszer.
A helyszín egy könyvesbolt volt / eladó a szakmám /. Olyan elképesztően rideg és távolságtartó volt a másik 2 kolléganő, a főnöknő meg mindenbe belekötött amit csináltam, hogy 1, azaz egyetlen napnál tovább nem bírtam. Ilyen rossz légkörben életemben nem voltam, remélem, soha nem is leszek. Egyedül a raktáros fickó volt velem barátságos, de ő nem egész nap volt ott és akkor is másik helyiségben.
A te esetedben azért 4 hónap nem olyan rövid idő már, ennyi idő alatt már be kellett volna fogadniuk és ki is lehet ismerni a másikat. Ha te mindent megtettél, munkádat gondolom jól végzed, és még mindig kakukkfióka vagy, kéne szólni a vezetőnek. Beszélni kéne a kolleginákkal is, mi bajuk veled, nem tudom elképzelni, mi lehet olyan "taszító" benned. Lehet, hogy irigyek rád, féltik a helyüket, mert fiatal vagy.
Ha semmiképpen nem jutsz velük egyről a kettőre, akkor legjobb lenne más munkahelyet keresni.
Nem lennék a helyedben, rossz érzés ilyen alakokkal dolgozni.
Bár a kérdés nem ez, de az ok egyértelmű: NŐK VAGYTOK.
A nőknek nem szabadna együtt dolgozniuk, egy légtérben tartózkodniuk. Teljes mértékben ellentmond minden ésszerű törvényszerűségnek. Kibékíthetetlenek, áskálódnak, vitatkoznak, és mindezt non-stop.
Légy férfi, és nem lesz ilyen gondod - általában...
Igaz, ez valóban főként a nőkre jellemző. Nagyon sok esetben a fiatal, 40 alattiakra.
Áskálódás, kibeszélés, összeröhögés, sustyorgás, "siketnéma jelbeszéd", hogy azért az is észre vegye, akiről szó van...sajnos, igen, ez gyakori. Az én munkahelyemen is előfordul, mert ilyen "Pletyka Sári" mindenhol van, de nem foglalkozom vele.
Az ilyen női munkahelyekre be kéne rakni egy fa-szit,aki az ilyen vérben forgó szemű, elviselhetetlen hárpiákat berántja egy csendes zugba, mikor épp rajtuk van az ötperc!
Mivel ezek vén pi-nák, szerintem tartanak tőled, mert fiatalabb vagy, vetélytársat látnak benned,úgy gondolják, neked ott több az esélyed, mert fiatalabb vagy.A kedveskedésed lehet, csak még jobban felbőszítheti őket,
mert felfoghatják behízelgésnek.
Ismerős a helyzet, minden munkahelyemen akadt legalább egy ilyen hülye liba, aki ezt a cirkuszt csinálta.
Megoldás:Ne foglalkozz velük!Nézd őket levegőnek.Minden figyelmedet fordítsd a munkádra, inkább kérj plusz feladatot, hogy kitöltse valami az idődet és véletlenül se kelljen velük foglalkoznod.Udvariasan köszönsz nekik és ennyi.Sütivel teljesen felesleges őket tömni!Attól még nem fognak megkedvelni, hiába zabálják jóízűen a sütit!
Én a legutóbbi munkahelyemre már felkészülten mentem, annak tudatában, hogy a munkahelyek nem a barátságokról szólnak, tehát nem voltak ilyen irányú elvárásaim, így nem is éreztem sértésnek, ha nem kedveskedtek nekem.Elmélyedtem a munkámban, a gondolataimban, olyan volt, mint mikor itthon, egyedül végzem a dolgomat.És ezen a helyen így végre jól éreztem magam!
"Áskálódás, kibeszélés, összeröhögés, sustyorgás, "siketnéma jelbeszéd", hogy azért az is észre vegye, akiről szó van."
Igen, ilyen fogyatékosok jelenlétében az ember inkább egy óvodában érzi magát.
Ha én munkáltató lennék, az ilyeneket azonnal kidobnám.Rombolják a közösséget és a munkamorált.Az ilyen pedig nem hasznos egy munkahelyen.
Vén rib.ancokra jellemző ez az irigykedés, főleg ha csinos vagy és fiatalabb náluk. Jól írta az egyik válaszoló, hogy ez az áskálódó, kiközösítő, gusztustalan viselkedés csak a nőkre, főleg az irigy csúnya / dagadt nőkre jellemző.
Jó tanács volt amit a másik válaszoló írt: mélyedj el a munkában, és ne számíts rájuk, nézd őket levegőnek. Sütit meg kedveskedéseket meg ne tegyél, az csak nekik jó, de neked meg plusz energia, és a végén ugyanolyan bunkók lesznek, csak sütivel telezabálva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!