Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Félek egy közelben lakó...

Félek egy közelben lakó sráctól. Hogyan védhetném meg magam?

Figyelt kérdés
Egy utcára lakik innen egy srác, kicsit sötétebb bőrű, de nem is ez a lényeg. Délutánonként ha véletlenül egy busszal jövünk haza, folyamatosan beszólogat, "hú de jó a feneked", "szívesen megraknálak", "hazakísérsz?" egyebek... Igyekszek úgy csinálni, mintha meg sem hallanám, de az utóbbi időben ha haverokkal jön haza, vagy este részegen futunk össze, egyre nyomulósabb, volt hogy fogdosni próbáld, átkarolt, ha nem kapom el a kezét, akkor le is tapiz, puszilgat, erőszakos. Nem tudom mit csinálhatnék, már komolyan attól rettegek, mikor erőszakol egyszer meg. Gyomorgörcs kap el ha meglátom. Megoldani nem tudom, hogy mindig hazakísérjen valaki, falun lakom. Az egyetlen amit eddig az agyam kiadott, hogy gázspray-vel közlekedek, de ha 5-en körbeállnak az sem ér sokat. A haverjaival semmi probléma, ha nem vele vannak, sosem szólnak hozzám egy szót sem, normálisak, de ha együtt vannak, mintha átkattanna valami náluk is. Én ezt már nem bírom... Annak ellenére hogy 21 éves vagyok és egy viszonylag nyugodt faluban lakom, rettegek ha éjszaka egyedül kell végigmennem az utcán. Még is mi a francot tehetnék? Nem vagyok egy nagydarab leányzó, még csak erős sem, ellentétben a sráccal, aki sportos, erős, egyedül is simán elbánna velem.
2011. jún. 10. 14:43
 1/9 anonim ***** válasza:

Zaklat, tehát feljelentheted. Ha cigány, akkor nem foglalkoznak vele, így a problémád továbbra is megoldatlan lesz.

A gázspray nagyon jó ötlet, ne csak sétáltasd, hanem használd is! Hidd el, ha egyszer a szeme közé fújsz, utána máskor jobban meggondolja, hogy zaklasson.

Továbbá nem ártana elkezdened valami küzdő/önvédelmi sportot. Az önbizalmad meg fog nőni tőle, bátrabb leszel és nem utolsó sorban meg fogod tudni védeni magad.

2011. jún. 10. 16:03
 2/9 anonim ***** válasza:
Szülőknek nem tudsz szólni. Csak mert ha az apád lennék én ezt a srácot úgy képentürülném, hogy kiesne az állkapcsa.
2011. jún. 10. 16:34
 3/9 A kérdező kommentje:
Édesapám sajnos csak hétvégente van itthon, anyu tud a helyzetről, de még neki sem jutott eszébe a spray-n kívül más. Én is pont ezért érzem magam "meglőve" mert a rendőrség úgysem tenne semmit, amíg ténylegesen nem történik valami, én viszont nem szeretném azt a pillanatot megvárni. Az önbizalmammal ezt leszámítva semmi gond, csak az utóbbi néhány hónapban kezdtem el úgyérezni (szerintem jogosan), hogy van mitől félnem. Mégcsak nagyon visszaszólni sem merek, mert ha ennek még inkább átkattan valami az agyában, kitudja mire képes. Gondolkodtam már azon hogy elkezdek valamilyen küzdősportot, de inkább valami olyat szeretnék, ahol direkt utcai önvédelemre mennek rá, nem pedig a versenysportra. Esetleg olyan, ahol kifejezetten tudnak néhány olyan fogást mutatni, hogy én törékenyebb lányként, hogyan tudom megvédeni magamat nagyobb darab emberekkel szemben is. Így viszont fogalmam sincs hogy egyáltalán létezik e ilyen. Sajnos a környéken tudtommal nincs ilyesmi.
2011. jún. 10. 17:01
 4/9 anonim ***** válasza:
Egy vipera nem drága, érdemes a spray mellé beszerezni. Használd egészséggel!
2011. jún. 10. 18:06
 5/9 anonim ***** válasza:

Rengeteg ilyen küzdősport van. Ajánlanám a thai box-ot. Nagyon primitív és hatékony (legalábbis itt kis hazánkban). Alap ütések és rúgások. Ha rendesen csinálod, akkor 4 hónap alatt megtanulsz szinte mindent. Onnantól már csak gyakorolnod kell. Persze ez akkor lenne igazán hatásos utcán, ha tanulnál mellé néhány egyszerű fogást és földre vitelt (ha jó helyet fogsz ki, akkor ott tanítanak). Bár a te esetedben szerintem az is elég, ha beviszel pár ütést vagy rúgást és elszaladsz.

