Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért "bunkóság" sapkát...

Miért "bunkóság" sapkát hordani egy épületben?

Figyelt kérdés

Régen az igazgatónk emiatt "mondott beszédet", mert állítólag nagyon nagy "tiszteletlenség" sapkát (bármilyen sapkát) hordani a gimi épületén belül.

De például kiállításmegnyitókon rendszeresen látok sapkában embereket, és egyébként a lányok is hordhatnak ilyen kendőket a fejükön, más kultúrákban pedig kötelező a szent helyeken is fejfedőt használni.

Mondjuk, az igazgató "kedvéért" végül nem hordtam sapkát, mert nem akartam "idegesíteni" senkit sem, csak azért érdekel, hogy miért olyan nagy baj ez, mert nem értem, hogy miért gond a sapka.

2012. márc. 11. 08:09
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
75%
Nem egy nőt ismerek aki határozottan nem is kér a nőnapból, mert egy megjátszott dolognak tartja, a férfiak többsége ilyenkor kényszeredetten milliókkal támogatja a virág és édesség kereskedelmet ,aztán rá egy hétre már veri az asszonyt mint a lovat.Álszenteskedés megy minden szinten. Karácsonyi konzumünnepbe bele se menjünk...
2012. márc. 12. 13:28
 22/29 Andizsuzsi ***** válasza:
100%

"Karácsonyi konzumünnepbe bele se menjünk"

Minden ünnep olyan, amilyenné az azt ünneplők teszik. Csak rajtunk áll.

2012. márc. 12. 13:31
 23/29 A kérdező kommentje:

Azt hiszem, a 15. válasz írója válaszolta meg helyesen a "sapkatiltás" kérdését. De amúgy a többieknek is köszönöm a hozzászólást.

Ami az ünnepeket illeti, ha már így eltévelyegtünk a témától... A Valentin napot és nőnapot soha életemben nem értettem. Tudniillik, az okát az előbb említett ünnepeknek. Illetve, a névnapomat mindig elfelejtem, a születésnapomat pedig azért nem szeretem, mert nem értem, miért engem ajándékoznak meg, amiért születtem. Még ha anyámat ünnepelnénk a születésem napján, de miért pont engem...? =P (Meg amúgy azt sem tudom, mit kell annyira ünnepelni rajtam.) A keresztény ünnepek számomra "más tészta", de azokat sem a ma "divatos" módon ünneplem.

2012. márc. 12. 13:42
 24/29 anonim válasza:
94%
Arra senki nem gondolt, hogy valaki esetleg kopasz(odik), és szégyenli? Esetleg szerencsétlen a koponyaformája, és nem akar csúfoskodni. Vagy még túl fiatal hozzá, és nem tudja elfogadni a kopaszságot. Vagy csak szimplán nem tetszik neki. Lehet, hogy ő is érzi, hogy sapkában lenni bizonyos helyeken kínos, és illetlen, de anélkül még kínosabb lenne neki.
2015. máj. 21. 08:08
 25/29 Korsky válasza:

Betartandó szabályok:

Férfiaknak

NEM kell levenni a kalapot, sapkát:

• ha a szabadban tartózkodnak

• sporteseményeken (belső, külső)

• közlekedési eszközökön

• középületekben (posta, repülőtér, hotel, irodaépületek előcsarnoka)

• liftben

LE kell venni:

• vendégségben

• étkezések alkalmával, az asztalnál

• bemutatkozáskor (bent és kint)

• imaházban, templomban, kivéve ha a szabályok előírják a fej, haj eltakarását

• munkahelyen, irodában

• középületekben (oktatási intézmények, könyvtár, bíróság, önkormányzat)

• étteremben, kávéházakban

• moziban vagy bármilyen előadás alatt

• a nemzeti himnusz alatt

Hölgyeknek

NEM kell levenni a kalapot:

