Az idős emberek miért válnak bunkóvá a tömegközlekedési eszközökön?
> Az idős emberek miért válnak bunkóvá a tömegközlekedési eszközökön?
Jó kérdés... Némelyiket kedvem lenne agyonverni.
> olyan mintha vadászná a helyeket, meg sietne,
Ismerős. :)
Amikor felszáll sóhajtozik, fujtat, sántít, dülöngél, aztán amikor meglát egy üres helyet eldobja a botját / felemeli a járókeretét, és szinte futni kezd (közben persze fellök mindenkit).
én is írtam ki egy hasonló kérdést aminap :D amúgy én sem értettem sohasem, hogy hova siet az a sok nyugdíjas (persze pont csúcsidőben, hogy az amúgy is tömött buszra véletlenül se férjél fel). Meg amikor hangosan kijelenti, hogy mi fiatalok milyen bunkók vagyunk, hogy nem adjuk át a helyünket, az mondjuk egyenesen röhejes :D velem volt, hogy pont műtötték a lábamat, de busszal kellett hazamennem és persze leültem, de azért így is beszóltak :)
Vagy a kedvenc esetem, mikor átadtam a helyet egy kismamának, de egy boszorkány nyomban félrelökte és leült helyette... persze hangosan megjegyeztem, hogy már megbocsásson, de nem neki adtam át, meg a busz utasai is szúrós szemekkel tekintettek a nyanyára, az puffogott egy kicsit aztán szerencsére helyre hozta a tévedését...
Megérteni, úgy is csak akkor fogod, ha már benne vagy. Akkor meg már késő, veled is ugyanezt csinálják. Közülük se mind egyforma, van, akitől tényleg feláll az ember hátán a szőr.
Néhány tipp azért...
Te még egészséges vagy, neki meg lehet, hogy naponta kell orvoshoz mennie. A váró se kutya, sokszor fél nap. Néhányan ezért vannak állandóan úton.
Sokan nagyszülők, és a gyerekük helyett ők rohangálnak a kicsiért óvodába, suliba.
Ők járnak bevásárolni is.
Netán még időnként szórakozni is akarnak: színház, mozi, kártya...
A tolakodás nem jó, mert általában az a logikus, hogy te ugorj villámgyorsan a lépcsőn. Csakhogy ő már fél. Ezt csak az értheti, aki már volt ilyen helyzetben. Mindentől fél, hogy lemarad a járműről, hogy fennmarad, hogy nem tud állni, hogy kapaszkodni azért nem tud, mert nem tartja meg a keze (tudod, milyen pocsék érzés, ha kapaszkodsz ugyan, de egy rántásnál úgy engeded el, mintha sose fogtad volna?)
Igen vadássza a helyet, mert ő már tudja, hogy nem bír állni 5 megállót. És retteg ettől, indokolatlanul is. És az is igaz, hogy egy idő után agresszívvá válik.
Mostanában a kiszolgáltatott helyzet sokakat tesz agresszívvé. Reménytelen elkeseredettségükben. Őket nem valakik, politika, hanem a saját koruk teszi kiszolgáltatottá. És azt is tudják, hogy holnap még rosszabb lesz. Mit vársz tőlük?
Általában meg lehet ítélni, látszik az illetőn, hogy megalapozott az aggodalma, botorkáló sietsége, vagy a "mindent nekem" fajtából való (lehet hogy fiatalkorában is ilyen volt). Szóval észre lehet venni. A jó ízléseden múlik, hogy ilyenkor mit teszel. És megfelelő hangnemben akár rendre is lehet őket utasítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!