Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Tényleg személyi jogokat...

Tényleg személyi jogokat sért, ha valaki más képét teszi fel ide?

Figyelt kérdés
Tegnap neteztem, kereskéltem, találtam egy csajt facebookon, akinek hasonló az alakja, mint nekem. Mivel tök idegen volt, és magamat nem akartam feltenni feltettem egy kérdést vele. Tudom nem szép dolog, de nem is ez a lényeg. Ma látom kiírta a moderátor h törölték a kérdést, mert személyi jogokat sért. De ő tette mindenki számára elérhetővé az adatlapját képeit stb. Így akár fel is jelenthetne? Tök ideges lettem, hogy egy ilyen dologból bajom is lehet, pedig ma már mindenki mindenki képét pakolgatja jobbra, balra...
2012. júl. 12. 13:02
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
60%
szerintem akkor sértesz vele személyi jogokat, ha úgy állítod be, mintha ő lennél te. amúgy pedig az internet van olyan csodás, hogy itt már semmi nem sért semmilyen személyi jogot szerintem.
2012. júl. 12. 13:04
 2/12 A kérdező kommentje:

Amúgy pontosítok, nem is a képét töltöttem fel ide, hanem a profilját, amit BÁRKI, aki belép facebookra láthat.

Lehet az nem tetszett valakinek, hogy kiírtam nem én vagyok a képen, hanem egy idegen, és jelentette a moderátornak. Bár most hogy utánanéztem azt hiszem nem sértettem semmilyen jogot, hiszen csak belinkeltem a profilját, amit mégegyszer hangsúlyoznék, bárki, aki belép facebookra láthat, hisz ő így állította be.

2012. júl. 12. 13:11
 3/12 anonim ***** válasza:
71%

A képét meg a profilját ö töltötte fel, és ö dönti el, hogy ki láthatja.

Más valaki az ö képét (illetve bárki mßas képet) CSAK irásbeli engedéllyel használhatja, tölrtheti fel bárhová.

Ugyanis egész más egy képet megnézni ott, ahol ö szeretné, és más dolog (neki)ismeretlen oldalakon terjeszteni. Mellékesen ha onnan letörölné akármi miatt, a te feltöltésed még mindig megmaradna.

A legtöbb országban ezért igen komoly (több 10ezer Eurós) büntetést kaphatsz.

Ha ilyen jellegü kérdésre akarsz fotót feltenni, akkor magadat fényképezd le (fej nélkül) semleges háttér elött, igy nem fognak rádismerni.

2012. júl. 12. 13:26
 4/12 A kérdező kommentje:
De én nem a képét töltöttem fel, és nem is mentettem le. Hanem a facebook profilját töltöttem ide, belinkeltem, amit, mint mondtam BÁRKI LÁTHAT, ha bejelentkezik facebook-ra én sem vagyok ismerőse.
2012. júl. 12. 13:36
 5/12 anonim ***** válasza:
73%
Ezzel nem sértettél személyiségi jogokat. A fészbukon bárki megnézhetné egyébként is.
2012. júl. 12. 13:42
 6/12 anonim ***** válasza:
65%
Talán nem is az a legnagyobb baj, hogy a törvényi részével nem vagy tisztában, hanem az, hogy nincs annyi erkölcsi érzék benned, hogy magadtól is felfogd, miért helytelen ilyet tenni. Kár, hogy ez egyáltalán magyarázatra szorul nálad.
2012. júl. 12. 14:26
 7/12 A kérdező kommentje:
Lehet nem volt szép dolog, de mégegyszer leírom, hogy ha ő úgy állította be a facebook adatlapját, hogy ha beírják a nevét google-ba akkor is kiadja, és még csak bejelentkezett facebook felhasználónak sem kell lenni ahhoz, hogy valaki megnézze az adatait, képeit stb, akkor mi a kivetni való abba, hogy én felteszek egy csöppet sem sértő teljesen általános kérdést vele kapcsolatba. A GYK meg kiírja, hogy személyi jogokat sért, mégis mi az, hogy ő felteszi magát a netre, más meg egy ártatlan kérdést tesz fel vele kapcsolatban..., ennyi erővel a sztárokról, ismert emberekről írt kérdések is jogsértők, és akkor kb. minden ember személyi jogokat sért.
2012. júl. 13. 20:02
 8/12 anonim ***** válasza:

Ha te belinkeled az oldalát, a fényképet megnézeted azokkal, akik a kérdésedre kiváncsiak és közben megkérdezed, hogy "ha ilyen az alakom, akkor mennyire vagyok kövér" - akkor igenis sérti az illetö személyi jogait.

Ha ilyesmi kérdésed van, akkor a saját képedet tedd fel, és ne másét, még akkor sem, ha a kép bárki által megnézhetö - ugyanis a kérdésed az, ami az oldallal EGYÜTT sértö.

2012. júl. 13. 20:13
 9/12 A kérdező kommentje:
De nem azt kérdeztem, hogy milyen az én alakom, hanem hogy milyennek gondolod őt, alkatra stb, világosan odaírtam hogy nem én vagyok etc.....
2012. júl. 14. 08:34
 10/12 A kérdező kommentje:
Mindegy is, mert azóta már utánajártam, hogy az ég világon semilyen személyi jogot nem sértettem meg a kérdésemmel, valószínű volt egy válaszoló, akinek nem tetszett, hogy nem magamat raktam fel, és jelentette, vagy a GYK sz@r. Mivel már kb 1000* írtam, hogy ennyi erővel bármelyik sztáról feltöltött kép, miatt minden ember személyi jogokat sért, a kérdések 99%-át törölhetnék, és akkor az oldal is megszünhetne. Jah és mégegyszer írom, hogy nem a képét töltöttem fel, hanem egy általa mindenki számára láthatóvá, és hozzáférhetővé tett oldalt linkeltem be, ahova ő maga tette fel, és tette mindenki számára elérhetővé, és láthatóvá a saját képeit.
2012. júl. 14. 08:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!