Mi visz rá embereket arra, hogy szandált zoknival vegyenek fel (vagy úgy adják rá a szerencsétlen gyerekeikre)?
A szabályokat emberek találták ki,de az emberek meg is változtathatják.
Nekem töri a lábam a szandál és nem érzem komfortosnak zokni nélkül hosszabb távon. Persze homokos tengerparton nem fogok zoknit viselni.
A divat miatt sokan hülyeséget csinálnak én viszont nem fogok szenvedni csak azért,mert valaki kitalálta.A nők pedig mintapéldái annak,hogy magukat sanyargassák a divat kedvéért.
"A jó ízlés hiánya."
Ki szabja meg, hogy mi a jó izlés? Azt is egyesek találták ki, a többiek meg mentek utánnuk.Lehetet volna úgy is , hogy azt mondják az elején, hogy a szandált lehet venni zoknival és akkor meg az lenne az izléstelen aki zokni nélkül vesz magára szandált.
Ja azért jó ha zokni nélkül hordják mert biztosan kiszúrod a repedtsarkúakat.
☻ ☺ ☻
Mitől "jó" egy ízlés? Remekül látható, hogyan manipulálják az embert anélkül, hogy észrevenné. Divat mindig volt, de divatőrület csak akkor, ha erőszakos emberek sok másikra tudták rákényszeríteni a saját "jó" ízlésüket. Itt is mindenki hülyének nézi azokat, akik nem az ő szokásai szerint járnak el. Miért? Mi a mérce, ami ezt eldönti? Hogy valaki ezt szokta meg, ezt beszélték be neki?
Pedig az emberek sokfélék, az igények sokfélék, az egészségügyi feltételeik is sokfélék. Hagyjuk meg a zoknit annak, aki így szereti, és ne kényszerítsük arra, aki anélkül érzi jól magát.
Nem mindegy azért, milyen zokni az a zokni.
A hosszú szárú zokni tényleg idiótán néz ki vele, de a titokzokni ellen is kifogásod van? Ha nem üt el a zokni a szandál színétől, és nincs hosszú szára, akkor szerintem mehet vele.
Zárt cipőt nyáron? Köszi, izzadj benne te negyvenöt fokban. Egy szandál még titokzoknival is szellősebb, mint a zárt cipő.
Én igenis felveszem hozzá. Úgy kisebesedik és felhólyagosodik a talpam zokni nélkül szandálban, hogy a városba nem bírok bemenni enélkül. Ha most emiatt vagyok neked nagyra nőtt óvodás, akkor sajnálom. Nem neked akarok megfelelni, kényelmesen akarok lenni.
Szerintem az öltözködést 3 dolog határozza meg:
a praktikum
a szokások és az illem
illetve az igényesség.
Praktikum az, hogy az időjárásnak megfelelően öltözködünk.
Szokások alatt azt értem, hogy nem illik (legalábbis Magyarországon) temetésre tarkabarka ruhában menni, vagy trágár, másokat sértő feliratos pólót venni utcára.
Az igényesség pedig azt jelenti, hogy tiszta, nem büdös, nem foltos, nem szakadt ruhát veszünk fel.
A jó ízlés szerintem relatív. Ha valaki megfelel a fenti 3 tényezőnek, akkor azt vesz fel, amit akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!