Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Nem gondoljátok, hogy akik a...

Nem gondoljátok, hogy akik a gyerekekre fogják, hogy a melegek ne csókolózzanak az utcán (folyt. )?

Figyelt kérdés

Volt egy ilyen kérdés valahol, és azt mondta valaki, hogy a gyerekek megláthatják ezt. Nem gondoljátok, hogy az az ember, aki ettől félti a gyerekét, valójában fél attól, hogy neki kell elmagyaráznia, fél a felelősségtől, vagy attól, hogy zavarba jön, mint mikor a gyerek megkérdezi, hogy születik azt ember... vagy, leginkább: fél attól, hogy a gyereknek majd más véleménye lesz, mint neki, és így elveszti szülői tekintélyét?

Csak egy ártatlan kérdés érdeklődő hangsúlyban, nem kell leharapni a fejem.

2012. jan. 17. 17:38
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
23%
Én felnőtt vagyok, de nem szeretem nézni az utcán egymást nyaló-faló embereket, akár hetero, akár homo. A felelősség nem tudom, hogy jön ide. Milyen felelősségtől kéne félnie egy szülőnek ezzel kapcsolatban? Itt nem értettem mire gondolsz. Én azt hiszem, hogy nem akarnak magyarázni a gyereknek ilyen témáról, ami valahol érthető is, mert egy bizonyos korban még nem érettek szegény gyerekek a szexuális felvilágosításra. Márpedig ha két azonos nemű csókolózik, akkor azt adott esetben elég részletekbe menően el kell magyarázni egy kisgyereknek, hiszen ők köztudomás hogy nagyon kíváncsiak és sok-sok kérdésük van. Nos igen, ez egy szülőnek baromi kellemetlen lehet. Én abszolút meg tudom őket érteni. Szerintem nem kell azt tudnia egy mondjuk 4 éves gyereknek, hogy hogyan készül az ember:) Hagyjuk meg a kicsi gyerekeket annak amik, gyereknek. Nem mellesleg melyik hetero embernek nem zavarba ejtő ha két meleget lát egymás nyálában tocsogni közterületen?:S Akik a gyerekre fogják is igazuk van valahol, azért amit már leírtam. (Bár nem hiszem hogy ettől lenne meleg felnőtt korára, de azért na...). Biztos hogy őket magukat is zavarja a látvány, csak attól félnek hogy túl prűdnek és maradinak bélyegzik meg őket ha ezt kimondják. Ugyanúgy a melegeknek sem lehet kellemes hetero pettinget nézni az utcán, úgyhogy az lenne a leges legjobb mindenkinek, hogy ha minden érintett otthon csinálná, vagy olyan helyen, ahol nem vizslatják őket idegen szempárok.
2012. jan. 19. 14:47
 12/13 A kérdező kommentje:

Igen,a felelősség szóba tudtam, hogy valaki beleköt (nem kötözködve), számítottam erre, és jogos is, csak nem tudtam megfogalmazni másképp. Egyszerűen nem tudtam milyen szót használni rá, most se tudom elmondani jól.

Én is egyet értek azzal, hogy nem kell idejekorán felvilágosítani a gyereket. nem is mondtam. De azért nem kell, mert - ahogy Te is írtad - az még a gyerekkoruk, valamint mert - Te is elismerted ezt - a szülőnek kellemetlen lehet. És EZ AZ, amit én állítok. Hogy ez abszolút megérthető, csak akkor ezt mondjuk, hogy nem akarjuk fölvilágosítani, és ne fogjuk a rossz hatásra, hogy a melegektől nekik bármi bajuk lesz. Azért gondolom, hogy rájuk fogják, mert az ellen senki sincs (vagy csak kevesen és ritkán) fölháborodva, hogy a heterók hogy smárolnak nyilvánosan, pedig attól is "felvilágosulnak" (kicsit) a gyerekek.

Amit Te írtál:

"de azért na...)." Örültem, hogy ezt beleírtad. ne haragudj, de ez a legtipikusabb dolog: értem, hogy az érvem sántít, de "azért na".

"Ugyanúgy a melegeknek sem lehet kellemes hetero pettinget nézni az utcán,..." Ki tudja, de szerintem amúgy is kicsit bemesélés, hogy ez milyen gusztustalan. Úgy értem, a melegek látják, hogy heterók csókolóznak, és mégsem halnak bele, és nem azért, mert ez a normális, hanem mert úgy állnak hozzá. Ez ugyanolyan, mint, hogy Franciaországban tök átlagos étel a csiga, ott nem undorító, nálunk sokaknak az, aki megkóstolja. Mert úgy állunk hozzá. hogy "fúj, csiga, mi ilyet nem szoktunk enni, furcsa, más..."

