Miért van az, hogy az emberek csak akkor tudnak valakit befogadni a közösségükbe, ha hétköznapi (farmer+pólós) öltözéke van?
Ha társaságba megyek szeretek kiöltözni. Olyan ruhát felvenni, amit a munkanapokban nem. Ez a legtöbb embernek nem tetszik, és főleg nők gyakran kirekesztenek társaságukból. A férfiaknak legtöbb esetben mindegy az ember mit vesz fel. Én magamnak öltözök, de a társaság "le akar magával húzni", hogy csak azért fogadjanak be, ha én is olyan hasonszőrű vagyok mint ők. Nekem ettől hányingerem van. Én magamat adom egy csinosabb, elegánsabb ruhában is. Ugyanolyan kedves, visszafogott vagyok, mint a hétköznapi cuccomban. És ráadásul az egyszerűen öltözött ismerőseim költenek el egy-egy cipőre 20 ezer forintokat. Nem én, aki nem a márka boltokban vásárol.
Hogy van ez?
Hogy kezelitek az ilyen helyzeteket?
És én mit tegyek? Hódoljak be? Viseljek olyan ruhát, amihez nincsen kedvem?
Lehet hogy egyszerűen tényleg csak kicsit túlzásba vitted, nem oda való volt. Teszem azt, mindenki farmer, sportcipő, pólóban van, akkor nem néznek ki senkit azért, mert mondjuk az kicsípve, kicsit kevésbé sportosan, csinosan érkezik, de ha míg mindenki sportos, hétköznapi cuccban van, te meg beállítasz (túlzok) estélyiben, akkor valahol természetes, hogy kicsit kilógsz a társaságból, és nem értik, hogy neked ez miért jó.
Erről a Dr. Szöszi jut eszembe, amikor meghívják a csajt egy jelmezes buliba, szépen be is öltözik kb playboy nyuszinak, aztán kiderül, hogy nem is jelmezes buli, csak kiakartak tolni vele, persze hogy mindenki furán nézett rá, mert nem odaillő ruhában jelent meg. Ismétlem, itt nem arról beszélek, hogy kicsit csinosabban érkezel másoknál, hanem ha túlzásba viszed.
Van olyan társaság, esemény, rendezvény, ahová laza cuccban nem illik menni, van ahová az öltöny-nyakkendő nem való.
Ha valaki társaságba megy, az vagy alkalmazkodjon a társasághoz, vagy ha nem, akkor viselje el, hogy - többé-kevésbé - kiközösítik.
És igen, minden közösség a "hasonszőrűeket" fogadja be. Egy közösséghez tartozás feltételezi a közösség szabályainak, normáinak elfogadását.
Ha ez nem megy, másik közösséget, másik társaságot kell keresni. Oda menni, ahol elfogadnak olyannak, amilyen vagy.
Esetleg egy kicsit olyanná válni, amit az áhított közösség el tud fogadni.
Én is ismerem a helyzetet. Persze nem estélyibe, csak éppen egy szép szoknya, egy különlegesebb felső, persze csak ami kényelmes stb. 1-2 csaj furán néz érte, ez részben azért van, mert egyikük ismert valakit, aki szószerint kisestélyiben ment rockfesztiválra, hogy megmutassa, mennyivel különb. A másik ok, mert ők maguk lusták ehhez, viszont női hiúságukat sérti, hogy slamposabbak, mint én. :-PPP De nem rekesztenek ki, nem gyártanak előítéleteket, csak legfeljebb beszólnak pl. egy házibuliban (ahova nem tudtam megállni, hogy ne vegyem fel az új muszlinblúzomat), hogy tudom-e hová mentem, vagy félretájékoztattak. De már azt is felfedeztem, hogy ami nekem még vastagon hétköznapi, laza viselet (pl. egy nyári pamutruha) az nekik már régen elegáns (mert pár szem gyöngy van rávarrva).
Visszatérve, ha nem arról szól a dolog (rejtve, tudat alatt se) hogy te különb vagy, mint ők, akkor viselj azt, amiben jól érzed magad, légy önmagad, mindenben. Aki emiatt nem áll szóba vel, az meg se érdemli. (Semmivel se jobb, mint amikor a 12-13 éves elkényeztetett csicsap.csák nem állnak valakivel szóba, mert nem márkás a ruhája.)
A párodat pedig, ha elveszíted, az kár. De ha ezért otthagy... (ha estélyiben akarod felmosni a konyhát, azon kiakadhat, de gondolom nem ennyire vagy nem-hétköznapi) Hát akkor lehet, hogy neked nem csak egy kapcsolat a sokból, de neki igen, ha ilyen felszínes dolog miatt ítélkezik. Bocs ha elkeserítettelek, de ez az igazság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!