Szerintetek ilyen helyeken lehet/kell borravalót adni?
Én nem szeretek borravalót adni. Mondja meg mennyibe kerül, kifizetem, de nem érzem, hogy hálával kell tartoznom azért, hogy igénybe vettem pénzért a szolgáltatását. Ez a munkája. Amúgy egy festés vágás az én fodrászomnál 8000 és kb egy óra alatt megvan Nem gondolom, hogy további apanázsra lenne szüksége. Talán ebből futja samponra, festékre, meg hajlakkra.
Persze mindenki annyit hagy fölöslegesen más zsebébe amennyit szeretne. Az is megoldás, csak szerintem sok esetben fölösleges.
Szerintem pont ilyen helyeken kéne a fodrásznak, mert feltételezem, itt alkalmazottak, azaz nem kapják meg azt a pl. 8 ezret, hanem csak mondjuk 500at belőle. A többit viszi a cég.
Vállalkozónak inkább nem adok, hiszen ő annyit számláz, amennyit csak akar.
A legjobb, ha tényleg valami kis ajándékot viszel neki, ami nem pénz, és nem ciki otthagyni. Már ha tetszett a munkája.
Harmadikkal értek tökéletesen egyet.
Én alapvetően borravaló ellenes vagyok. Fizetünk a szolgáltatásért, méghozzá annyit, amennyit ők kérnek! Mi a csudának kellene "adományt" adni pincérnek, fodrásznak, bárkinek.
Annyira nem értek egyet a kialakult szokással, hogy bizonyos munkakörökben "adományt" adnak a dolgozónak. Mert mi van a tanárral? Megalázóan alul van fizetve, miközben a "nemzet napszámosa", egész nap kiteszi a lelkét a gyerekekért, sokszor saját pénzén vesz valami eszközt, mert az iskola sóher, a szabadidejéből áldoz egy csomót önként, és általában mindebbe sem a szülők, sem a gyerekek nem gondolnak bele, de még az igazgató is lefütyüli.... (Ebből sejthető, hogy érintett vagyok...)
Na, mindezek után talán érthető, hogy miért nem vagyok hajlandó senkinek plusz adományt adni azon túl, hogy BŐVEN megkérik az árát mindennek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!