Utazás tömegközlekedési eszközön, külföldön. Ez igaz?
Mint tudjuk, Magyarországon az emberek tolakodnak, lökdösnek (nekilöknek a busznak), összetaposnak...stb, hogy előbb jussanak fel a buszra. (Azt mondjuk imádom mikor én érek a buszmegállóba először, de én szállok fel utoljára :S)
Viszont, múltkor egyik rokonom mesélte, hogy Angliában teljesen elfogadott dolog, hogy a buszra sorba kell állni. Nagyon tetszik ez a viselkedés :D ... tudom, tudom...utópia :S
Ez igaz? (bár gondolom rokonom csak nem hazudik :D) És még mely országokban van ez, vagy ehhez hasonlo? Ki mit tapasztalt? Elsősorban Európára gondolok...és főleg Németország, Ausztria...de persze jöhet bármelyik ország.
Én is így hallottam, hogy Angliában így van. Én Észtországban voltam, ott kb. a magyar helyzethez hasonló a szitu harc megy a helyekért:D
Igen, én is szeretem, amikor elengedek egy buszt kiürül a megálló, jön a következő addigra megtellik és minden megállónál szállhatok le-fel:D
Én Angliában élek,és a tömegközlekedés teljesen másképp zajlik mint otthon.PL: Ha helyi buszjárattal akarok menni pár megállót,akkor hiába állok a buszmegállóban jeleznem kell,hogy a sofőr álljon meg.(több számú busz megy,és csak az áll meg amelyikre szükséged van)Csak elöl a vezetőnél tudsz felszállni,így szépen mindenki kivárja a sorát...(mondjuk ezt a módszert a Bosnyák téren lévő 7-es busszal nehezen tudják megcsinálni)A távolsági buszoknál Pl:Ha a Londoni reptértől akarok menni Oxfordba,vagy előre megveszem a jegyet vagy szintén a sofőrnél.De mivel kötelező a biztonsági öv,csak annyi jegyet adnak el ahány ülőhely van!!
Mivel nem londoni vagyok,így metróval ritkán megyek..De ha megyek akkor sincs olyan gond mint otthon..Nem tudom,hogy itt kint lehet-e "lógni"(szerintem nem),de szépen mindenki kivárja a hosszú sort a pénztárnál(elég gyorsan le tudod ezt is),és utána szépen nyugodtan mindenki megy a maga metrójáratához...ott sem tapasztaltam még tolongást...
En hollandiaban elek,es itt nem tolakodnak az emberek.Nem sietnek soha sehova(lehet hogy ez csak a latszat).
Mindenki udvarias,altalaban olyan sorrendben szallunk fel amilyenben erkeztunk.Esetleg ha valamelyikunk nagyon udvarias,es nem siet annyira,az elore enegedi a masikat.
kedves nyugatutáló utolsó! tudom hogy az ilyenféléknek mint te ez a kánaán ez a NAGY MAGYAR FOS MERT EZ AZ!!
lenyomom az egyetemet és költözök el soha vissza se nézek, ha tehetem majd költöztetem ki a családomat is mert ez egy MOCSÁR EGY SZAR.
bocs mindenkitől de ki kellett adjam :P
2x voltam eddig Angliába és tényleg ez van, normális emberek, nem úgy mint itthon.
Anglia:
Egyik ember véletlen nekimegy a másiknak, akkor még az is bocsánatot kér akinek nekimentek.
Magyarország:
Ugyan ez a szitu. Csak itt aki nekimegy az még le is szúrja a másikat kb...
FOSTENGER
Nem dicsekvésből, de hidd el, ha Romániában tömegközlekednél (bármelyik városban), viszonylag rövid idő alatt, vissza sírnád a Magyar viszonyokat.
Nem túlzok.
Hallottál már "fool contact" - ról?
Viszont, ha amerikai focira gyúr az ember fia ...
Na jó, azért Angliában sem kell félteni az autósokat!Nem mindenki áll meg azért olyan előzékenyen!nekem már kellett rohannom a zebrán, mikor kint voltam.
Amúgy meg vicces, hogy egy ilyen semleges témából is egy pillanat alatt "utálom a nyugatot" és "húzok innen mert sz*r hely" témát lehet csinálni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!