• vendégségben

• ebédeken, esküvőn, kerti partikon

• istentiszteleten

• moziban, előadáson feltéve, hogy nem zavarja a mögötte ülőt

LE kell venni a kalapot:

• munka közben a munkahelyen

LE kell venni a baseball (uniszex) sapkát:

• vendégségben

• étkezések alkalmával, az asztalnál

• bemutatkozáskor (bent és kint)

• imaházban, templomban, kivéve ha a szabályok előírják a fej, haj eltakarását

• munkahelyen, irodában

• középületekben (oktatási intézmények, könyvtár, bíróság, önkormányzat)

• étteremben, kávéházakban

• moziban vagy bármilyen előadás alatt

2017. júl. 4. 15:53
 26/29 anonim ***** válasza:
Ez is azt bizonyítja, hogy a legtöbb illemszabálynak semmi értelme azon kívül, hogy az ismerői felsőbbrendűnek tekinthetik magukat. Mégis, miért van több értelme asztalnál a nőnek egy baseballsapkát levenni, ha a nagy karimájú kalap, ami zavarhatja is a mellette lévőt, fennmaradhat? És moziban azért legyen már magától értetődő, hogy zavarja a mögötte lévőt, ne kelljen már ezért külön szólni.
2017. júl. 6. 18:36
 27/29 anonim ***** válasza:
56%

"Karácsonyi konzumünnepbe bele se menjünk..."

Ha ez ugyanaz a válaszoló aki kivette hittanról a gyerekét mert nem lehetett sapkában, akkor sajnálom hogy utódokat hozott...

Legyen mindenki fullcapes gyökér, aki az amerikai parasztokat majmolja és zabálás közben, alváskor is magán hagyja. Ne ünnepeljük a karácsonyt, Jézus több mint 2000 éve született, rég volt elmúlt. Augusztus 20 detto. Nőket verni nem szabad? Szexista duma. Idős nénit, rendőrt, tanárt tegezni kéne, nehéz megtanulni ezt a bonyolult nyelvtant. Stb stb

2017. dec. 17. 19:00
 28/29 anonim válasza:

Elég szomorú, hogy egyesek így Állnak az illemhez.

Hogy ez csak egy olyan kitalált baromság, amit azok találtak ki akik jobbak akarnak lenni másoknál. Régebben és nem csak a lovagkorban. Akár a múlt század első felében még az éhbérért szendevő szénbányász munkás is lekapta a fejéről a sapkát, ha beült a kocsmába egy sörre, épp ugyanúgy mint ahogy a hazatérő arisztokrata részvényes is a szögre akasztotta a kalapját mikor megjött a Yacht clubból. Ennyit arról, hogy ez a társadalmi különbségeket szimbolizálja. Vannak szokások amiket abszolút nem lenne nehéz betartani, de az ember annyira beképzelt és lusta, hogy ő csak azért is fenn hagyja, mert ő elmondása szerint így fejezi ki magát. Miért? a poló, a nadrág, a kabát ami rajtad van az nem elég? az inged a cipőd nem fejezi ki a személyiséged eléggé? Nem tudsz várni vele amíg kiérsz egy nyiott térre ahol szokás felvenni? "Nem én teszek erre, mert egy tahó vagyok."

2018. szept. 16. 00:49
 29/29 anonim ***** válasza:

Az egész szokasrendszer baromsaga H a férfiak hamarabb kezdenek kopaszodni. Ülök ide vagy oda, ha fázik a fejem, felveszem a sapkát, és leszarom az illemet, mert semmilyen bugyuta fanatikus illemszabály miatt nem vagyok hajlandó az egeszsrgemet kockáztatni. Akinek nem tetszik ne nézze.

A napszemüveg egészen más példa, nagyon kevesen érzékenyek igazán a fényre, hát legyen szíves ne takarja el a szemét. De a hajával, kobakjaval senki N kommunikál...

2022. márc. 6. 19:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!