Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért van az, hogy az emberek...

Miért van az, hogy az emberek csak akkor tudnak valakit befogadni a közösségükbe, ha hétköznapi (farmer+pólós) öltözéke van?

Figyelt kérdés

Ha társaságba megyek szeretek kiöltözni. Olyan ruhát felvenni, amit a munkanapokban nem. Ez a legtöbb embernek nem tetszik, és főleg nők gyakran kirekesztenek társaságukból. A férfiaknak legtöbb esetben mindegy az ember mit vesz fel. Én magamnak öltözök, de a társaság "le akar magával húzni", hogy csak azért fogadjanak be, ha én is olyan hasonszőrű vagyok mint ők. Nekem ettől hányingerem van. Én magamat adom egy csinosabb, elegánsabb ruhában is. Ugyanolyan kedves, visszafogott vagyok, mint a hétköznapi cuccomban. És ráadásul az egyszerűen öltözött ismerőseim költenek el egy-egy cipőre 20 ezer forintokat. Nem én, aki nem a márka boltokban vásárol.

Hogy van ez?

Hogy kezelitek az ilyen helyzeteket?

És én mit tegyek? Hódoljak be? Viseljek olyan ruhát, amihez nincsen kedvem?

2011. jún. 10. 12:21
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:
vagy a majd megszoknak alapon maradjak az öltözékben is, aki vagyok?
2011. jún. 10. 12:22
 2/19 anonim ***** válasza:

"vagy a majd megszoknak alapon maradjak az öltözékben is, aki vagyok?"

Így csináld! Az legyél, aki vagy.

2011. jún. 10. 12:24
 3/19 A kérdező kommentje:
az a baj, hogy a páromnak sem tetszik az elegánsabb, nem egyszerűbb megjelenés. És inkább ez zavar.
2011. jún. 10. 12:25
 4/19 anonim ***** válasza:
63%

Szerintem azzal se törődj.

Ez a Te stílusod, ha szeret, akkor szeressen így.

Ne fordulj ki magadból senki kedvéért.

Mindig az legyél, aki vagy!

24/L

2011. jún. 10. 12:27
 5/19 A kérdező kommentje:
és ha ezzel a "különcködéssel" (ő ennek fogja fel) elveszítem? Számomra ez nem csak egy kapcsolat a sok közül.
2011. jún. 10. 12:28
 6/19 anonim ***** válasza:

Elég felszínesek azok az emberek, akik a ruha alapján fogadnak be. Én elég különc módon öltözöm, sokszor öregesen, sokszor túlöltözöm, és elég egyértelműen látszik, hogy a felszínes emberek beszólnak miatta, aki meg nem az, az legfeljebb ha kérdezem, megmondja, de valójában nem ezzel foglalkozik.

Bocsi, de ha a barátnőd elveszíed az öltözködésed miatt, akkor az a lány nem szeret téged.

2011. jún. 10. 12:41
 7/19 anonim ***** válasza:
Én is öltönyt veszek, még az iskolába is, sokan néztek rám hülyén, de aztán elfogadták, sőt meg is tetszett nekik... :D Nem mondom, hogy veled is így lesz, de ne add fel az elveidet, ha ki akarsz öltözni, tedd! Aki ezért képes kiközösíteni, az nem túl jó barát.
2011. jún. 10. 12:55
 8/19 anonim ***** válasza:
küldenél egy képet egy ilyen ruháról,ami nekik nem tetszik?
2011. jún. 10. 13:05
 9/19 anonim ***** válasza:

Szerintem rossz körben mozogsz. Legalábbis én ilyet még nem tapasztaltam.

Az is elképzelhető, hogy tényleg szűklátókörű ez a társaság, és nagyon zavarja őket, ha valaki különbözik tőlük, de az is lehet, hogy mégiscsak a viselkedésedben van valami. Olyan nincs, hogy pl. mentek valahová, és rád kell várni, mert a elegáns cipődben "nem tudsz olyan gyorsan menni"? Vagy nem ülsz le a dzsuvás padra mint a többiek, mert a kedvenc kosztümöd van rajtad?

Tényleg nem kötekedésből, de ha olyan jófej vagy kiöltözve, mint egyébként, nem értem mi bajuk lehet.

2011. jún. 10. 13:08
 10/19 anonim ***** válasza:

Én tipikus "lesz*rom ha mocskos leszek", farmeros, sportcipős csaj vagyok. :) Egyáltalán nem érdekel, hogy a haveri társaságomban ki hogy öltözködik, csak néhány olyan dolog van, ami néha "szúrja a szemem". Pl, ha elmegyünk egy koncertre és valaki kosztümben jelenik meg. Ha neki így tetszik, egészségére, de igazán kitűnik a tömegből, furán hat, és éppen ezért egy ilyen "laza" helyen az emberek "feszengősnek" találják a túlöltözött embereket. Nem tudom hogy magyarázzam el... olyan mintha lerína az illetőről, hogy köze nincs az adott témához, az adott zenéhez, csak eljött mert elrángatták, vagy hasonló.

A másik amit nehezen tűrök el, ha valaki nyafog mert töri a cipője a lábát, vagy menjünk lassabban mert nemtud utánunk tipegni, esetleg ne üljünk le a fűbe, mert ő csinos ruhában van stb.

Ezt leszámítva, ha mondjuk nem kimondottan elegáns cuccról van szó a hétköznapokban, csak csinosról, és nem lóg ki emiatt a társaságból totálisan az illető, tehát úgymond "odavaló" az az öltözködés, akkor egyáltalán nem zavar az sem, ha valaki bugyiban meg melltartóban jön, ahogy az sem, ha nagy estélyiben, ha neki az esik jól!

Én a helyedben végig gondolnám azt, hogy valóban a ruha miatt van e, és ha igen, akkor feltétlenül ki kell-e tűnnöd minden szabadprogramon, akkor is ha az nem illik oda. Ha már a párodnak szemet szúrt, akkor azzal lehet probléma, hogy kicsit túlzásba viszed, szinte jelentéktelen eseményeken is. Találj olyan egyensúlyt, hogy csak kicsit öltözöl csinosan, vagy nagyon... Laza programokra előbbit válaszd, ahova jobban odaillik, oda utóbbit. Én legalábbis ezt tenném. :)

Ja, és én is lazán elköltök 15-20 ezer forintot egy cipőre, de az legalább két-három évig aktívan viselve van, kényelmes, és szeretem! Minden más ruhámat kínaiban és egyéb olcsó helyeken vásárolom, egyedül a cipőért vagyok hajlandó több pénzt kiadni. Szóval ez alapján nem szabad általánosítani! :)

2011. jún. 10. 14:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!