Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért kell elővenni a laptopot...

Miért kell elővenni a laptopot a tömegközlekedési eszközön? Nem lehet kibírni laptop nélkül kb.2-60 percet?

Figyelt kérdés

Nekem is van laptop, mégis tudom nélkülözni. Sőt örülök, hogy azok az időszakok, amikor utaznom kell, részemről laptop mentesek. Kb. két hete alaposan kiverte nálam a biztosítékot az, hogy egy hölgy elővette a laptopját a metrón, kb. 2 pec múlva már kikapcsolta, mert le kellett szállnia. Nem lehet már kibirni laptop nélkül?

Teljesen megértem azt az esetet, amikor valaki 3 óránál többet utazik, de már 2-5-20-30 perc az mindennek a teteje!!!!!!

2012. márc. 19. 13:53
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
17%
Én láttam olyat hogy a hév megállóba állva valaki,a kezében a laptopon filmet nézett :D,sok függő selejt
2012. márc. 19. 15:15
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Sztem ezen tényleg felesleges felhúzni magad.

Egyrészt, unalmas tud lenni az egyedül utazás, lehet csak épp el kellett babrálni valamivel, a metró ablakán kifelé nézni meg nem egy élmény, és az állomásnevek olvasgatása is megunható, a többi ember meg elég rosszul viseli ha elkezdem bámulni őket.

Másrészt, lehet dolga volt, és meg akart nézni valamit, ha épp egy prezentáció, vagy valami fontos van a gépemen, én is képes vagyok bekapcsolni hogy megnézzem megvan e, vagy biztos ide-oda tettem e. Vagy ezer oka is lehet annak hogy bekapcsolta a gépet, és valószínűleg nem a metrón akar ilyenekkel villogni hogy jajj de szép gépem van.

Én pl telefonon szoktam olvasni, és ha csak 2 megállóra is, akkor is előveszem néha, vagy az utcán állva is olvasok.

Amúgy is, az általad említett hölgy elvolt magában, nem zavart (rajtad kívül) senkit, nem zajong, ordít, nem bömböl nála zene, nem állt neki szétverni kalapáccsal a metrót, akkor sztem addig senkinek semmi köze ahhoz hogy ő mit csinál...egyszerűen van 1000 más idegesítő dolog,szerintem felesleges pont egy ilyen apróságon felhúzni magad.

Sőt, lehet hogy ha kedvesen érdeklődsz felőle hogy mit csinál, akkor ő is kedvesen válaszolt volna, és legalább beszélgettek, sőt, lehet hogy csak a facebookját nézte meg, de attól még ugyanúgy lehet egy értelmes társaság....sztem felesleges előre elítélni, és utána ezen dühöngeni magadban, csak te leszel tőle ideges, senki más.

2012. márc. 19. 15:33
 13/19 anonim ***** válasza:
78%

"Kb. két hete alaposan kiverte nálam a biztosítékot az, hogy egy hölgy elővette a laptopját a metrón"

Akkor baj van az idegeiddel.

"2-5-20-30 perc az mindennek a teteje!!!!!"

Mondom, irány az ideggyógyász.

2012. márc. 19. 17:27
 14/19 anonim ***** válasza:
82%

Nevetséges vagy, kérdező. Ha valaki csak harminc percet utazik munkába, és ugyanennyit vissza, akkor összesen öt órát utazik hetente. Az több, mint egy fél munkanap!!! Ennyi időt igenis nem mindegy, hogy bambulással tölt az ember, vagy csinál valami értelmeset inkább, például olvas, dolgozik vagy bármi mást csinál - még hülye gyk kérdéseket megválaszolni is épületesebb elfoglaltság, hacsak nem épp az élet értelmét készül valaki bambulás közben megfejteni.

És akkor ne is mondjam, hogy nagyon sokan nem napi kétszer fél, hanem kétszer egy órát utaznak. Azért az már komoly része az életüknek! Teljesen érthető, ha valaki nem akarja ezt a heti tíz órát kihajítani az ablakon csak azért, hogy téged ne irritáljon. Ez nem függőség, ez józan ész.

2012. márc. 19. 23:53
 15/19 A kérdező kommentje:

Tuti, hogy tömegközlekedésen nem dolgoznék laptopon. Amilyen a magyarok többsége (tisztelet a kivételnek) képesek beleolvasni dolgaimba, amihez senkinek semmi köze.

Megoldahtó, ha körbebarikádozom magam táskákkal stb. De ez már illetlenség!

2012. márc. 20. 12:12
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj, de ez tényleg durva. Ez egy teljesen semleges tevékenység, te mégis felhúzod rajta magad. Szerinted ez normális? Lehet, hogy valami pszichés betegséged van, talán érdemes lenne utánajárni.
2012. márc. 20. 12:26
 17/19 anonim ***** válasza:

"Amilyen a magyarok többsége"

Emigrálj, minél előbb. Nincs rád itt szükség, pápá :)))

2012. márc. 20. 15:34
 18/19 anonim ***** válasza:
Értem. Tehát mivel te bizalmas információkkal dolgozol, ezért senki más nem csinálhat semmit a bambuláson kívül anélkül, hogy mély megvetésedet ki ne érdemelné. Aazzzigen!!!
2012. márc. 20. 19:37
 19/19 anonim ***** válasza:
Nem lehet. Mégpedig azért nem, mert általában rohadt sok tanulnivalóm van. Nem engedhetem meg magamnak azt a luxust, hogy naponta 2*30 percen keresztül bámuljak kifelé az ablakon. Ha tehetném, szívesebben olvasnék egy jó könyvet, de nem tehetem. Bocsánat, ha megbántottalak vele. -_-"
2012. márc. 22. 02:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!