Ha egy kicsit több időd van és egy fokkal barátságosabb légkört szeretnél (a thai box edzéseken túl sok hangsúlyt fektetnek a brutalitásra - bár ez esetünkben jó lehet, az utcán sem simogatnak) és egy kicsit több időt tudsz rászánni, akkor karate.

Ezeket ismerem, így ezeket ajánlom. Mindkettő hatásos, ha egy szintig eljutsz.

ma 18:06

Ilyen butaságot inkább ne tanácsolj. Mit tudna kezdeni egy viperával? Két pillanat alatt elvennék tőle, aztán ellene fordítanák.

Szerintem a legjobb kombináció a gázspray + 4 végtag és a fejben rejlő tudás.

Persze annak aki bátrabb, ügyesebb, annak való vipera. De ebben az esetben több kárt okozna, mint hasznot.

2011. jún. 10. 18:32
 6/9 anonim ***** válasza:
Ja és elfelejtettem, édesapádnak meg nyugodtan szólj. Hétvégente van otthon? Lényegtelen. Elmegy és lerendezi a gyereket.
2011. jún. 10. 18:34
 7/9 A kérdező kommentje:

Nem igen szeretnék belekeverni ilyen téren senkit, pláne nem az édesapámat. Ha sikerülne is olyan helyen utolérni, ahol eltudja látni a baját, másnap gyanítom 40-en állnának a ház előtt, ezzel pedig nem lennék előrébb. Még mindig inkább csak nekem essen bántódásom, mint az egész családomnak!! Inkább bízom abban, hogy a spray elég lesz, ha probléma adódna, és igyekszem jó kondiban tartani magam, hogy ne legyen gond, ha futásra kerülne a sor. :)

A srácot sajnos már láttam rosszkor, rossz helyen, olyan helyzetben ahogy nagyon nem kellett volna, így remélhetőleg sosem fog merni komolyabban lépni, de azért ijesztő... Körbenézek küzdősport ügyileg. Egyszer valahol láttam egy riportot, hogy külföldön vannak olyan tanfolyamok, sokszor kifejezetten nőnek, ahol önvédelmet tanulhatnak ilyen helyzetekre. Nem tudom Magyarországon van e már hasonló, de nem tartanám hülyeségnek! :) Kifejezetten sportolni nem szeretek... úgyértem a kötött programokat, amikor megvan adva, hogy ettől eddig csinálnom kell azt amit mondanak, így nem vagyok benne biztos, hogy hosszútávon (akár csak hónapokig) megmaradna a lelkesedésem. Köszönöm szépen a válaszokat!

2011. jún. 10. 19:32
 8/9 anonim válasza:

Szörnyű, hogy manapság rengeteg helyen alig mer kimenni az ember az utcára ilyen barmok miatt. :S És, hogy nem tesznek semmit, mert "nem történt semmi". Eléggé gáz, nemhogy megakadályoznak az esetleges bajt...Esetleg nincs valami rendőr ismerősöd, aki talán tudna valamit tenni? Bár lehet, hogy az ilyen vadbarmok csak jobban meghülyülnének emiatt... :S

Amúgy sajnos én sem tudok okos választ adni, én is csak a küzdő/önvédelmi sportokat tudom ajánlani, hátha megtanítanak egy-két jó fogásra. Mindig légy résen és vigyázz magadra!

2011. jún. 10. 19:55
 9/9 A kérdező kommentje:

Van rendőr ismerősöm, sajnos éppen ebből tudom, hogy nem tesznek semmit, amíg tettlegességig nem fajul a dolog. Maximum odamennek az emberhez és annyit mondanak neki, hogy ejnye-bejnye, dehát gondolhatod ez mennyit számít.

Sajnos közeli ismerősi körben is előfordult, hogy lányt bántalmazta a párja, és hiába tett feljelentést, hiába járt a rendőrség nyakára, hiába próbált megtenni mindent úgy, hogy nem egy rendőr ismerőse van neki sem, egészen addig nem csináltak semmit, nem tudtak semmit csinálni, amíg a lányt úgy meg nem verte a srác, hogy 8 napon túl gyógyuló sérülést szerzett, és akkor ő még "jól járt", mert legalább életben van. Hány ennél szerencsétlenebbül végződő esetről hallani... Egyszerűen borzasztó az, hogy ma már azt is meg kell válogatni kivel áll szóba az ember, és nem lehet elmenni egy nyugis esti sétára, mert kitudja hol végzem, mégsem tehetek az ég világon semmit, azt leszámítva hogy várom nekem mikor esik komolyabb bántódásom, és megpróbálok felkészülni az önvédelmemre. (Gondolkodtam már egy rotveiler beszerzésén az esti sétáimhoz:) viszont ez a suli-itthon közti ingázás időtartamát még mindig nem oldja meg)

2011. jún. 10. 20:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!