Viszonylag új vagyok a munkahelyemen csak három hónapja dolgozom a cégnél és kialakult egyfajta barátság a munkatársaim és köztem. Az a problémám, hogy van egy srác aki folyamatosan a Szcientologia egyházról beszél?
1. Elengeded a füled mellett.
2. Jelzed neki, hogy a munkahelyen ilyet (asszem) nem tehet (mármint nem térithet), úgyhogy hagyjon lógva, légyszi. Persze négyszemközt.
"Az a problémám, hogy van egy srác aki folyamatosan a Szcientologia egyházról beszél?"
Ez önmagában nem probléma. Probléma az lesz, ha a főnök elküld "továbbképzésre" vagy "tanfolyamra", mint pl.: "kommunikációs tréning", "a munka problémái". Ekkor sejtheted, hogy szcientológus cégnél vagy és ajánlott megfontolni a távozást. Már csak azért is, mert a második vagy harmadik tréning már nem lesz ingyen (de "erősen ajánlott" lesz), nem beszélve arról, hogy a szcientológus cégek amúgy is gyorsan tönkre szoktak menni, mert a szakmai kérdések és a munka rovására zombiskodik a vezetőség.
ma 07:34
Sajnos az esetek nagy részében akkor fordul elő, hogy egy munkatárs elkezd a szcn-ról beszélni, amikor szcientológus cégről van szó. Ekkor az új alkalmazott vagy felveszi a ritmust és maga is szcientológus lesz, vagy kirúgják, de hónapokig eltarthat, amíg nyomást gyakorolnak rá.
A probléma az, hogy sosem beszélnek túl nyíltan, és a szcientológus tanfolyamokat szakmai továbbképzésnek nevezik, így viszonylag észrevétlenül a naivabb alkalmazottat elég jól be tudják fűzni.
Mondd neki, hogy tiltja a vallásod, hogy akár meghallgasd őt.
:-)
Azt szerintem mindenképpen ki kellene derítened, hogy ez csak a srác egyéni akciója, vagy a cég mögött valóban a szcientológusok állnak.
Ha csak a srác szcientológus, akkor valamilyen lekoptató dumával meg lehet oldani a feladatot.
Ha azonban az egész cég szcientológus, akkor el kell döntened, hogy beszállsz-e vagy nem. De ha nem, akkor érdemes minél előbb lelépned, mert csak egyre nagyobb nyomás lesz rajtad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!