Valahol írtad amúgy, hogy kit ne zavarna, ha két meleg "tocsog" a nyáltól. Tocsog? hogy tocsogna már BÁRKI is a nyáltól az utcán. Olyan azért elég ritkán történik, ha igen, az minden verzióban erős túlzás.

Köszönöm a véleményed, szívesen olvasom még másokét is.

2012. jan. 20. 03:07
 13/13 anonim ***** válasza:

"Amit Te írtál:

"de azért na...)." Örültem, hogy ezt beleírtad. ne haragudj, de ez a legtipikusabb dolog: értem, hogy az érvem sántít, de "azért na". "

Örülök, hogy örülsz valaminek:) de akkor lehet hogy most elkeserítelek:

Ne haragudj, de nem érzem, hogy sántít az érvem, félreértetted. A de azért na... arra vonatkozik, hogy nem ettől lesz meleg egy ember, mármint hogy melegeket lát smárolni, DE AZÉRT NA ha egy mód van rá ne tegyék nyilvánosan, mert ez nem tartozik másra. Két ember magánügye. A csókolózás pedig egy intim tevékenység. (Erotikus jellegű, hiszen az előjáték része is. Oké, hogy természetes dolog, de pössenteni sem állunk be egy buszmegállóba például). Ahogy nem vagyok kíváncsi hetero emberek csókolózására sem, és igen, felháborodok, (ahogy azt írtam az előző hozzászólásban is ha jól emlékszem) illetve nem is, hanem rohadtul zavar, amikor bármilyen nemű emberek csókolóznak meg tapizzák egymást mellettem például a villamoson, vagy egy medencében. Egyik alkalommal egy fürdőben volt hasonló eset, alig hogy nem szexeltek ott mellettünk, mi közben a barátnőm 6 éves kislánya ott pancsikolt mellettük. Ha ezek a gátlástalan emberek nem toleránsak azokkal szemben akik nem szeretik ezt nézni élőben úton útfélen, akkor a másik oldalnak miért kéne nagyobb toleranciával viseltetnie feléjük?

Nem zavar, ha látok két embert az utcán kézen fogva, vagy diszkréten puszizkodni (a diszkréten nagy hangsúly van), az aranyos, szívet melengető látvány (bár ezt inkább hetero párokra értem, a melegeket nem tudom szívet melengető látványként érzékelni. Semmi bajom velük alapvetően, azt csinálnak amit akarnak. Kérdés hogy okvetlenül szükséges-e magamutogatónak lenni.)

Azt meg mondtam, hogy valóban kellemetlen lehet ez a szülőnek. Megértheted te is. Nyilván be kellene azt ismerni, hogy ez csak egy indok (valamilyen szinten mondvacsinált, de közrejátszik a butaság is) a sok közül amiért nem szeretnek ilyet látni. Most aki nem szereti úgy általában a melegeket ilyenkor tuti hogy rosszallóan és gyűlölködően beszélne róluk a gyerekének, ez által a gyerekben is később az lesz, hogy utálni kell őket. Jobb is ha nem egy elvakult szülőtől tud meg a témáról mindent a gyerek. Szerintem. Nem tudom eldönteni, hogy te homoszexuális vagy-e, szélsőségesen liberális, vagy csak egyszerűen ennyire filozófus alkat, mindegy. Én pusztán megkíséreltem megfogalmazni, hogy mit gondolhat egy szülő. Vedd figyelembe azt is, hogy a mai világban azért még nem annyira elfogadott és természetes dolog a homoszexualitás. Ez van évszázadok óta. Némelyik meleg kirívó, provokatív viselkedése pedig távolról sem javít az általános megítélésükön. A legjobb és legigazabb válasz talán az lenne a kérdésedre, hogy azért ilyen sok ember hozzáállása, mert a legtöbb ember nem elég empatikus, nem eléggé toleráns, és sokuk bizony elég butuska is. Ezek az általad említett szülök nem félnek semmilyen felelősségtől, pusztán maradiak és ostobák. Tisztelet a kivételnek, mert biztosan számos olyan van köztük, aki a korábban említett tények miatt nem akar ilyet látni közterületen: mert még nem jött el a felvilágosítás ideje.

A tocsogásról néhány szót: Ne akadj fenn szerintem a "költői" túlzásokon:D

Felelősség: jó hogy nem értem mire gondolsz, ha még te sem tudod megfogalmazni mit értesz alatta pontosan. De egy példával érzékeltetheted ha gondolod.

Ezeket most nem azért írtam le, hogy visszakötekedjek, hanem hogy tisztázzam a félreértéseket.

Szép napot!

2012. jan. 20. 10:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!