Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Tudok valahol ingyen, online...

Tudok valahol ingyen, online japánul tanulni?

Figyelt kérdés
14 éves vagyok és csak pár szót tudom japánul

2012. ápr. 21. 16:15
 1/7 anonim ***** válasza:

És angollal hogy állsz? Angol forrásokból bőven van, magyar is van egy kettő, de én azokat nem ismerem.

(Tae Kim's Guide to Learning Japanese)

2012. ápr. 21. 16:34
 2/7 anonim ***** válasza:
6%
F_sz mangáddal sokra mész majd.
2012. ápr. 21. 16:34
 3/7 anonim ***** válasza:

Én is 14/L éves vagyok.

Két hónapja tanulok Japánul az Oxforban havi 8000 ezerért. Egy héten 100 perc van.

Szerintem megéri, főleg ha olyan célod van vele, mint nekem.

Ha nincs erre lehetőséged várj megkeresem:D

2012. ápr. 21. 16:52
 4/7 anonim ***** válasza:

[link]

Ez a könyv gyönyörűen leír mindent.

dE sajnos csak debreceni könyvesboltban lehet kapni. Talán rendelni is lehet. kb. 5000 FT.

2012. ápr. 21. 16:54
 5/7 anonim ***** válasza:
16%
De ha csak valami célod van vele akkor kezdj bele, különben tök fölösleges.
2012. ápr. 21. 17:00
 6/7 anonim ***** válasza:
Egyébként mi célod vele?:)
2012. ápr. 21. 17:18
 7/7 anonim ***** válasza:
95%

Angolul ezeket ajánlom:

- Legjobb a hiraganákkal és katakanákkal kezdeni (a két egyszerűbb írással), a kandzsik ( [link] várhatnak egy kicsit. xD Írd hát le őket néhányszor, mert ha nem írod le, mert leírva könnyebb megtanulni. Ezeket nyomtasd ki:

[link]

Közvetlen link a pdf-hez: [link]

- Itt minden le van írva arról, hogy hogyan lehet japánul megtanulni:

[link]

- Van egy Firefox-kiegészítő, aminek Rikaichan a neve. Azt nagyon ajánlom, én imádom. (Ez arra jó, hogyha egy japán szöveg fölé viszed a kurzort, lefordítja az aktuális szót, ha ige, kiírja milyen igeidőben van, stb. Kicsit bonyolult használni, így összezavarhat, ezért inkább csak haladóknak ajánlom.)

- A japán nyelvről és a Japánnal kapcsolatos dolgokról szól a következő oldal. Leginkább az igeragozási részét ajánlom:

[link]

- Koichi a japán nyelvvel és Japánnal kapcsolatos videói mindig megnevettetnek, és hasznosak is. Nézz meg párat, és meglátod, mit értek ez alatt. :)

http://www.youtube.com/user/tofugu

- Ez nem online, de említést érdemel: Budapesten ingyen beiratkozhatsz a japán könyvtárba. Nem tudom, közel laksz-e hozzá, de rengetek angol és japán nyelvű könyv, japán magazin van benne. Japánok is járnak oda, úgyhogy hallhatsz egy kis japánt is élőben. \(^.^)/

Magyarul pedig:

- A következő, leginkább nyelvtani dolgokat leíró oldalt ajánlom, habár vannak másmilyen részei is:

[link]

Itt írhatsz blogot japánul. Az ideális az lenne, ha minden nap írnál, de persze semmi se kötelez rá. Japán az oldal tulajdonosa, így az oldalt japánok használják leginkább. Kérdéseidre mindig kedvesen válaszolnak. Csak legyen miről írnod és mit kérdezned. ^^

[link]

Remélem legalább egy-két linket hasznosnak találsz. Ha van még kérdésed, nyugodtan kérdezz, akár privátban is. (n.n)

2012. ápr. 21. 20:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!