Ha egy nagyobb 20-25 fős társaságból elmegy valaki akkor mindenkit (állítson fel, zavarjon meg és akkor is) pusziljon végig vagy elég ha szépen hangosan elköszön mindenkitől?
Figyelt kérdés
Elsősorban családi összejövetelekre gondolok. Én szívem szerint nem puszilgatnék mindenkit végig de nem akarok bunkónak tünni.2009. jún. 26. 14:40
1/7 anonim válasza:
A mi családunkban biztos az lenne a vége, hogy végigpuszilgatok mindenkit.. Mert ha felállok hogy sziasztok, akkor valaki biztos puszit akar majd adni, és akkor jön a következő, meg a következő.. Meg lehet meg is sértődnének, ha észrevennék, hogy nem akartam puszit adni.
2/7 anonim válasza:
az elég nagy illetlenség lenne szerintem.még nagyobb haveri társaságban is legalább kézfogással szoktak elköszönni de rokonoknál más főleg ha közeli és elég jól ismered őket.
3/7 anonim válasza:
25 fős társaságnál már nem szoktak mindenkitől egyenként elköszönni.
4/7 anonim válasza:
Én mindig egyenként elköszönök, mert mindig van még 1-2 mondat és akkor van rá idő.
De ez szokás kérdése.
5/7 anonim válasza:
Engem öntörvényűnek, makacsnak és furcsának gondolnak a rokonaim, mert nem szeretem a berögzült illemszabályokat állandóan betartani.
Szerintem Te óvatosan bepróbálkozhatnál kicsit humorosra fogva a formát,
- 'úristen, már ennyi az idő? muszáj rohannom... engedjétek meg, hogy most hadd ne köszönjek el egyenként! köszönöm, hogy itt lehetettem, legyetek jók'
Én általában csak felállok,
- 'legyetek jók drágáim'
és puszit dobok mindenkinek.
A nagymamám eleinte nem értékelte a módszereimet, de mostanság csak mosolyog rajtam. Fiatalság, bolondság.
Lili (23)
6/7 A kérdező kommentje:
Na, majd meglátjuk...holnap lesz egy ilyen összejövetel és annyira utálom ezt, hogy akkor most tényleg mindenkit állítsak fel az asztaltól mert én megyek. És sajna tuti mi leszünk az elsők akik elmegyünk mert kisbabánk van aki este 8-kor már alszik és csak du.2-kor kezdődik a rendezvény.:)
2009. jún. 26. 21:43
7/7 anonim válasza:
Nem tudom, hogy milyen összejövetel lesz ez, de nem szokás puszival elköszönni mindenkitől ilyen nagy társaságban. Eltartana vagy fél órát. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!