Mit irnátok bele egy olyan fogalmazásba, hogy miért ne szekálodjunk az iskolában? Miért ne szekáljuk az osztálytársainkat?
nézd meg az Elefánt című filmet :)
Én mindenképpen nagy hangsúlyt fektetnék a másik érzelmeire, lelki világára. Ha huzamosabb ideig szekálnak valakit, az berögzül nála, és különféle viselkedészavarokban jelentkezhet, illetve mentális gondokban, a legkisebb zavartól a nagyobb elváltozásokig.
Kiemelném, hogy miért történik a legtöbb kiközösítés, és szurkálódás, és milyen emberekkel. Leírnám, hogy az esetek többségében nem is tehet az adott személy arról, amilyen, mégis ki kell állnia a különféle piszkálódásokat. (Volt egy büdös osztálytársam, ő betegség miatt volt ilyen, és mindig bántották.)
Arról is szót ejtenék, hogy intelligens ember nem bántja a másikat annak bármilyen testi hibája miatt, esetleg a jellemhibák miatt szót emelhet, de mindig törekedni kell a tárgyilagosságra, és arra, hogy kulturált keretek között maradjon a kommunikáció.
Nekem erről egy iskolatársam jut eszembe, aki feltűnően magasabb és testesebb volt a korosztályánál, így egész életében csúfolták. Először drogos lett, majd öngyilkos.
Ha belegondolok, ezt a sorsot nem hogy egy csupán testi "hibával" élő embernek nem kívánnám, de még egy jellem gyenge, idegesítő, talpnyaló fráternek sem.
Engem is szekáltak 4évig, nem kívánom senkinek.
Talán a mások elfogadása a legfontosabb, hogy vannak akik másképpen gondolkodnak mint az átlag, és másképpen is viselkednek (na ez voltam/vagyok én).
talán kiemelném az értelmetlenségét, is, mivel a szekált nem tesz semmit azért, hogy bántsák,de ezzel egy életre tönkre tudják tenni (nekem is kellett a pszichiáter segítsége, és ebből sajnos nem lehet kigyógyulni, csak küzdeni, hogy ne essen vissza az ember abba a letargiába)
egyébként ha egy olyan közösségbe kerül akkor a szekáló is visszakaphatja ugyanazt amit a másikkal csinált.
De fura már a kérdés, is hogy miért, mert nem normális, indokolatlanul belerúgni a másikba, azért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!