Hogy lehet, hogy a munkáltatók még email-ben sem képesek válaszolni az önéletrajzra, holott az email ingyen van?!
Az még csak érthető, hogy amíg nem volt elterjedt a net használat és telefonon, vagy személyesen voltunk egymás számára elérhetők, esetleg levélben, addig hivatkozhattak arra, hogy drága lenne mindenkit telefonon értesíteni,bla-bla-bla...
De most már legtöbb helyre emailben kell jelentkezni és nem kicsit felháborító, hogy még erre sem képesek egy rohadt választ küldeni, pedig csak egy pillanat lenne és ingyen van!Miért kell szándékosan ekkora bunkónak lenni?Mert ez igenis nagyon unintelligens megnyilvánulás.Legalább annyit írhatna, hogy bocs, már betelt, vagy hogy próbálkozz legközelebb.De még ennyit sem képesek megereszteni!Nagyon megvan az ilyenekről a véleményem és gondolom, ezzel nem vagyok egyedül.
És nem kell őket sajnálni, hogy szegényeknek nincs idejük, nekem ne mondja senki, hogy amíg az irodában tespednek nem lenne idejük röviden válaszolni az emailekre!Mik a tapasztalataitok?Gondolom, nem egyedi eset?
13:59
Ezért szokás rendes cégeknél külön e-mail címet használni az álláskereséses e-mailekhez. És akkor azt írják ki hogy jelentkezz a jobs@valami.hu vagy a hr@ize.com címre.
Azt ne magyarázzák már meg hogy egy új e-mail címet vagy csak egy szimpla aliast nehéz lenne felállítani. Egy valamire való cég ezt már a saját érdekében is megteszi, hogy ne ömlesztve legyenek az e-mailek, és készít külön e-mail címet a privát, a marketing, az ügyfélszolgálat stb részére...
"De nem fogom magam kirúgatni,mert nem megfelelő embert választok (kisgyerek=sok betegszabi,távolabbi lakhely=nehezebb bejárás,télen késés,stb"
Lakhely alapján történő szelektálásnál csak óvatosan!
Tudtad, hogy aki vonattal vagy HÉV-vel jár be messzebbről, az sokkal kevesebbet késik, mint aki a szomszéd utcából jár át vagy pár kerülettel messzebbről?
Figyeld csak meg!
A vonat/HÉV-et el kell érni. Ott nincs olyan, hogy még öt perc, még visszaszaladok, még így még úgy. A legtöbb vidéki pedig megbecsüli a munkát, és hozzászokik, hogy ne késsen le vonatot, különben elkésik. Vannak örjítő késések vonatnál, de azért az ritka, hogy az ember ilyen miatt elkésik.
Sőt, sokszor nincs optimális vonat, amivel az ember pont beérne 8-ra munkakezdésre. Hanem már negyed vagy fél 8-kor beér. Hisz késni rendszeresen csak nincs pofája....
Ezzel szemben megfigyelhető, hogy a közelben lakó kollégák, rendszeresen késnek 5-10 perceket, ha nem többet, és folyton ásítozva esnek be. Véletlen elalvásnál, amikor a főnök ébreszti az embert, akkor persze előnyben a közeli dolgozó. De a véletlen elalvások nem a vidékiekre jellemzőek.
Kivételek persze vannak.
És más eset, ha autóvaál jár valaki. Az még bizonytalanabb...
Hát akkor nem jó a kis szorgalmasan bejáró messzebb lakó?!
Érdemes lenne cégeknél titokban vezetni, hogy ki mennyit késik. Nem büntetésből, hanem hogy meggyőződjenek a vezetők és a mélyen tisztelt 2 mp alatt szelektáló hr-esek...
Igen, lehet igazad a statiszkiáddal.Alá tudom támasztani, saját tapasztalattal.Minél közelebbre jártam dolgozni, annál többet késtem.Legutóbbi melóhelye 5 percre volt.Először nem késtem.Másik héten 10 percet késtem, aztán már 12 órát :D
Na jó, nem jelentett gondot, mert önkéntes voltam és lelkiismeretesen elvégeztem a dolgom, akkor is, ha késtem.
.
*statisztikáddal
*melóhelyem
*1-2 órát.
"Nálunk,és elég sok más cégnél is a közvetlen cimre kapjuk a pályázatokat,amire kapom ugyanarra érkezik a dolgozóktól minden levél,és a cégektől is akikkel kapcsolatban vagyunk.
Beérkező levelek kb 5 %-a állásra jelentkezés.Nem küldhetem el mindenkinek hogy értesitem hogy ha tetszik amit irt :)"
Még a gagyi ingyenes mailboxokban is lehet mappákat csinálni az emaileknek. Ha törlés helyett egy "nemnyert" mappába dobálnád a nem nyerő példányokat, és naponta vagy hetente egyszer (forgalomtól és kapacitástól függően) a mappa összes levelére egyetlen körben küldenél egy sablonmailt (utána értelemszerűen kukába az egésszel), máris civilizáltabbnak tűnne a céged a potenciális munkavállalók körében. Persze ha ez ennyire nem prioritás, akkor ok. De hogy napi 30 másodperced nincs erre, azt nem hiszem el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!