Miért kell általános iskolában ilyen nyújtva- idegesítően köszönni?
Ki szoktatja rá erre a gyerekeket, és minek? Miért jobb az, ha úgy elhúzzák a köszönést, hogy már az embert a hányinger kerülgeti? Nem lehet normálisan köszönni? Osztály vigyázz- "Jóóóóóónapoooot kíííííííváááánok." Legszívesebben ilyenkor megszólalnék, hogy Neeeenyeeeenyeeeee...
Olyan fülbántó. Miért nem lehet simán csak Jó napot kívánok, rendes hangsúllyal, és leülni? Vagy mondják akkor azt, hogy Csókolom, ha már a jónapotot csak ilyen dedó módon lehet 12 év alatt kimondani...
Szerintem onnan eredhet a dolog, hogy első osztályban amikor megtanítják nekik, hogy hogyan kell köszöni akkor szépen lassan artikuláltan mondják nekik, mert így könnyebben megjegyzik. Persze ezt később megszokásból elnyújtják. :)
Utolsó! Attól, még szeretheti a gyerekeket és lehet jó pedagógus, hogy nem szereti egy rossz szokásukat. Lehet, hogy régen épp Ő is így köszönt, de itt a lehetőség előtte, hogy a következő generációt megszabadítsa ettől az irritáló köszönésformától. :D
Kedves utolsó!
Először is, én sosem köszöntem így, már akkor is kirázott tőle a hideg. Másodszor: nem a gyerekektől kerülget a hányinger, hanem az ilyen köszönéstől. Harmadszor: talán engedtessék meg nekem így fogalmazni egy anonim oldalon- a gyerekeket szépen kértem, természetesen. És te is dedós módon "visszatámadsz" és személyeskedsz, mikor téged egy szóval sem bántottalak. Na mindegy.
Ezek szerint neked jólesik másba belekötni, csak mert nem tetszik, ahogy véleményez egy számára idegesítő dolgot névtelenül? :D Ez inkább a te gyerekességed, mint az enyém. SAzerintem is maradjunk ennyiben.
Köszönöm a szerencsakívánatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!