Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Utazás tömegközlekedési...

Utazás tömegközlekedési eszközön, külföldön. Ez igaz?

Figyelt kérdés

Mint tudjuk, Magyarországon az emberek tolakodnak, lökdösnek (nekilöknek a busznak), összetaposnak...stb, hogy előbb jussanak fel a buszra. (Azt mondjuk imádom mikor én érek a buszmegállóba először, de én szállok fel utoljára :S)

Viszont, múltkor egyik rokonom mesélte, hogy Angliában teljesen elfogadott dolog, hogy a buszra sorba kell állni. Nagyon tetszik ez a viselkedés :D ... tudom, tudom...utópia :S

Ez igaz? (bár gondolom rokonom csak nem hazudik :D) És még mely országokban van ez, vagy ehhez hasonlo? Ki mit tapasztalt? Elsősorban Európára gondolok...és főleg Németország, Ausztria...de persze jöhet bármelyik ország.

2009. dec. 3. 15:01
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
87%

Én is így hallottam, hogy Angliában így van. Én Észtországban voltam, ott kb. a magyar helyzethez hasonló a szitu harc megy a helyekért:D

Igen, én is szeretem, amikor elengedek egy buszt kiürül a megálló, jön a következő addigra megtellik és minden megállónál szállhatok le-fel:D

2009. dec. 3. 15:08
 2/14 anonim ***** válasza:
86%
Így van, tényleg.Nem lehet tolakodni:)Ja és a mozgólépcsőn is csak az egyik oldalon állnak sorban(nem áll két ember egymás mellett), hogy aki siet a másik oldalon tudjon menni:)
2009. dec. 3. 15:23
 3/14 anonim ***** válasza:
94%

Én Angliában élek,és a tömegközlekedés teljesen másképp zajlik mint otthon.PL: Ha helyi buszjárattal akarok menni pár megállót,akkor hiába állok a buszmegállóban jeleznem kell,hogy a sofőr álljon meg.(több számú busz megy,és csak az áll meg amelyikre szükséged van)Csak elöl a vezetőnél tudsz felszállni,így szépen mindenki kivárja a sorát...(mondjuk ezt a módszert a Bosnyák téren lévő 7-es busszal nehezen tudják megcsinálni)A távolsági buszoknál Pl:Ha a Londoni reptértől akarok menni Oxfordba,vagy előre megveszem a jegyet vagy szintén a sofőrnél.De mivel kötelező a biztonsági öv,csak annyi jegyet adnak el ahány ülőhely van!!

Mivel nem londoni vagyok,így metróval ritkán megyek..De ha megyek akkor sincs olyan gond mint otthon..Nem tudom,hogy itt kint lehet-e "lógni"(szerintem nem),de szépen mindenki kivárja a hosszú sort a pénztárnál(elég gyorsan le tudod ezt is),és utána szépen nyugodtan mindenki megy a maga metrójáratához...ott sem tapasztaltam még tolongást...

2009. dec. 3. 15:39
 4/14 anonim ***** válasza:
93%

En hollandiaban elek,es itt nem tolakodnak az emberek.Nem sietnek soha sehova(lehet hogy ez csak a latszat).

Mindenki udvarias,altalaban olyan sorrendben szallunk fel amilyenben erkeztunk.Esetleg ha valamelyikunk nagyon udvarias,es nem siet annyira,az elore enegedi a masikat.

2009. dec. 3. 15:56
 5/14 anonim ***** válasza:
93%
Voltam Angilában többször is, tényleg nem tolakszanak, hanem kultúrált módon kivárják a sorukat az emberek.
2009. dec. 3. 16:07
 6/14 anonim ***** válasza:
91%
Ez bizony igaz. Sőt, mondjuk ez kicsit más téma, de ha megnézed a magyarok képtelenek megállni a zebránál, szó szerint kockáztatni kell az életedet hogy átjuss de egy külföldi ha még oda sem értél a zebrához már megáll. Tehát itt ütközik ki az országok közötti mentalitás.
2009. dec. 3. 16:15
 7/14 anonim ***** válasza:
65%

kedves nyugatutáló utolsó! tudom hogy az ilyenféléknek mint te ez a kánaán ez a NAGY MAGYAR FOS MERT EZ AZ!!

lenyomom az egyetemet és költözök el soha vissza se nézek, ha tehetem majd költöztetem ki a családomat is mert ez egy MOCSÁR EGY SZAR.

bocs mindenkitől de ki kellett adjam :P

2x voltam eddig Angliába és tényleg ez van, normális emberek, nem úgy mint itthon.

Anglia:

Egyik ember véletlen nekimegy a másiknak, akkor még az is bocsánatot kér akinek nekimentek.

Magyarország:

Ugyan ez a szitu. Csak itt aki nekimegy az még le is szúrja a másikat kb...

FOSTENGER

2009. dec. 3. 16:39
 8/14 anonim válasza:
85%

Nem dicsekvésből, de hidd el, ha Romániában tömegközlekednél (bármelyik városban), viszonylag rövid idő alatt, vissza sírnád a Magyar viszonyokat.

Nem túlzok.

Hallottál már "fool contact" - ról?

Viszont, ha amerikai focira gyúr az ember fia ...

2009. dec. 3. 16:55
 9/14 anonim ***** válasza:
42%
Pedig a tolakodásnál nincs jobb:D Reggel fél 7kor, amikor vagyunk vagy egymillióan, és mindenki fel akar szállni a buszra, igazi kiképzés! Nah meg a fél3as, ami kifejezetten diákbusz - nálam kétszer nagyobb srácoklökdösődnek meg szitkozódnak. Komolyan mondom, én bekattannék, ha mindenki sorba állnaXD Ez éppúgy hozzátartozik a napomhoz, mint az, hogy reggel sz@rok egyet. A fostengerező válaszolónak meg üzenem, hogy menjen mihamarabb, biztos örülni fognak neki külföldön, mint egy újabb semmirekellő kelet-európai bevándorló:P
2009. dec. 3. 17:41
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Na jó, azért Angliában sem kell félteni az autósokat!Nem mindenki áll meg azért olyan előzékenyen!nekem már kellett rohannom a zebrán, mikor kint voltam.

Amúgy meg vicces, hogy egy ilyen semleges témából is egy pillanat alatt "utálom a nyugatot" és "húzok innen mert sz*r hely" témát lehet csinálni:)

2009. dec. 3. 17:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!