Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Mit adhatnék egy orvosnak...

Mit adhatnék egy orvosnak hálám jeléül (pénzt nem akarok és nem is fogok)?

Figyelt kérdés
Férfi orvos, 30 körüli. Borzasztó rendes volt és ki szeretném fejezni a hálám, de nem pénzzel és nem nagy összegű ajándékra gondoltam.
2011. dec. 3. 20:51
1 2
 11/12 11ptr ***** válasza:
...ha a fogadat húzta, akkor add neki ajándékba! Most fogok vizsgázni vezetésből, a vizsgabiztosnak mennyit szokás adni! És előre, vagy utólag? Végülis ő is a munkáját végzi, és ha egy ilyen botlábút átenged, mint én, igen megérdemli a hálapénzt!
2011. dec. 4. 17:24
 12/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Pénzt egyrészt nem is nagyon tudnék (illetve csak nevetséges összeget), másrészt azt elvből sem adok, harmadrészt pedig tudom róla, hogy nem fogadja el.

Akkor azt hiszem, veszek neki egy különlegesebb kávét egy különlegesebb bonbonnal, végül is a férjem is rajong ezekért. :)

Kedves utolsó, én nem nézem le senki munkáját és az orvos is csak egy ember a szememben, sőt... viszont nem gondolom, hogy egy kategóriába tartozik egy jogosítvány megszerzése azzal, hogy most egy orvos olyan szintre javította az életminőségemet, amiről évek óta még csak álmodni sem mertem.

Egyébként meg a pincér is kap borravalót, a boltban is hagyok pár forint aprót, ha kedves a kiszolgáló, a kislányom tanító nénije is kap év végén egy csokor virágot vagy egy doboz bonbont...és így tovább. Most adok életemben harmadjára orvosnak vmi apróságot, nem kap mindegyik csak azért, mert "dr". De aki megérdemli, annak igenis adok. Ha kidobja a kukába, hát kidobja, ha meg lepasszolja valaki másnak, akkor lepasszolja. Viszont ha a 3 közül csak egy is örült/örül neki, akkor már boldog vagyok, hogy valami viszonzás-félét tudtam nekik cserébe adni.

2011. dec. 4. 17:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!