Mi visz rá embereket arra, hogy szandált zoknival vegyenek fel (vagy úgy adják rá a szerencsétlen gyerekeikre)?
Én is zoknival veszem föl, és a jóízlés mintapéldánya vagyok.
Okai:
1. Nem jó érzés, ha koszos lesz a lábam. (Fura, hogy egy magát jóízlésűnek valló embert nem zavarja a szutykos lába. :D)
2. Nem jó érzés a szandál zokni nélkül, esetleg bele is akadhat a kisujjam és akkor mi lesz, törik? Talán nem, de ez is elég hozzá hogy ne legyen jó érzés. De a bejutott por is irritálja, kidörzsölheti a bőrt, persze ez terepfüggő, meg szandálfüggő is.
Na jó, de a szandál lényege az, hogy a láb szabadon legyen, mert meleg van.
Mondjuk a gyerekre rá szoktam adni zoknival, de csak ha oviba megy, mert ott így kérik. Ha nem oviba megy, csak bemegyünk a városba sétálni, vagy játszótérre megyünk, akkor nem adok rá zoknit.
Szerintem rajtam is utoljára kisgyerekkoromban volt szandál zoknival. Iszonyú hülyén néz ki, főleg egy felnőtten. Gyereken annyira nem vészes, főleg amíg kicsi.
Szerintem ez, hogy manapság a zokni szandállal ciki egy néhány éve felkapott dolog. Valaki kitalálta, hogy gáz és most a többi követi. Kb. 15 éve is voltak olyanok, akik ezt hordták és senki sem röhögte ki őket.
Az oka: vannak olyan szandálok, amelyek mezítláb feltörték a lábat
- akinek nagyon izzadós a lába, annak egy idő után kényelmetlen a szandálban mezítláb menni, mert csúszkál.
Ami vicces, hogy az sztk szemüveget meg divatossá tették, pedig régen nem azért hordták az emberek, mert annyira szép volt, hanem mert nem volt választék.
Zárt cipő zoknival, szandál papucs mezítláb. Alapszabály. Szerintem.
Olyan szandál (és cipő) kell, ami meg nem tör egyébként. Egyébként sincs benne semmi logika szandálhoz zoknit húzni.
(Nem ovis kisgyerekekre gondoltam egyébként én sem a kérdésnél. Náluk mehet persze).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!