Mit adhatnék egy orvosnak hálám jeléül (pénzt nem akarok és nem is fogok)?
Utolso,
Az orvos fizetest kap hogy ellassa a beteget. Azt, hogy kerdezo meg egy kis extrat akar adni, azt csak megkoszonheti, de nem jar neki.
Az eletben sokat szamit a penz, de nem mindent. Majd talan Te is megtanulod.
Az eletben sokat szamit a pia, de nem mindent.
Az eletben sokat szamit a kávé, de nem mindent.
Az eletben sokat szamit a csemegekosár, de nem mindent.
Gondolom érted, hova akarok kilyukadni... Gondold át: a mostani helyzetben minek örülne a legjobban?
"Az eletben sokat szamit a penz, de nem mindent. Majd talan Te is megtanulod."
Aranyos, ahogy próbálsz bosszantóan személyeskedni.
"Az orvos fizetest kap hogy ellassa a beteget."
Jelképes összeget, ami mellé ki kell találjon jövedelmező dolgokat, hogy egy orvos életszínvonalán legyen. Ha személyeskedni akarnék én is, megkérdezném: hol élsz, szatyorban? :) Amelyik orvosunk itthon maradt, hogy relative szegényen is gyógyítson, és ezt úgy teszi, hogy akit kezelt, meg akarja jutalmazni, az miért érdemel vackokat? Jön a Karácsony, miért kapjon egy közvetlen hasznot jelentő boríték helyett porfogókat? Udvariasság címén?
Es milyen az a z "orvosi nivo"? Ha nem tudja jatszani agyat fizetesebol, hat akkor sajna. Muszaj neki sportkocsival futkarozni, hogy a szomszedok lassak, tudjak hogy doktor bacsi?
Egy munkasnak milyen nivot kellene elerni, fenntartani valami eletstilust?
Ne hidd, hogy a dokik annyira szegenyek. LAegfeljebb az adomanyokbol nem 2-wszer megy nyaralni evente hanem haromszor.
En szememben, egy pincer, ha odafigyel, jobban megerdemli a borravalot mint egy doki.
Nezd meg az emberek egeszseget, vagyis annak hianyat. Sokan nem tudjak megfizetni a kert ellatasi osszzeget, nemhogy a lhalapenzt. Sokan vannak fog nelkul a horribilis arak vegett.
Nem azt mondom, egy doki sokat tanul, megerdemli a fizeteset, elismerest es tiszteletet, de nem hurrogd le azt aki nem keszpenzt akar adni.
Hidd el sokkal jobb karacsonyi lesz dokiurnak mint Neked.
Szia, mindegy, hogy mit adsz neki, ha olyan, akkor bárminek örül, ha meg olyan, akkor meg annyi pénz, amennyit adnál, úgysem lenne elég neki.
Apukám orvos, mindenfélét szokott kapni, de pénzt soha nem fogad el. Volt már, hogy házi sütit kapott, volt, hogy nyáron egy kosár cseresznyét, volt, hogy egy tábla tortabevonó-csokit... meg van sok "porfogó" is, külön szekrény van nekik. :) Tényleg sok ízléstelen dolog van közte, de olyan jó ránézni arra a szekrényre, azok ott apukám "trófeái". Más az érmeit/kupáit gyűjti külön helyen, apukám meg a "porfogókat", amit személyesen neki vettek a betegei. :) Nagyon büszke rájuk, mert tudja, hogy nem hiába volt a sok tanulás, szeretik a betegek, elismerik a munkáját.
Szóval vegyél, amit gondolsz, ha tényleg szívből csinálja a munkáját, akkor nem hibázhatsz mellé semmilyen ajándékkal. :)
Igazat beszélsz FromOz. Nem lesz egyik megoldás se rossz attól, hogy a másik jó. Én borítékkal próbálkoznék be először, persze ha palotában lakik, akkor előkapnám művészi vénámat, hogy legalább az általa okozott öröm árnyékát visszaadjam az ajándékommal. Összesen azért rugóznék a "pénzt a fiatal dokinak" kérdésen, mert néha olvasok híreket. Az nem érv, hogy más se kap. Azért, mert van más szakma, ahol egyáltalán nincsenek rendben a dolgok, ne járuljak hozzá egy valóban kedves orvos jövőjéhez, amennyire tőlem telik? Ami épp előttem van, azzal foglalkozom... Ha jobbá tehetek valamit, akkor jobbá teszem. Nincs helye ellenérvnek, főleg nem olyannak, hogy másnak is nehéz.
Első ideröffenésemben könnyedén és röviden megfogalmaztam a lényeget. Ha maga az orvos mondaná (megjegyzem, ismerek ilyet), akkor lesajnálnám én is. De van benne igazság! :) A dumám ne tévesszen meg, melós vagyok én is, amikor szerencsém van. Emiatt még nem kell irigykednem egy jó orvosra, hacsak az esze és a munkamorálja miatt nem :)
Lehet, hogy tényleg lehurrogás, amit műveltem. Kábé ennyire tartom fontosnak, hogy ne a plafonig érő kacathalom építése legyen az elsődleges jutalmazási forma. :) Ha pedig 30 év körüli az orvos, akkor még talán helyet is alig talál neki a kégliben. Neki nagyobb trófea, hogy tényleg segít, amikor csak lehetséges. Idővel így is úgy is összegyűlnek a rendeltetés nélküli holmik, amiket nézegethet kellemes hangulatban. Ahhoz én nem kellek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!