Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Nem szeretek köszönni a házba...

Nem szeretek köszönni a házba lakó öregeknek. Miért kéne nekem köszönnöm nekik, ne mis ismerek őket, és tök bunkók?

Figyelt kérdés
megyek valahova és az öreg bácsi direkt mindig így rám köszön h talán jó napot! én nem köszönök vissza,mert attól h egy lépcsőházban lakunk még nem vagyunk jóban hogy én köszöngessek neki. meg különben is úgy vagyok vele hogy van aki megérdemli a tiszteletet h köszönjek,van aki meg nem.
2012. ápr. 15. 15:12
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
de akkor is olyat mondani mert nem mackó nadrágban futkozok h rossz lány vagyok,az bunkóság
2012. ápr. 15. 15:45
 12/26 rajcziz ***** válasza:
59%

Nem akármi hogy pontosan tudod, mi történik a másik ember agyában...

Ennek ellenére ez még nem változtat a tényen, hogy köszönnöd kell neki. Elvégre neked is az a bajod vele, hogy nem adja meg neked a kellő tiszteletet. Ha nem köszönsz neki, ugyanazt csinálod, amit elítélsz.

2012. ápr. 15. 15:46
 13/26 rajcziz ***** válasza:
63%

Mondhatná az öreg is: nem köszönni az bunkóság. De ha bunkó akarsz lenni más szemében, akkor rajta, folytasd úgy, ahogy eddig csináltad. De ha ugyanúgy viselkedsz, ne várj változást az öreg reakcióiban. Sosem tudhatod, miért viselkedik úgy, ahogy.

Lehet, hogy előttetek ott egy számára kedves ember lakott, és hiányolja.

2012. ápr. 15. 15:49
 14/26 A kérdező kommentje:
engem az idegesít hogy nem köszönök neki,mert nem akarok. de akkor ne szólógasson be h talán jó napot! mert akkor se fogok köszönni neki.
2012. ápr. 15. 15:51
 15/26 rajcziz ***** válasza:
63%

És ő ezt honnan tudja? Ha nem akarsz neki köszönni akkor meg ne sértődj meg azon, hogy ő ezen felháborodik. És azon se, hogyha nem köszönsz neki, továbbra is "rossz lánynak" fog tartani. Csak egyszer próbáld meg, hogy köszönsz neki. Elképesztő a gondolkodásod! Mint már írtam: ha továbbra sem köszönsz neki, akkor az ő viselkedése sem fog megváltozni.

Azért mondja, hogy talán jó napot, mert elvárja, hogy köszönj (megjegyzem, joggal). Látom, nincs értelme veled vitatkozni, mert nem is vitatkozni akarsz. Csak el akartad panaszolni a problémádat, és vártad, hogy igazat adjanak neked.

2012. ápr. 15. 15:55
 16/26 anonim ***** válasza:
46%
A képet megadtad magadról, kérdező. Nem vagy az az ember, akivel foglalkozni érdemes. Ne köszönj senkinek, ne akarj megérteni senkit - majd meglátod a kárát. Az életben amilyen az "Adjon Isten", olyan a "Fogadj'Isten". Majd megtudod.
2012. ápr. 15. 16:03
 17/26 A kérdező kommentje:
Nem csak nem értem ezt az egész így illik dolgot... egy házban lakunk oké,de ne akarja már elvárni tőlem senki h köszöngessek idegeneknek!
2012. ápr. 15. 16:09
 18/26 rajcziz ***** válasza:
90%
Mivel egy házban laktok, nem vagytok teljesen idegenek. Gondolom, akkor az iskolában sem köszönsz az iskolatársaidnak. Közülük sem ismersz mindenkit. A tanárok közül is csak azoknak köszönsz, akik tanítanak?
2012. ápr. 15. 16:12
 19/26 A kérdező kommentje:

A tanárok azok mások... de pl nem minden iskolatársamnak köszönök ott sem. Csak osztálytársak,évfolyamtársak,meg egy pár ember akit alsóbb felsőbb évfolyamból ismerek.

Ennyi erővel köszönhetek minden embernek mert egy városban lakunk,nem?

2012. ápr. 15. 16:15
 20/26 rajcziz ***** válasza:
67%

Miért mások a tanárok? Nagyjából ugyanannyit látod azokat, akik nem tanítanak, mint a szomszédodat.

Egy város és egy ház, nem ugyanaz. A postán, boltban stb. helyeken is kell köszönni azoknak, akik kiszolgálnak, pedig ott lehet, hogy csak egyszer látod azt az embert.

2012. ápr. 15. 16:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!