Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Utazás tömegközlekedési...

Utazás tömegközlekedési eszközön, külföldön. Ez igaz?

Figyelt kérdés

Mint tudjuk, Magyarországon az emberek tolakodnak, lökdösnek (nekilöknek a busznak), összetaposnak...stb, hogy előbb jussanak fel a buszra. (Azt mondjuk imádom mikor én érek a buszmegállóba először, de én szállok fel utoljára :S)

Viszont, múltkor egyik rokonom mesélte, hogy Angliában teljesen elfogadott dolog, hogy a buszra sorba kell állni. Nagyon tetszik ez a viselkedés :D ... tudom, tudom...utópia :S

Ez igaz? (bár gondolom rokonom csak nem hazudik :D) És még mely országokban van ez, vagy ehhez hasonlo? Ki mit tapasztalt? Elsősorban Európára gondolok...és főleg Németország, Ausztria...de persze jöhet bármelyik ország.

2009. dec. 3. 15:01
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Kíváncsi vagyok, mikor jönnek elő a zsidók, meg a jobbik:D

De én a kérdésre is tudok válaszolni, szóval ezt is megteszem: Nos nyugaton ez tényleg kulturáltabban megy, én Angliában nem voltam, csak Írországban, de ott is ezt tapasztaltam, elöl kell fölszállni, mert be kell mutatni a jegyet, vagy ha nincs, ott tudsz venni a sofőrnél, az emberek meg szépen sorba állnak. Németországban és Ausztriában is hasonló a helyzet, viszont azért tényleg vannak helyek, amik után Budapest a kulturált közlekedés fellegvárának tűnhet. Az egyik ilyen pl Kijev, ahol a metróban az emberek mindig szépen beállnak az ajtóba, így alig lehet tőlük leszállni(nálunk azért általában az ajtó szélén állnak), az utolsó egy-két embert eg már meg se várják, hanem elkezdenek benyomakodni, így aki a utolsónak tud csak leszállni, annak rendesen küzdeni kell a tömeggel.

2009. dec. 3. 19:36
 12/14 A kérdező kommentje:

na de emberek. én egy egyszerű kérdést tettem fel, nem kell a sárdobálás.

Először is az értelmes válaszolóknak :D

Örömmel látom hogy Magyarországon kívül tudnak az emberek közlekedni :D (és nem csak ugy mint a tank) persze tudom itt is van kivétel, de mint a fehér hollo :D

Valahogy sejtettem hogy Ukrajnában és Romániában is ez van :D Örülök hogy írta valaki Írországot, többek között erre is kiváncsi voltam :D Látom angol rokonnak is igaza volt :D

Akkor én is leírom a véleményemet, ha már megint előkerült a kelet és a nyugat téma..megjegyezném, nem ez volt a célom.

előszörös is egy kérés: A parasztozós "uriember/hölgy" igazán elmesélhetné tapasztalatait, ne csak parasztozzon. ÉN pl. UTÁLOM a Mo-i közlekedést...nem Budapesten élek, "csak" egy nagyvárosban.

Minden nap busszal/gyalog megyek ugyhogy van tapasztalatom.

CSak egy példa. Tegnap majdnem a zebra közepén ütöttek el. (10 centi kellett volna) persze a hapsinak állt feljebb, dudált mint az őrölt és tiszta vörös volt a feje...és ez mindennapi.

A buszra visszatérve....ahol fel szoktam szállni, egy irányú utca, nincs sziget, járda kialakítva és mivel iskolabusz, több mint 100 diák van állandóan (ezért több busz is jön egyszerre)...ők már megszokták azt hogy tolakodni kell, lökdösődni, agyontaposni és képesek az iskolabusz elé kiugrani, csak hogy az előttük álljon meg ..de a sofőrök általában simán belehajtanak a tömegbe...már nem érdekli őket...aki ügyesebb annak sikerül időben elugrania :S

Balesetveszélyes? ÉLETveszélyes? kit érdekel...az a lényeg hogy legyen hely a buszon :S

De emellett még ott van a könyöklés, a rugdosás, a tolakodás, az agyontaposás, a fellökés....ááhh..minek is részletezem :D

A kelet-nyugat kérdésről: nem AJNÁROZÁS a nyugat dícsérése...ez az igazság...tudom egyeseknek fáj, miért is ne fájna hiszen nekik Magyarország szent, ez a paradicsom, ennél jobb ország nincs is :S Legyen...ha ők ennyivel megelégszenek...nekik jó ez a primitív szint is, ahol Magyarország van. Mondom, legyen az ő dolguk....ha meg az paraszt aki minél előbb el akar húzni ebből az országból akkor én is paraszt vagyok. és büszke is vagyok rá :D erről ennyit.

Köszönöm az eddigi válaszokat...jöhetnek még!!! :D

2009. dec. 4. 16:42
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem osztrák tapasztalataim vannak csak. Hát, mit ne mondjak, a bécsi metró azért nem sokban különbözik csúcsidőben a magyartól, tolakodás, lökdösődés gyakran előfordul. A busz és vonatközlekedés viszont kultúráltabb, habár az utóbbinál nem is nagyon van szükség harcra, mert az osztrák vonatok nagyon tágasak, másfélszer olyan szélesek, mint a magyar, és jut hely bőven mindenkinek.
2009. dec. 4. 20:35
 14/14 anonim ***** válasza:
én vagyok a LEGPARASZTABB! :P legyél a csajom
2009. dec. 4. 21:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!