Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Debrecen miért olyan "zárkózot...

Debrecen miért olyan "zárkózott" város?

Figyelt kérdés

Bizonyos okok miatt, egy jó ideje Szegedről, Debrecenbe kerültem. Teljesen mások az emberek, ami nagyon ledöbbent hogy vagy 30-40 ezer fővel nagyobb város Szegednél az emberek gondolkodása mégis olyan, hogy néha az az érzésem hogy egy 1000 fős faluban vagyok. Ha nem Debrecenből származik már furcsán tekintenek valakire, a vidám vagy mosolygó arcokat nagyitóval kell keresni, a boltokban is rosszul vagyok néha az eladók ridegségétől, sokan olyan "katonás" arcuak.

Aztán itt van a 2-es villamos. Oké hogy bizonyos kétes dolgok miatt rengeteget csúszik az átadása és fel van túrva az egész város de már vergődnek hogy "jajj minek ez?" meg "olyan ronda hogy fel kellet túrni mindent". Könyörgöm ezzel a gondolkodással még barlangban élnénk és fűszoknyát viselnénk, senki nem látja a villamosban amellett hogy nincs kitéve a forgalomnak így gyorsabb mint a busz vagy a troli, azt hogy ez emeli a város státuszát, jelképes is, Szegeden mindenki büszke a villamosra és város eggyik szimbólumainak tartja.

Az egész helyet belengi valami beposhadt, betegesen konzervatív légkör, a rasta haju fiatalokra is pl. úgy tekintenek mintha gyilkosok lennének.

És olyan betegesen el vannak szálva a városuktól. Tényleg vannak szép részei és gazdag múltal és kultúrával rendelkezik, aláírom, de meg lehet fulladni! Alig van zöld része, tele van csövessel, a járdák mindenhol porosak és töredezettek, a városra jellemző egyfajta poshadt szag, amit meg nem tudok hova tenni, a nagyállomást meg inkább hagyjuk...

Miért ilyen ez a város?

2012. jún. 24. 10:51
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:
74%
40# nem e? 😀 Szerintem Te a Missouri állam Budapestjéről brszélsz. 😀 A magyarországi Budapestiek olyan zárkózottak hogy a Parainesist kéne már felírni mindenhova.
2021. ápr. 24. 13:33
 42/45 anonim ***** válasza:
De ez miben nyilvánul meg szerinted? Mármint a budapestiek zárkózottsága.
2021. ápr. 24. 23:39
 43/45 anonim ***** válasza:

Pl. nem nyitnak az új ismerettségek felé, de a rég nem látott ismerettség irányába sem (és itt most nem azokkal szembe gondolom, akik érdekből kerültek elő), el vannak a saját kis világukban. És ezek még a mérsékeltebbek.

A durvább az, amikor beszélgetsz, és csak arra válaszolnak, ami nekik tetszik, amúgy csendben vannak ha kérdezed. Még jó hogy nem tudnak 👍-el reagálni, mint messengeren (bár volt aki "feltalálta" ennek élő szóban történő változatát) De ami még ennél is lejjebb van, nagyon lent, alúl: Úgy tesznek, mintha nem értenék a kérdést.

A témával foglalkozik egy másik topic is, igaz nem településre bontva:

https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__emberi-tulajdonsagok..

2021. ápr. 26. 13:08
 44/45 anonim ***** válasza:
62%
Jó, de itt a magyarokat hasonlítod a külföldiekhez, ebben a kérdésben meg az volt a lényeg, Debrecen zárkózottabb-e más magyar városoknál.
2021. ápr. 26. 15:59
 45/45 anonim ***** válasza:
50%

Nem. Én a kérdésedre válaszoltam. Az hogy esetlegesen Pesten kívül is így megy, az más kérdés.

A magyarokat a külföldiekhez a másik topicban hasonlítják.

2021. ápr. 26. 17:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!